Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
To je super,že manžel je v pořádku-jedna polovina vyřešena…takže nyní vyšetřit ještě tebe a mimčo bude brzy,uvidíš… ![]()
Holky moc vám všem děkuju. Vaše povzbuzování mi opravdu moc pomáhá. Teď se začínám psychicky připravovat na tu laparku. Ani se nenaděju a bude osmého. Tak ještě jednou moc moc děkuju za podporu
Tak to je super výsledek, teď si aspoň manžel může říct že je borec když už to má za sebou…Držím palečky aby i tobě vše dopadlo dobře a pak už jen vysněné těhulkování ![]()
Ahoj, tvoje odpověď mě navádí na jednu otázku, ty jsi manželovi pomáhala ručně???
Takže u odběru může být i partnerka??? Máme tenhle problém momentálně v rodině, bratránek se snaží o mimi a nejde to a odběru se bojí, prý ze sebe v tý kabince nic nedostane možná jen kdyby u toho mohla být s ním!
Jde to teda?? ![]()
Je to tak, že u toho může být partnerka/manželka - to není problém ![]()
Tak to jsem ráda, děkuji za info, pročetla jsem si celou tuhle vaši debatu a hned jsem mu volala že jsou i domácí testy plodnosti, jsem z rodiny jediná komu se svěřil ale zároveň jsem mu pohrozila že nehodlám sedět celé noci u int. a hledet pro něho řešení tak jsem mu nabídla dohodu že si udělá ten domácí test a já mu pak budu hledat na základě výsledku nějaké další vhodné kroky. Má prý největší strach z toho že mu to dopadne špatně! Sneším se ho podporovat jak jen to jde!!!! Vám moc děkuji za informace, které mi taky pomohly. Děkuji moc
Nejlepší (pro něho) by bylo kdyby se domluvili v CARu a vzorek donesli z domu - myslím, že tam musí být max do hodiny a měl by být udržovaný v tělesné teplotě, ale všechno mu řeknou přímo tam!
Není to žádná hrůza jen se musí odhodlat a CHTÍT pro to něco udělat!
Držím palečky ať dobře dopadne ![]()
No hele, upřímně řečeno, kdyby došlo na IVF nebo inseminaci, stejně jim to sperma prstě musí dopravit.
Manžel taky zprvu nechtěl, když jsem mu ale řekla co mi budou dělat a jak to probíhá, viz třeba HSH rentgen, a že furt taky někde roztahuju nohy a čučí na mě kdekdo, kdežto on tam bude sám a ještě si užije, tak šel. On se nejvíc bál toho, že půjde do kabinky a každý bude vědět co tam dělá, takže prve jsme donesli. Pak už si to vyzkoušel i sám.
a prej vpoho, hihi
Já bych zkusila trochu vidíračskou taktiku, být smutná, neštastná. Pokud to nezabere, tak nevim nevim teda,
takovýho chlapa bych ![]()
hankaso, jo chlapi jsou na tohle ješitní, jak to dopadne. Ale hele, řekni mu že pokaždé jsou výsledky trochu jiné, záleží na stravě, stresu. Když jsem byla na IVF, tak nám embryolog řekl, že je manža skoro sterilní. Půl roku předtím měl spermio výborné no a teď se taky pochlapil a dává mi to hezky k dobru. Řekni mu, že ikdyby, není chyba určitě jen na jeho straně, klidně si i vymysli malinkatou lež, jakože máš problémy s cyklem a tak, kdo dnes nemá
udělá to pro tebe rád, držím palečky
Moc vám děkuji za podporu, opravdu jde o mého bratránka a ne o mě a mnžela (máme dvě děti) a možná i proto to mimi tolik chtějí, že to vidí u nás, mladší je rok a půl tak je taková roztomoloučkoučká. Já to ale zkusim přez jeho přítelkyni, navrhnu mu ať s ní jde na běžnou kontrolu! Rozklepe se jako moucha určitě do tý kabinky vlítne sám
On má ale problém v tom že se bojí negativního výsledku a ne přímo toho odběru - ano má obavy z kabiny, proztředí atd. ale jsem ráda že tam může jít s ním, to mu moc pomůže, ale straší ho ten výsledek. Teď je mu skoro 35 a v sedmnácti měl kapavku. může s ním něco být i z této stránky???? ON o sobě v žertu říká: No co no, tak mám ptáka samici!
Ale já ho tam dostanu, když už jsem jediná z rodiny komu se svěřil tak o tom nehodlám jen kecet a chci výsledky, chci být teta!!!!!!!! Ať se těší!!
Nika25 píše:
Ahojky holky snažilky.
Dlouho sem tu nebyla, ale teď bych vás chtěla poprosit o radu. Po půl roce sem přestala brát clostík, pregnyl a duphaston a teď bych měla jít laparoskopii. Bohužel je problém v tom, že před tím musí jít manžel na spermiogram a ten odmíta. Měla ste některá taky takovou zkušenost? Mám vůbec šanci, že změní názor?
Ahoj Nika25 ne nejsi jedina protoze muj manzel to take odmital
. Pak ale nakonec jsem ho po dlouhem premlouvani premluvila. Tak neves hlavu a zkus to znova a drzim Ti
at Ti to vyjde-vis ja si myslim ze Tvuj manzel ma ted strach ze chyba je prave v nem a proto takto reaguje. U meho manzela to bylo stejn e a ma spatne SPG. Cau a drzim ![]()
hankasa píše:
Moc vám děkuji za podporu, opravdu jde o mého bratránka a ne o mě a mnžela (máme dvě děti) a možná i proto to mimi tolik chtějí, že to vidí u nás, mladší je rok a půl tak je taková roztomoloučkoučká. Já to ale zkusim přez jeho přítelkyni, navrhnu mu ať s ní jde na běžnou kontrolu! Rozklepe se jako moucha určitě do tý kabinky vlítne sámOn má ale problém v tom že se bojí negativního výsledku a ne přímo toho odběru - ano má obavy z kabiny, proztředí atd. ale jsem ráda že tam může jít s ním, to mu moc pomůže, ale straší ho ten výsledek. Teď je mu skoro 35 a v sedmnácti měl kapavku. může s ním něco být i z této stránky???? ON o sobě v žertu říká: No co no, tak mám ptáka samici!
Ale já ho tam dostanu, když už jsem jediná z rodiny komu se svěřil tak o tom nehodlám jen kecet a chci výsledky, chci být teta!!!!!!!! Ať se těší!!
Tak drzim Ti drzim
at ho tam dostanes ![]()
Caty píše:
No hele, upřímně řečeno, kdyby došlo na IVF nebo inseminaci, stejně jim to sperma prstě musí dopravit.
Manžel taky zprvu nechtěl, když jsem mu ale řekla co mi budou dělat a jak to probíhá, viz třeba HSH rentgen, a že furt taky někde roztahuju nohy a čučí na mě kdekdo, kdežto on tam bude sám a ještě si užije, tak šel. On se nejvíc bál toho, že půjde do kabinky a každý bude vědět co tam dělá, takže prve jsme donesli. Pak už si to vyzkoušel i sám.a prej vpoho, hihi
Já bych zkusila trochu vidíračskou taktiku, být smutná, neštastná. Pokud to nezabere, tak nevim nevim teda,takovýho chlapa bych
Abych byla uprimna muj manzel odmitl tu kabinku a prisel domu-doktor ho pustil protoze muj muz rekl ze je to pro nej depresujici-odbil si to doma a mel jen 15minut na to aby svoje SPG donesl k doktorovi nazpet. Drzim palce vsem aby ti jejich muzicci pochopili co to obnasi a dali tem zenam svoji plnou podporu
![]()
moc moc vám děkuji, doufám že to nebude trvat dlouho a napíšu vám že tam byl
!!!! Jste moc hodné moc vám děkuji za informace, moc jste mi pomohly a mám v záloze několik nápadů od vás tak doufám že nějaký zabere!!!Ještě jednou strašně díííík!!! ![]()
Tak to je super, že nakonec šel!

Doufám, že i laparka ti dobře dopadne a pak už nebude nic bránitv dalším snaženíčku