Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A bereš nějaký progesteron, nebo něco? Ja takto také hněde spinila a nic se nestalo. Ale vzhledem k tomu, že ti ve 13tt odtekla plodovka, tak si vůbec nehci hrat na doktora. Zavolej na gyndu, co si o tom mysli, ale podle me to bude na 99% dobrý. Beres ascuritin?
@suzka1 ano beru. Dokonce uz mam progesteron vysazovat. Brala jsem 900mg denne, ascorutin taky beru 3×2, prednison 5mg a do toho jeste picham fraxiparin.
Predtim plodovka odtekla protoze jsem mela od 6tt obrovsky hematom kolem celeho plodu. Ted jsou mensi ale stejne 😒
Ja v tomto tydnu vysazovala postupně taky progesteron a pak to hnědé špinění přestalo.
@suzka1 takze myslis, pokracovat ve vysazeni?
Uz bych se toho progesteronj rada zbavila, to je pravda. Uz toho zavadeni mam po trech mesicich dost ![]()
Muzes si přečíst clanek o špinění: https://www.emimino.cz/…hnedy-vytok/
Ted je tu nekolik temat o vytoku, spineni a hematomech. Samotny maly hematom přiměřene velikosti neni nijak závažna diagnóza, aby se muselo porad jezdit na pohotovost.
Hematom by se mel vstřebat. Logicky z nej budes tak dlouho spinit, nez se vstreba. Pokud z nej krvacis dava se na to Ascorutin a pokud spinis, tak se dava na udržení tehu progesteron-Utrogestan, Amelgen.
Nic jiného se delat neda, nez cekat a muzes treba jeste dodržovat klidový režim a vynechat pohl.styk, nenamáhat se.
Tak držím palec, aby bylo vsechno ok 👍🏻
@Anonymní píše: Více
Jestli dle doktora máš už vysazovat, tak vysazuj. Ja v tomto týdnu už také prestala vysazovat, ale postupně, ne ze dne na den. A pak zmizelo i to hnědé špinění.
Chtěla bych se zeptat na Vaše zkušennosti.
doktorka ted neordinuje. Vim, ze mi predtim rikala, ze muzu spinit, ale nevim jaka je ta mira, kolik je pripustne. Minule mi odtekla plodovka ve 13tt, tak se moc bojim 
Dvakrat jsem byla na pohotovosti v prvnim trimestru s krvacenim. Vzdy to byl hematom. Od posledniho zjisteni (3tydny zpet) ob den špiním hnědě. Většinou jen po utření po malé. Nemate zkusennost jak dlouho muzu spinit z hematomu? Byl cca 3×2cm nad plodem. Na prvnim screeningu pry uz ho ani nevidela (cca 10dni zpet). Nevim jestli s tim otravovat pohotovost. Na kontrolu jdu az za dva tydny