Špinění 14 tt po hematomu

Anonymní
1.1.25 17:12

Špinění 14tt po hematomu

Chtěla bych se zeptat na Vaše zkušennosti.
Dvakrat jsem byla na pohotovosti v prvnim trimestru s krvacenim. Vzdy to byl hematom. Od posledniho zjisteni (3tydny zpet) ob den špiním hnědě. Většinou jen po utření po malé. Nemate zkusennost jak dlouho muzu spinit z hematomu? Byl cca 3×2cm nad plodem. Na prvnim screeningu pry uz ho ani nevidela (cca 10dni zpet). Nevim jestli s tim otravovat pohotovost. Na kontrolu jdu az za dva tydny :roll: doktorka ted neordinuje. Vim, ze mi predtim rikala, ze muzu spinit, ale nevim jaka je ta mira, kolik je pripustne. Minule mi odtekla plodovka ve 13tt, tak se moc bojim :?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3718
1.1.25 17:19

A bereš nějaký progesteron, nebo něco? Ja takto také hněde spinila a nic se nestalo. Ale vzhledem k tomu, že ti ve 13tt odtekla plodovka, tak si vůbec nehci hrat na doktora. Zavolej na gyndu, co si o tom mysli, ale podle me to bude na 99% dobrý. Beres ascuritin?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.25 17:29

@suzka1 ano beru. Dokonce uz mam progesteron vysazovat. Brala jsem 900mg denne, ascorutin taky beru 3×2, prednison 5mg a do toho jeste picham fraxiparin.
Predtim plodovka odtekla protoze jsem mela od 6tt obrovsky hematom kolem celeho plodu. Ted jsou mensi ale stejne 😒

• Citovat
  • Upravit
3718
1.1.25 17:56

Ja v tomto tydnu vysazovala postupně taky progesteron a pak to hnědé špinění přestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.25 18:00

@suzka1 takze myslis, pokracovat ve vysazeni?
Uz bych se toho progesteronj rada zbavila, to je pravda. Uz toho zavadeni mam po trech mesicich dost :roll:

• Citovat
  • Upravit
Mandarinka104
1.1.25 18:00

Muzes si přečíst clanek o špinění: https://www.emimino.cz/…hnedy-vytok/
Ted je tu nekolik temat o vytoku, spineni a hematomech. Samotny maly hematom přiměřene velikosti neni nijak závažna diagnóza, aby se muselo porad jezdit na pohotovost.
Hematom by se mel vstřebat. Logicky z nej budes tak dlouho spinit, nez se vstreba. Pokud z nej krvacis dava se na to Ascorutin a pokud spinis, tak se dava na udržení tehu progesteron-Utrogestan, Amelgen.
Nic jiného se delat neda, nez cekat a muzes treba jeste dodržovat klidový režim a vynechat pohl.styk, nenamáhat se.
Tak držím palec, aby bylo vsechno ok 👍🏻

• Citovat
  • Upravit
3718
1.1.25 19:55
@Anonymní píše: Více

Jestli dle doktora máš už vysazovat, tak vysazuj. Ja v tomto týdnu už také prestala vysazovat, ale postupně, ne ze dne na den. A pak zmizelo i to hnědé špinění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí