Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,
prosím o radu. Jsem 3 dny po TP a začala jsem špinit jasnou krví. Není toho moc, fakt jenom špinění. Byla jsem na záchodě na velký a když jsem splachovala, všimla jsem si krve. Je možný, že by odešla hlenová zátka, aniž bych to postřehla? Skoro žádný hlen totiž na vložce nemám, jen tu krev. Odchází najednou nebo postupně, a je běžné, že se pak krvácí? Dočetla jsem se, že špinění může znamenat začátek porodu a že mám jet do porodnice, až když je krvácení silnější, ale docela se bojím, abych něco nezanedbala. Co myslíte?
Díky za odpovědi.
Soňa
holky,poraďte,
dnes jsme začla odspolko špinit,tedy nejdřív hnědákrev,pak malinkatej hleník a teď jsme měla na papíře jakoby sliznici,prostě jako při menses,ale je to vše tmavě hnědé-až černé,žádná čerstvá červená krev
může to být zátka?měuž cosi odešlo více jak před týdnem-bílý hlen,velký
jsme 37tt
Ty bud taky volej, nebo svihej do porodnice, zadne zkusenosti s tim nemam, ale pro jistotu bych jela. Nic horsiho, nez ze te poslou domu se nestane a ty budes mit jistotu, ze jste v poradku…
simido,díky,nakonec jsme nejela,pročetla a vše proštudovala i smakamrádkou,vše ustalo,jen dnes ze mě jde hnědý hlen,takže nakonec to je opravdu ta zátka,ale zřejmě to mám pěkně překrvené,proto ta krev
Ahoj holky, taky jsem dnes začala špinit a mám trochu bolesti v podbřišku, jsem 6 dnů po TP, volala jsem doktorovi a prý je to normální, tělo se chystá k porodu - ustupuje čípek, který jsem měla ještě skoro 100% (CS3). Tak do dvou tří dnů budeme tři!
Ahoj holky,
ve středu mi odešla hlenová zátka. Ve čtvrtek jsem jela do porodnice pro bolesti a křeče v podbříšku se špiněním (hnědá krev). Než jsme dojeli do nemocnice přestalo to. Dnes opět špinění - opět hnědá krev. Paní doktorka mě ani pořádně nevyšetřila, ke krví neřekla nic jen zkontrolovala čípek a udělala ctg. Dle CTG žádné kontrakce. Pouze slabí poslíčci. Do zprávy napsala zevní branka na prst, 2cm (asi čípek že je 2 cm), hlavička naléhá volně. Ale ke krvácení nic neřekla, ani jestli se brzy bude něco dít nebo tak.. Jak jste to měli vy? Kdo taky špinil před porodem a za jak dlouho jste porodili?
Děkuji
No mě dnes začala „běhavka“ co 15 minut
do toho občasné tvrdnutí a pobolívání bříška ![]()
Dobrý den, mám dotaz ohledně tzv. „boubičky“, zda někdo nemá podobné zkušenosti?
V pondělí jsem byla v poradně (36 tt+3), kde mi udělala doktorka potřebně stěry a i vyšetření jakousi trubičkou…na to jsem začala silněji z čípku krvácet a začala se mi hrozně točit hlava na omdlení(doktorka mi řekla, že mám čípek citlivější) aby krvácení zastavila tak mi prý zasunula tzv. „houbičku“. Měla prý vypadnout v nahnědlé barvě. Potom vše v pořádku. Druhý den špinění, tak volám k dotkroce i s tím, že houbička nevypadla. Jen mi řekli, že mám být pouze na pozoru, pokud bych začala jasně krvácet, tak do podornice. A houbička prostě vypadně každému různě…Dneska je to 5. den a nevím jestli boubička vypadla, nebo se mohla i vydrolit se špiněním…no jsem celem nervóní. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Za 3 dny mám jít opět do poradny, tak spoléhám na to, že tam mě prohlídnou, ale i tak jsem nejistá ![]()