Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
Asi potrebuji uklidnit. Podle mych vypoctu bych mela byt 5tt. Za posledni 4 dny hcg dle testu malinko stoupa. Nicmene dnes jsem zacala trochu spinit, jsem slaba a mam tlak v podbrisku. Stalo se vam to nektere a bylo z toho prospivajici tehu nebo se mam pripravit na zklamani?
Dekuji za vase zkusenosti. K dr. Jdu pristi tyden…
Ahoj u první dcery jsem taky špinila a brala jsem do 11tt léky a malé jsou už 2roky. Držím palce ✊🏼
5tt je ještě hodně brzo, může to být uhnizdeni. Já jinak spinila celý první trimestr. Bolest břicha taky není nenormální.
@JancaS84 kazdym dnem ta carka sili, to je zatim pro me nadeje. Tech 5tt je muj odhad podle dne pravdepodobneho poceti. Delala jsem si i digitalni clearblue.
Se synem jsem začala špinit hned někdy v 6. týdnu a prošpinila jsem skoro celý první trimestr, vše bylo v pořádku. Teď jsem na uplnem začátku druhého těhotenství a špinim také.
@citlivaduse uf dekuji za uklidneni. Trosku me k tomu zneklidnuje ta bolest v podbrisku jako pri ms. Byla si s tim u dr a predelas neco na spineni nebo neco k tomu rekl proc to tak je?
Mela si jen spineni obcas na toal. Papire nebo normalne to bylo na intimku? Promin za tolik dotazu, jsem z toho ve stresu, moc bych si to mimi prala.
@July36 Já jsem byla teprve včera na prvnim ultrazvuku, naštěstí ani žádný hematom. Intimku si beru, občas zaspinim silněji. A bolesti mám taky. Střídá se klid, slabá menstruacni bolest, pichnutí. Koupila jsem si Ascorutin v lékárně. Pak beru ještě další leky k tomu, protoze je to těhotenství po IVF. Syn je přirozeně a dr. mi dala tehdy Utrogestan plus ten Ascorutin. Já se taky bojím, ne že ne, je to vymodlene těhotenství. Ale tím, že už to znám od syna, tak se snažím nepanikarit. Prostě jen doufám, že dojdeme ke zdárnému konci. Ale v neděli, kdy jsem špinit začala, tak jsem brečela. Horm9ny a strach.
@citlivaduse chapu, moc drzim palce take, aby to bylo vse ok. Zitra mam volat doktorce. Snad to bude dopadne dobre. Drzim nam palce obema.
@July36 Teď nemůžeš udělat nic jinýho než věřit. Má to hodně žen. Včera mi doktor říkal, že má asi spíš víc pacientek, které špiní, než těch, které to netrápí. Držím palce, ať je vše ok.
Bolest v podbřišku, lehké krvácení v 5.tt. Jela jsem na pohotovost, dostala Ascorutin a Utrogestan a injekci na podporu těhotenství. Byl to hematom, střídavě jsem krvácela a špinila celý 1. trimestr. Vše nakonec dobře dopadlo, držím palce ![]()
No já bych nečekala a šla na gyndu. Mám za sebou dvě nepodařené těhotenství a jedno zdařilé, u toho zdařilého jsem krvacela pet dnů jako u MS, u třetího těhotenství 7dnu špinění a nedopadlo to.
Ale doktor ti může dát něco na podporu těhotenství nebo kouknout zda je vše okay.
Důležité se vnitřně uklidnit, vím, říká se to nelehce, ale my tu jsme s tebou, začátky jsem také neměla úplně lehké, uklidňující pro mě byly tady ty diskuze. Jestli jsi byla u Dr a máš prášky v podobě hormonů tak to do 12tt budeš muset vydržet, než převezme placenta plně svoji funkci.Ja taky na střídačku měla takovéhle problémy, pak jen takové slabé nitky na vložce. Hlavně odpočívej, nepřetěžuj se, jen co Ti tělo dovolí. Hodně štěsti.
Já spinim od začátku těhotenství a jsem asi 5-6 tt. Zatim nevim, jestli to bude mít dobrý nebo špatný konec. V úterý jdu na kontrolu, jestli se embryo uhnízdilo, případně, jestli jsou nějaké srdeční ozvy. Jsem z toho taky hodně nervózní, protože mi doktor říkal, ze špinění nemusí nic znamenat, ale taky muže značit začínající potrat. Takze nevim nic a musím jen čekat. Tak nějak se snažim žít s oběma variantama. Zjišťuju si, co dělat v případě samovolného potratu, zamlkleho těhotenství nebo mimodelozniho. Ale porad si říkám, ze to muže dopadnou i dobre. Drzim palce, ať to nám obema vyjde dobre ![]()
Dvakrát a vždy špatný konec. Jednou do týdne krvácení, po druhé ZT.
Přeju ať to dopadne lépe.