Může hlenová zátka odcházet v 19tt?

19.10.22 18:01

Může hlenová zátka odcházet v 19tt?

Ahoj všichni,
mám dotaz ohledně hlenové zátky. Jsem v 19tt. Minulý týden jsem byla na kontrole u dr a stěžovala jsem si na občasné píchání v podbřišku. Dr zkontrolovala čípek a vše a neshledala problém (čípek 42mm).Doporučila navýšit magnesium a udělala kultivaci ze stěrů.
Před 2 dny volala, že v kultivaci se objevil zánět, ale že to není vážné a nasadila mi Betadine čípky, protože na Macmiror jsem alergická.
Dneska jsem byla na wc na velké a po zatlačení se na toaletním papíře objevil výtok. Lehce žlutozelený, tuhý, táhlý ale bez krve.
Vyděsilo mě to, jestli nemůže odcházet hlenová zátka? Nebo to může mít souvislost s tím zánětem? Včera mě opět bolelo břicho, ale to jsem přisuzovala zaraženým větrům a dnes úplně bez obtíží.
Máte někdo zkušenost?
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4507
19.10.22 18:09

Nemůže to být spíš z těch Betadine čípků?
Zavolej ráno na gynekologii a poraď se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.10.22 18:12

Ty čípky jsou hnědožluté (barva jako klasická Betadine dezinfekce). Takže to úplně nevypadá od toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
19.10.22 18:39

Ahoj mě když odešla Zátka tak byla narůžověla. Jestli to tak má každá nevím ale hned jsem věděla ze je to ono. Ale cele těhotenství jsem měla výtoky i hlenovity tak jestli nejde spis o to :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
19.10.22 19:34

To spíš vypadá na projev zánětu. Jinak i kdyby to byla zátka, tak se nic moc neděje, protože i když ten hlen částečně odejde, další se sám dotvori.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.10.22 19:36

Dotvoří? Tak to jsem vůbec nevěděla. Já si myslela, že jakmile odejde zátka, začne v nejbližší době porod.. Což by v 19tt byla konečná🥺Moc děkuju za info🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
19.10.22 19:54

@Haňulátko55 Hlenová zátka většinou odchází, protože se porodní cesty otevírají a ten hlen tam najendou hůř drží. Hlenová zátka není špunt, jestli je čípek zavřený a dlouhý, tak se přirozeně zase hlen v tom průchodu do dělohy tvoří. ;) Ale podle tvého popisu bych to viděla prostě na nějaký výtok, nejspíš v reakci na zánět nebo léčbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.10.22 20:26

Pokud se za týden nic nezměnilo, tak čípek v porádku a zavření také. Moc děkuji za vysvětlení. Já to právě vždy chápala jako ten „špunt“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
19.10.22 21:33

No já bych si pro jistotu rano na gyndu zavolala a idealne se nechala zkontrolovat. Jestli je to kousek zatky nebo ne tady vestit těžko, ale radši mit jistotu, ze se kvuli zanetu neotviraji porodni cesty, nez se spolehnout na vesteni na dalku na emiminu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí