Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, bohužel patřím mezi dlouholeté snažilky, ale i tak opět je tu situace, se kterou si nevím rady, třeba mi pomůžou vaše názory a rady k tomu, abych zkusila test.Od 25.dc vč. špiním a v týž večer jsem i zakrvácela, takže jsem si myslela, že se potvora rozjela, ale až do dnes-t. j.29 dc stále mírně špiním-vypotřebovala bych na to denně max.1 intimku, stále mě jemně pobolívá v podbřišku a často chodím na malou.Mate mě i čípek, protože včera byl takový na půl cesty a dnes jsem to měla dostat a čípek je v zadu, schovaný-těžko hmatatelný a takový tvrdý. Těžko tohle posuzuju, protože už jsem po porodu, tak by mě zajímalo, jestli je tu někdo, kdo si prošel něčím takovým? Z různých diskusí vím, že by mohlo jít o zahnízďování, ale že by to trvalo tak dlouho? To se mi fakt nezdá…Co myslíte, mám si zítra koupit test? Jde o to, že jestli jsem těhotná, tak bych nerada s tím špiněním a bolestma něco zanedbala, miminko chceme už 3 roky…
Nikomu jsem ještě nic neřekla, protože si myslím, že to stejně zase nevyšlo, ale stále mám v sobě naději, že se třeba povedlo-pro manžu by to byl nejkrásnější dárek k 3 výročí svatby…budu ráda za reakce a rady. Děkuji předem!!!
@chatline Ahoj. jak má vypadat čípek v době MS či v raném těhotenství nevím, ale těhotná být můžeš - místo menstruace se dostavila jen taková slabá, nemusí to mít se zahnizďováním nic společného. V podbřišku mě v době, kdy jsem byla těhu a měla to dostat, taky bolelo. Ale taky můžeš mít jen nějaký hormonální výkyv - mně se to jednou taky stalo, asi týden v době MS jen slabé špinění, tak jsem si říkala, jestli nejsem těhotná, ale pak se to rozjelo. Když jsem to říkala svému dr., říkal, že to byla asi nějaká hormonální porucha, cysta či něco takového. každopádně jediná věc, co ti zbývá je opravdu jen test. Pokud jsi těhotná a budeš dál špinit/krvácet, tak s tím stejně nikdo nic neudělá. takže si nemyslím, že bys něco podcenila…toť můj názor, ale odborník nejsem, takže pokud ti to nedá spát, zajdi za dr., tím nic nezkazíš. Držím palce, aby to bylo těhu a bylo vše OK. ![]()
Děkuji moc za zatím jedinou reakci.No,hormony to nejsou, veškerá vyšetření ohledně hormonů, štítné žlázy, průchodnosti vejcovodů, funkce vaječníků a pod. mám naprosto v pořádku…ale dokonce mi to špinění dnešním dnem zmizelo skoro úplně… ![]()
@chatline Tak to držím palce, ať je to těhu, udělej si test pro klid duše - z ranní moči už by to mělo jít vidět
Jinak s tím hormonálním výkyvem jsem to myslela tak, že někdy ta hladina prostě může zakolísat, i když máš jinak vše v normě…tak mi to vysvětloval dr - já mám vše pravidelné, s otěhotněním problémy nemám a jeden cyklus byl prostě divný - dlouhé špinění, slabá MS a bolest v prsou (fakt jako bych byla v tom
ale nakonec nic a když jsem to pak doktorovi popisovala, tak říkal, že se mi mohla vytvořit nějaká hormonální cysta v děloze, která pak s MS odešla. Tak jen pro vysvětlení, ale snad to bude u tebe to těhu, myslím, že je to nadějné
Tak dej vědět, jak jsi dopadla
@Kyarra píše:Děkuju…test si udělám zítra, ale už od včera večer vím, jak dopadne a jeslti bude pozitivní, tak to stejně bude nejspíš znamet, že jsem potratila, protože včera se mi to tak nějak na pul rozjelo, večer jsem si na křeče vzala ibalgin a myslím, že jsem měla i teplotu a dnes mám křeče od rána a nic nepomáhá a červená začíná, takže je to stejně zbytečné, ale zítra ho udělám, ať to vím na 1000%…děkuju za radu…
@chatline Tak to držím palce, ať je to těhu, udělej si test pro klid duše - z ranní moči už by to mělo jít vidětJinak s tím hormonálním výkyvem jsem to myslela tak, že někdy ta hladina prostě může zakolísat, i když máš jinak vše v normě…tak mi to vysvětloval dr - já mám vše pravidelné, s otěhotněním problémy nemám a jeden cyklus byl prostě divný - dlouhé špinění, slabá MS a bolest v prsou (fakt jako bych byla v tom
ale nakonec nic a když jsem to pak doktorovi popisovala, tak říkal, že se mi mohla vytvořit nějaká hormonální cysta v děloze, která pak s MS odešla. Tak jen pro vysvětlení, ale snad to bude u tebe to těhu, myslím, že je to nadějné
Tak dej vědět, jak jsi dopadla
Ahoj holky, můžete mi někdo poradit? Jedno dítko už sice mám, ale v prvním těhu žádné příznaky takže si připadám jako nováček Minulí měsíc mě před ms začala pálet silně žáha a bylo mi po večerech nevolno až na zvracení ale ms přišla takže velké zklamání ale test jsem udělala. Byl samozřejmě negativ. Teď mám ms dostat 2 listopadu ale už dva dny jsem špinila a třetí den tj dnes mám neobvykle slabou ms. Včera jsem testovala (mama test) a hodně hodně slaboulinká téměř neviditelná čárka se tam objevila.Je vidět jen pod určitým úhlem. Zajímalo by mě jestli to moje krvácení může nějak s těhu souviset. První den to byl spíš čirý výtok s nitkami krve. A od včerejška slabé krvácení. děkuji Vám za radu
@Marky1312 píše:udělej si za pár dnů další test. Já chtěla testovat zítra, ale potvora se dnes u mě po 7 dnech špinění rozjela, takže si test schovám na jidny.Ale Tobě držím pace!!!
Ahoj holky, můžete mi někdo poradit? Jedno dítko už sice mám, ale v prvním těhu žádné příznaky takže si připadám jako nováček Minulí měsíc mě před ms začala pálet silně žáha a bylo mi po večerech nevolno až na zvracení ale ms přišla takže velké zklamání ale test jsem udělala. Byl samozřejmě negativ. Teď mám ms dostat 2 listopadu ale už dva dny jsem špinila a třetí den tj dnes mám neobvykle slabou ms. Včera jsem testovala (mama test) a hodně hodně slaboulinká téměř neviditelná čárka se tam objevila.Je vidět jen pod určitým úhlem. Zajímalo by mě jestli to moje krvácení může nějak s těhu souviset. První den to byl spíš čirý výtok s nitkami krve. A od včerejška slabé krvácení. děkuji Vám za radu
@chatline píše:
udělej si za pár dnů další test. Já chtěla testovat zítra, ale potvora se dnes u mě po 7 dnech špinění rozjela, takže si test schovám na jidny.Ale Tobě držím pace!!!
Díky a taky držím palce, u mě už to po dnešním dnu taky není jen špinění ale budu doufat. I s ms je prý možné těhotenství tak hodně štěstíčka ![]()
@chatline Tak to je mi líto, no být tebou, tak si ani test nedělám a beru to jako zpožděnou MS, nebo ten hormonální výkyv, s tím už stejně nic nenaděláš, buď se to udrží nebo ne. Mě by to asi jen zbytečně vystresovalo, kdyby tam ta čárka byla a já krvácela…ale je to na tobě. Snad se to vydaří příště ![]()
@Marky1312 Ahojky, no radila bych ti to stejné jako Chatline - pár dní ještě počkej a buď se krvácení rozjede nebo zastaví…místo MS může být v těhu jen slabé krvácení nebo špinění, ale těžko říct
Doktor by ti poradil asi to stejné, navíc nemáš vlastně ještě ani zpoždění, takže není co řešit, jen asi divná MS…
@Kyarra píše:
@chatline Tak to je mi líto, no být tebou, tak si ani test nedělám a beru to jako zpožděnou MS, nebo ten hormonální výkyv, s tím už stejně nic nenaděláš, buď se to udrží nebo ne. Mě by to asi jen zbytečně vystresovalo, kdyby tam ta čárka byla a já krvácela…ale je to na tobě. Snad se to vydaří příště
Děkuju, test jsem si dělala, ale věděla jsem, že bude negativní, ale chtěla jsem mít jistotu. Protože pak by byla druhá varianta, že jsem otěhotněla, ale potrácím-což by mě zase na druhou stranu uklidnilo víc, protože bych věděla, že otěhotnět s manželem můžu…ale i tak, už to mám vč. špinění 10-11 den a je mi hrozně, bolí mě stále podbřišek, ale je pravda že dnes už míň jak včera a předtím, ale zase mě zaráží, že mám jasně červenou krev-jak kdybych se pořezala, to jsem taky nikdy neměla. Nevím proč, ale mám dojem, že se mi po té laparoskopii udělal nějaký zánět, protože tohle mi nepříjde normální. Jakmile mi to skončí, tak jdu k dr.,jestli je vše v pohodě, ať jsem klidnější…každopádně díky za podporu… ![]()
@chatline Tak hlavně, ať jsi v pořádku a držím palce do dalších pokusů! ![]()
Ahoj holky. Já bych taky potřebovala radu, i když je to možná banalita. Jsem po revizi v 18tt, je to měsíc a půl. MS přišla 17.října a 28.října kvečeru mě začalo strašně píchat v podbřišku, s každým krokem který jsem udělala i z každým pohybem. Navíc jsem špinila. Trochu ráno, odpoledne nic, a večer znovu a druhý den už to bylo OK. Další MS bych měla mít 14.11., tak to bylo ve dnech ovulace cca. Po revizi jsme měli sex po 14.dnech, nemohli jsme vydržet, byla to přerušovaná soulož. Vím, že s možným těhu to asi neosuvisí ale měla jsem strach, jestli se něco nepokazilo, jestli jsem v pořádku. Moje doktorka mi po MS řekla, že jsem vyčištěná a vše je v naprostém pořádku ale stejně…myslíte, že to špinění souviselo s ovu???
@Romanka.P No,nevím, jestli si vedeš nějaký grafy, nebo měříš teplotu nebo jak poznáš ovu, ale pravděpodobně to ovu být mohla, protože i já v posledních měsících ovu prožívám bolestivě a jednou za čas i špiním…
@Kyarra Děkuju
Pro mě je vždycky nejhorší když mrcha dorazí, to se pak těžko smiřuju s tím, že zase nic, ale pak už ty další dny je to v poho.Ale už se nesnažím, začíná mi to být fuk a smířila jsem se s tím, že manžel svoje děti nikdy mít-teda semnou nejspíš nebude. Já už mám syna, ten má 7 let, takže mě to tak moc nebolí jako ostatní snažilky…děkuju ale za podporu ![]()