Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím holky..
Máme adoptovaného chlapecká a zvyká si u nás v bytě je mu 9 měsíců.
Problém máme v tom usínání. Máme hajanka i usinacka i hnízdečko od pestounky, aby to nebyl pro něj šok. Ale stále pláče a chce jen v kočárku spát. Máte nějaká z vás podobnou zkušenost? Díky
@Annie16 To je přeci jedno, že je adoptovaný. Jestli budeš vsechno takhle řešit na diskuzích, no tak good luck. To je teprve začátek, mamčo! Co tahle místo hnízdečka a usínáčka zkusit lidský kontakt?
Zde máš odpověď od Gemini.
Ahoj!
Je skvělé, že se staráte o adoptovaného chlapečka a že se snažíte vytvořit mu příjemné prostředí. Je úplně normální, že si zvyká na nové prostředí a na nové rituály. Spánek je pro děti velká opora a změna v tomto ohledu může být náročná.
Pamatujte si: Každé dítě je jiné a to, co funguje u jednoho, nemusí fungovat u druhého. Nebojte se experimentovat a najít to, co bude vyhovovat právě vašemu chlapečkovi.
Máte-li jakékoli další otázky, neváhejte se zeptat.
Přeji vám hodně štěstí při uspávání!
Pokud bys chtěla sdílet další informace o situaci, mohla bych ti poskytnout ještě konkrétnější rady.
@Annie16 píše: Více
A to i přes noc nebo jen přes den? A co zkusit dudlík? Nemáte třeba moc světlo?
Jak dlouho ho máte?
@Annie16 A jak a kde spal u pěstounky? Ja bych ho vzala k sobě do postele, pokud rád spí v kočárky, tak zřejmě potřebuje nějaký menší, útulnější prostor.
Tak mé dítě taky nechce spat doma.. jen v kocarku a kdyz uz tak u me v náručí😀takze bud chodim ven nebo ho nosim..a v noci ho musim uhoupat na rukach a pak je semnou v posteli
Moje deti do cca 2 let usinaly zasadne v naruci. Od urciteho veku to slo uz jenom v sede, na gauci a ruku podlozit polstarem, jinak by mi ji dite urvalo, nez by usnulo. I tak jsem dceru musela pak odstavit prave proto, ze se mi zanitil nejaky svalovy upon z nadmerne zateze.
Nicmene, u maleho bych zkusila, co by rekl na konejsive uspavani v naruci a pak postupne, az by si na vas a nove prostredi zvykl, tak pomalu navykat na postylku.
Přes den mi ani jedna dcera nespala v posteli, ale jen venku nebo u prsa, případně v autě…jde o den nebo noc?