Učení spánku u miminka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
7.1.25 20:22

Učení spánku u miminka

Ahoj, mám problém s uspáváním miminka.
Všude čtu jak ostatní maminky miminko hezky v 8 uloží a spí až do do rána.
Malému je 10m chodi spat pozdě. Občas chce jít v 11 někdy zase v 1 rano a vstává v 10.
Jsem už docela unavena jak prakticky celý den az do noci běhám. Snažím se nastavit malému nějaký spánkový řád..tím myslím aby usnul alespoň v těch 10.
Koupu v 8 a vždy si jdeme lehnout do ložnice.
Pustím takové ty ukolébavky a rozsvítím lampičku. Jist nechce takže si jen sedneme na postel a jediný co tak malej skotačí, běhá sem a tam, bouchá do zdi atd. Po 2hodinach me to přestane bavit a tak jdeme do obýváku si hrát do doby než se mu chce spát. občas mám pocit ze ho ta ložnice ještě vic nabije energii.
Jak jste naučili vaše miminko jit spát v danou hodinu?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16184
7.1.25 20:26
@Anonymní píše: Více

Syn byl kojený do 14 měsíců. Usinal večer u kojení a taky pořádně zabral klidně po 23h. Pak se to upravovalo samo, hlavně pomohlo chodit spát s taťkou. Teď má dva a čtvrt roku a chodí spát do 21h. Ráno v 6:30 budíček do jeslí, pres víkend spíme do 8:30 cca

Je to malé dítě, taky neumíš spát na povel. Když neusne dříve, nemá smysl nutit :nevim:

Příspěvek upraven 07.01.25 v 20:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9275
7.1.25 20:27

Já bych ho ráno vzbudila dřív :nevim: když spí až do deseti tak pak zase vydrží večer dlouho vzhůru.
A nechodila bych s ním do ložnice už v 8hod, ale klidně až 9hod.
Jak spí přes den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
7.1.25 20:29

Já teda všude čtu, jak děti nespí, takže v tom nejste sami. Já jsem dlouho vozila v postýlce po obýváku. Teď dám do postýlky v ložnici, máme ji prirazenou k posteli. Nenechám ho běhat ani nic. Jak se zvedne, hned ho položím. Ono ho to otravu a tak za půl hodky usne. Je teda o rok starší než tvůj, ale do postele chodí v 8. To i čtyřletá dcera. Já chodím nejpozději v deset spát, takže nepřichází v úvahu, aby rady blbli. Jak spí přes den.

• Citovat
  • Upravit
35586
7.1.25 20:30

V 10 měsících běhá?
Jak spí přes den?
Ráno bych ho nenechala spát do 10.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24176
7.1.25 20:35

Musíš zkracovat ráno ten budíček. Nám režim vyplynul přirozeně. Všechny děti chodili spát kolem sedmé hodiny. A vstávali kolem čtvrté. A nic jsme s tím neudělali :roll: :zed: prostě ranní ptáčata. Ale samozřejmě pomohlo posouvat uspávání na pozdější hodinu a rušit spánky přes den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2989
7.1.25 20:39

No nevím, co kde čteš, já měla nespavce :D sice většinou chodili spát dřív, ale za to se x-krat v noci budili…ale prošli jsme hlavně s prvním pozdním usínáním, extrémně brzkým buzením, buzením uprostřed noci na X hodin a mým oblíbeným- kombinaci všeho :roll: Já převážně uspavala kojením, když nezabrali, tak houpáním, když nepomohlo ani to, tak byla krize.
Nicméně, pokud s tím chceš něco dělat, tak postupně budit dřív a dřív, a snažit se pak na to navázat i denní spanky…ale hlavně, nemá cenu každý večer opakovat něco, co nefunguje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.25 20:39
@kavenka píše: Více

Přes den usne kolem 13:00 tak na půl hodky a pak v 17:00 taky na pul hodky a pak až po te 11 a spi celou noc

• Citovat
  • Upravit
68924
7.1.25 20:40

Kdybych měla jenom jedno dítě, dala bych ti perfektní návod na to, jak dítě usíná na pohodu maximálně v osm, rituály, režim, a tak vůbec, šikovná matka umí… realita je taková, že dítě prostě mělo takovou potřebu spánku a bylo od mimina spíš skřivan než sova a tu potřebu spánku mělo. A pak mám ještě jedno dítě, sovu od narození. Fakt je, že si spánek dost přepínalo samo, bylo několik období, ale obecně většinou navzdory veškerému úsilí před desátou prostě neusnulo navzdory dennímu režimu a tomu, kdy se vstávalo. Denní spánek si mé drahé dítko zrušilo někdy v roce a půl. A nic se na tom nezměnilo dalších mnoho let (teď je v pubertě).

Ale jinak - kde všude čteš, že maminky dítě uloží v 8 a spí jim až do rána? 8o Nepopírám, že takové děti jsou, ale věř, že je jich naprosté minimum. To zas všude čtu já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16184
7.1.25 20:41

U nás to bylo stejné. Potřeboval spát ještě odpoledne, do večera nevydržel. Tak prostě spal. Jakmile přišel jeden spánek po obědě, už to bylo zase jiné. Nevadilo mi to. On to potřeboval a já byla ráda, že jsem se v pohodě vyspala a nebyla jsem jako zombie, vstavali jsme klidně v 9h. Lepší než v 6h třeba :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9275
7.1.25 20:42

Tak přes den toho moc nenaspí. Neusnul by ti dřív než v těch 17hod? To už je docela pozdě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2030
7.1.25 20:43

No vidíš takže evidentně nějaký režim má, jen ti to takhle nevyhovuje… Opravdu bych ho ráno začala budit dřív a do léta podle mě zrušíte ten druhý spánek a bude to ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24176
7.1.25 20:44

Ani šestiletý nespí klidně od osmi až do rána. V půlce noci nám dojde do postele. Čtyřletý teda většinou spí celou noc. Třetí má rok a půl. Vzhůru za noc je několikrát. Někdy i chovám, aby usnul a spal dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
7.1.25 20:45

Tak kdyby naše dítě si schruplo do 17.30, tak jde spát až druhej den. Vem si, že ho zkoušíš uspat tři hodiny po spaní. Zkus ho ráno dřív vzbudit a uvidíš, jestli se to neposune.

• Citovat
  • Upravit
2989
7.1.25 20:46

Je dost možné, že až nebude potřebovat ten druhý spánek, což by už nemělo zas až tak dlouho trvat, tak se to zlepší. U nás byly nejblbejsi ty přechody kdy ještě nestačil jeden/žádný spánek ale nevydrzeli vzhůru dostatečně dlouho na „normální“ režim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí