Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobry vecer maminky mam takovy problem mala zacla zlobit se spinkanim jsou jo 4M a usne jedine ve vajicku uu jsem fakt zoufala jakmile ji vytahnu z vajicka okamzite je vzhurul… prosim poradte dekuji ![]()
No snazim se ji vytahovat nechci aby pak mela problemy se zadickama
@JitaPitterova tak jestli ji tam necháš usnnout atřeba po hoďce, dvou dáš normálně do postýlky tak bych to tak nechala. Jako spinkat potřebuje a ne být nevyspalá a ubulená. Já třeba nemám ráda když autosedačku někdo používá místo kočárku a to dítě tam je furt, doma, venku. Ale jestli ji pak vyndáš a spí zas na rovném tak to neřeš.
No, pokud ji pak vyndáš, taky by to nemusel být problém. Horší by bylo kdyby spala jedině tam a to třeba celou noc i přes den
Naucila bych ji spat normalne v postylce, popripade ji pres den uspat v kocarku nebo satku..Ja sem teda zasadne proti spani v autosedacce
No my mame kocar jen dvojkombinaci i takze autosrdacka jen do auta a na to uhoupani..
@JitaPitterova a netrápí jí bříško? Ta poloha miminkům na bříško hodně pomáhá, tak se jí v něm třeba vždycky uleví a proto usne.
@JitaPitterova já jsem četla zajímavý článek o tom, že je v dnešní době velký nešvar používat vajíčko místo kočárku a podobně a že to není pro dítě vůbec dobré. Takže já bych neučila dítě ve vajíčku usínat a vůbec ho používat na cokoli jiného než do auta.
Neumím to reprodukovat, co tam o tom psali, ale je to nějak špatně na celý pohybový aparát dítěte. ![]()
Jinak z vlastní zkušenosti se sedmi dětmi vím, že jakýkoli problém v tomto věku trvá většinou chvíli a nejdéle do tří měsíců je všechno zase jinak, takže v pohodě vydržet „rozmary“ (myšleno jen v dobrém
) a než se to dořeší tady na miminu, tak všechno bude jinak.
![]()