Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, mohla byste mi nějaka z maminek poradit.
Muj syn 16 měsíců strašně vyvádí v noci. Usne a po dvou hodinách z ničeho nic začne strasne plakat a celej se trepe. A trva to i hodinu, pak usne a za dve hodiny zase se to opakuje. Jediny co pomuze je ho vzit do postele a přitulit si ho k sobe, pak se uklidni a spi. Kolikrat v noci slysim jak ze spani narika, proste se mu neco zda.
Přes den zacal reagovat divne na urcity věci.
Napr. - hazem si s balonem - 5× krat pro nej utika se smíchem a po 6 se v pulce cesty zastaví, otoci se a utika za mnou s placem jak kdyby se neceho bal.
Nebo kouka do pracky když peru(vždycky se tomu smal)ted po chvilce zase brekot a dost place.
Doma sme v pohodě, žádny stres z tehle strany nemůže mit, opravdu nevim co se deje. Uz 3týdny jsem vlastne nespala.
Prosím poradte, jestli mate zkusenosti.
Moc dekuji
Ahoj, pokud by spal dobře se mnou, nechala bych si ho u sebe.
Tak s ním spi v posteli. V tomhle věku měl kluk noční můry a tohle nám pomohlo, abychom se všichni vyspali.
To budou asi noční děsy, ideální bude když si ho na nějakou dobu vezmete k sobě, protože takhle je akorát pořád vyděšenej a pak ani klidně neusne. Nebo to aspoň zkuste a uvidíte jestli to pomůže. On taky chudák je nevyspanej a to napomáhá tomu že je to další noc zase špatný
Moje má 2 a půl a zacla to delat taky. Tak počkám na reakce
Mám roční a dělá to už 2 měsíce, kvůli zubům, jak se blíží proříznutí, ty noci jsou nejhorší, spíme přerušovaně jen tak 3h za noc…do 23 si ji musíme brát někdy k sobě do obýváku na hraní, pak ale řve tak a klepe se, že když jdem spát, musí spát s náma, pak je relativně klid, ale i tak sebou hází a někdy brečí, jakmile se přiblížíme k postýlce, řve jak tur, měla a má dost noční můry, přitom doma klid, stále si s ní hraju, jak ji rostou zuby, je víc a víc tulivá a chce být u nás…je to náročné, tak přeju pevné nervy, u nás jednoznačně spojené se zubama.
Příspěvek upraven 15.12.14 v 20:24
Mně se začal takhle budit po očkování, ale přes den byl v pohodě ![]()
Mno, já spím se svojí dcerkou 15 m v posteli, je klidná, když se probudí, přitulí se a spí dál. Taky dřív spala v postýce, ale pak už nechtěla, ze dne na den. Mě to nevadí, aspoň je v klidu a vyspíme se obě (já teda moc ne, ale není to její přítomností, ale nějak sjem zapomněla spát delší dobu:-)).
Když takhle kluci vyváděli, vzala jsem je k sobě a nechala je tam. Bylo to noc co noc, až mě to trochu štvalo. Začali taky v roce a půl a vydrželo jim to skoro do tří let. Pak už ty děsy pomalu přecházely, a když jsem je chtěla k sobě vzít sama od sebe, abych se měla ke komu přitulit, tak najednou nechtěli ![]()
Prave ze na ockovani jsme nebyli, ted nas to ceka. Ale posunu to. Prvně jsem si myslela, ze jsou to taky zuby. Natirala jsem gelem, ale nic nepomáhalo a když mu sahnu do pusy nic tam necitim.
Samozrejme když je nejhur do postele ho vezmu, ale mam strach aby si to pak nevyrvaval, ze nechce byt vpostylce, ale snama
Mně tohle dělá syn taky, jen on se neuklidní ani u mě. teda trochu jo, ale ne natolik, abychom se nějak solidně vyspali. Někde jsem se dočetla, že hořčík má vliv i na spánek, tak jsem ho nasadila a trochu se to zlepšilo, okolo půlnoci mívám až dvě hodiny spánku v kuse ![]()
U nás to má i hodně spojitost se zuby, každý jeden protrpí, tak se těším, že až budou všechny venku, že se třeba i ten spánek zlepší…
no a když občas zcela výjimečně má syn klidnou noc, tak se domluví se ségrou a ta se vytasí s rýmou, bolavým ouškem, žízní, čuráním,… aby se mamka nenudila ![]()
U nas je to taky rustem zubu, k tomu se vzdy prida ryma, dite nemue spat, pres den je unavene, hraje si a z niceho ni rev,… ty zuby proste boli a u mamy je nejlip.
@mončatka píše:
Když takhle kluci vyváděli, vzala jsem je k sobě a nechala je tam. Bylo to noc co noc, až mě to trochu štvalo. Začali taky v roce a půl a vydrželo jim to skoro do tří let. Pak už ty děsy pomalu přecházely, a když jsem je chtěla k sobě vzít sama od sebe, abych se měla ke komu přitulit, tak najednou nechtěli
To znam. Probudim se ve dve a rikam si, bude chtit mliko nebude chtit mliko?! ![]()
@Bibi239 píše:
A neockovali jste pred casem Priorix?
my jsme očkovali Priorix před necelými dvěma týdny a malá (2roky a čtvrt) taky v noci strašně vyvádí, od té doby se mi zdá. Má to souvislost?