7 měsíců a zhoršování spaní

98
19.12.14 10:40

7 měsíců a zhoršování spaní

Ahoj…potřebuju poradit, podpořit nebo možná jen slyšet, že se to zlepší :/ už nevím nějak kudy kam. Mám doma skoro 7mi měsíčního prcka, když mu byly tři měsíce, vyrostly mu 2 zuby a doteď ještě 4 k tomu. Než mu vylezly, spal i celou noc v kuse. Teď je to tak, že kojím i 7× za noc, nepomáhá nic jiného…nosit, ššat, zpívat, kolotoč, spát s námi, bez nás, čaj atd. Vím, že by mělo mimčo dostat, co potřebuje, ale já už nemám sílu…přes den spí jen v kočárku, takže si nemám šanci lehnout a babičky a dědečky tu nemáme :( Nemáte nějakou osvícenou radu? Už přikrmujeme a na oběd zpucne i velkou skleničku, pak ještě odpol ovoce a večer klidně i kaši a stejně se budí :( už nevím no…on se vzbudí s šíleným řevem a na nic nereaguje, jen když ucítí fakt to prso, tak to si vezme…dudlík ho ještě víc naštve, ten nikdy nechtěl :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11565
19.12.14 10:46

@mimal Vydržet. Ony vyrostou a přejde to.

Je to blbý a já ve 13m byla jako zombie, ale nic se nenadělá. Já se v klidu trochu dospávala večer, když byl doma a vzhůru muž (21-24h): že když se malá mrcasila, tak ji ponosil on (u nás teda zabírala i pozornost; ale v noci bylo stejně snazší vyndat prso).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
19.12.14 10:53

Vydrž, ony ted polezou ty větší zuby a ty víc bolí, víc natíkají dásna, zkus před spaním namazat gelem na zuby :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
19.12.14 11:02

8 měsíců to samý…a nevím spí s náma nacpu prso a spíme dál… :nevim: ted se to teda začalo lepšit, že se vzbudí třeba jenom 3×…v kočárku nám spala taky..ted jsem jí nastavilia onen slavný režom, ze kterýho jsem si předtím dělala akortá srandu… a spí pravidelně ve 12 a o půl 4 jí chviklu nadnáším, a pak položím do její postýlky a hodinku spí,, :kytka: :kytka: jinak koupila jsem si knihu Každé dítě může dobře spát a psali tam že žádné dítě neprospí celou noc, že se budí podle toho jak jsou ty fáze spánku a když spí jakoby lehce tak se většina probudí a když vídí, že je vše ok( maminka a prso poblíž spí třeba klidně dál…)..nebo tak nějak to tam psali..měla jsem těd zkoušky, takže jsem to nestačila dočít… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
19.12.14 11:06
@mimal píše:
Ahoj…potřebuju poradit, podpořit nebo možná jen slyšet, že se to zlepší :/ už nevím nějak kudy kam. Mám doma skoro 7mi měsíčního prcka, když mu byly tři měsíce, vyrostly mu 2 zuby a doteď ještě 4 k tomu. Než mu vylezly, spal i celou noc v kuse. Teď je to tak, že kojím i 7× za noc, nepomáhá nic jiného…nosit, ššat, zpívat, kolotoč, spát s námi, bez nás, čaj atd. Vím, že by mělo mimčo dostat, co potřebuje, ale já už nemám sílu…přes den spí jen v kočárku, takže si nemám šanci lehnout a babičky a dědečky tu nemáme :( Nemáte nějakou osvícenou radu? Už přikrmujeme a na oběd zpucne i velkou skleničku, pak ještě odpol ovoce a večer klidně i kaši a stejně se budí :( už nevím no…on se vzbudí s šíleným řevem a na nic nereaguje, jen když ucítí fakt to prso, tak to si vezme…dudlík ho ještě víc naštve, ten nikdy nechtěl :(

U nás je to to samé a pomáhá, když ji mám v posteli. To pak dokáže spát i 4-5 hodin v kuse. Jako dobrou noc beru, když spí 3 hodiny v kuse :-)

Já jsem vypozorovala, že je lepší ji dát spát později a nechat ji ještě dlouho večer hrát. To pak spí lépe.
Zase ale každé dítko je jiné.

No a jinak nám asi nezbývá než vydržet :-)

Píši, abys věděla, že nejsi jedonankoho to potkalo :-)

• Citovat
  • Upravit
jezzz
19.12.14 11:09

@Samuše S tím probouzením souhlasím :Většinou stačí, když dám ndcerce ruku, pohladím ji a spí dále. Mám ji u sebe v posteli, je pak klidnější.

Jen mi to občas nabourá manžel, když v dobrém úmyslu začne na dcerku mluvit a vzbudí ji úplně :-D.

• Citovat
  • Upravit
1715
19.12.14 11:46

Mám to podobné, když byla malinká, usínala sama, spala v postýlce, od 3 měsíců spala celou noc… ale po 6 měsíci se to začalo zhoršovat, teď má 11 měsíců, spí se mnou v posteli, uspávám tak že u ní musím ležet a několikrát za noc se budí s řevem :roll: nejlepší je nakojit a spíme dál, kojím 1× - 3× za noc, jak kdy… když ji zavčasu uklidním nebo dám dudlík, tak zase spí, ale někdy mi trvá dýl než dudlík najdu a to už nestačí, musím dát prso… zuby ještě nemáme ani jeden, ale už se pomalu klubou… u nás si myslím že je to bříškem, vždycky měla zažívací potíže, prdíky, problémy s kakáním, myslím si že ji budí bříško, ale co já vím :roll: Už se s tím konečně smiřuju, což bylo těžký když vím jak to bylo na začátku, a taky doufám že se to srovná…

@Slečna Ferka Kdy se to u vás srovnalo? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
19.12.14 12:02

Já vám teda nenapíšu, kolik toho prospaly moje děti, to si nepamatuju, ale jen že postupně se to zlepšovalo. To postupně mám na mysli tak okolo druhého roku toho mladšího. Takže skoro pět let nevyspání. (Odměna nastala - kluci se o víkendu vzbudí a sami se oblečou a hrajou si a my vedle ještě můžeme spinkat!!!)

Vydrž. některé děti to pak prostě mají, že spánek se jim mění, spáči náhle noc probrečí, nebo si v lepším případě chtějí „jen“ hrát… musíš prostě vydržet. Bude líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
19.12.14 12:17

@karwen No já ve 13m opravdu už nemohla, takže jsem se od malé odstěhovala (se mnou v posteli nespala nikdy, nevyspaly bysme se ani jedna, hrozně se mele a budila jsem ji). Měla jsem ji na chůvičce, začala jsem zkoušet dávat místo prsa lahvičku s pitím (UM nikdy nepila), a ZÁZRAK, pomohlo to :) Pořád jsem několikrát za noc vstávala, ale postupně se to upravilo. Až tak do 1,5 roku byly lepší i horší období (někdy jednou za noc, někdy pětkrát), ale už jsem nemusela kojit - jen jsem dala lahvičku, pohladila, případně přebalila, a bylo.

Podle mě se to zlepšilo i proto, že jsme se nerušily navzájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
19.12.14 15:51

@Slečna Ferka Já právě chci taky přestat vnoci kojit, je to jen z mé pohodlnosti, protože ji to hned zase uspí, takhle budu muset vstát a chovat ji, uklidnit, a zase uspat… ale to nevadí, a taky chci zkusit nabízet vodu… já teda nemám možnost dát ji do jiné místnosti, kdyby nespala se mnou v posteli, spala by o 2 metry dál, takže to vyjde nastejno… budu doufat že se to u nás taky časem zlepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
19.12.14 21:39

@mimal máme to stejně, jen s příkrmy začínáme. Od tří měsíců dva zuby, nespí, neustále se budí, pořád kojím, tři hodiny v kuse je zázrak..no sama nevím, radu nemám, jen vydržet a snad bude lépe. Já to moc neřeším, chce mě, tak mě má, spíš manžel to nějak nedává, strašně se vždycky lekne, pže se budí s šíleným jekotem, jako kdyby se něco strašného dělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
20.12.14 09:13

@nela2 tak to myslím máme úplně stejné dítě…taky se budí s šíleným jekotem, přes den se o kojení takhle nikdy nehlásí..kolikrát neotevře ani oči a jen jek jek jek, dneska máme za sebou 4× po hodině a pak až za tři hodinky…no holt zkusíme vydržet. Ještě teda mám v plánu víc zkusit dodržet denní rytmus (to se ještě moc nedaří), třeba to taky pomůže?:/ kdo ví..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
20.12.14 21:31

@mimal Netrápí jej noční běsy? To by tu popisu odpovídalo.

Edit: dcerka u toho vypadala vzhůru a přitom spala. Měla otevřené oči, na nic však nereagovala. Musela jsem rozsvítit a až pak se uklidnila. Zkusím prohledat na netu.

• Citovat
  • Upravit
98
21.12.14 17:13

@jezzz tak to netuším - myslela jsem, že noční běsy jsou až u starších? Nijak jsem se zatím o běsech nikde neinformovala. No on má oči zavřené a jen brečí…nota bene, dnes jsem objevila sedmý zub…roste to jak houby po dešti :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
23.12.14 20:58

@mimal Já jsem si myslela taky, že jsou později a pak jsem zjistila, že jsem měla špatné Info :-(

Tak to byl asi zoubek, že?

U nás včera v noci se mi malaw vzbudila. Oči měla zavřená, ale usilovně plakala. Chovala jsem ji, zpívala a nic. Tak jsem šla do obyvaku, kde byl rozsvicený stromeček a najdenou přestala. Za dvě minuty byla zase smíšek. Takže to byl noční běs :-(. Uplakánek byla až do cca pěti do rána, v sedm se vzbudila na kojení a pak spala do devíti. Do těch pěti hodin pořád hodně plakala a tiskla se ke mne. Noc děs, hlavně pro dcerku. Já už jsem na nevyspání celkem zvyklá :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510