Společné bydlení - priority

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
20968
15.11.18 12:03

@Lenka_Hal jj, s barákem a pozemkem se člověk nezastaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
15.11.18 13:05
@Anonymní píše:Dům na vesnici nebo byt ve velkém městě?

To je tak diametrálně rozdílný způsob života, že jej nelze řešit kompromisem nebo tolerancí a když, tak jen dočasně s nespokojeností jednoho, druhého nebo obou. Podobný způsob života by měl být základním kritériem při výběru partnera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.11.18 14:07
@Lenka_Hal píše:
No neni to nadhera, jak jsou lide ruzni. Ja bych se v panelaku zblaznila, a to neprehanim…zapomenuta ves kdesi v lese je ideal :lol:
Tohle je hodne dulezite pro me, asi by to chtelo detaily proc ma kazdy tyhle svoje predstavy a podle detailu nejak zvolit kompromis. Pokud to financne bude mozne…

Na dovolené to snesu. Krátkodobě. Ale jinak jsem radši ve městě a do přírody zajdu i z toho paneláku celkem rychle :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
15.11.18 16:08

Tak si sepište na papírek důvody proč chete žít jeden na vesnici a druhej ve městě.
A postupně zkuste udělat nějaký průnik, kdy každej z něčeho sleví a třeba najdete nějakej kompromis.
Vztah je o kompromisech.

Já sem třeba vesnickejj a barákovitej. Prostě sem zvykej mít doma nářadí, svůj prostor a když potřebuju, tak si hodně věcí udělám, nebo opravím. Když je člověk v paneláku, tak má problém i s nějakou malou závadou na autě.
Do paneláku bych nikdy nešel a stejně tak bych nešel do úplnýho zapadákova. Školka, škola, doktor, lákárna, obchod je pro mě základ.
Když vidím jaký pak mají lidi z malejch vesnic problémy s vozením dětí do školky na koužky a tak podobně. To mi za to nejstojí.
Stejně tak mi za to nestojí v paneláku řešit hlučné sousedy, nebo nerváka, kterému vadí dupající děti.
Akorát se člověk z vesnice musí smířit s tím, že bude potřebovat nejspíš dvě auta, protože většinou každej dojíždí za prací jinam a v jinou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
31.12.18 09:58

My jsme zatím v pronájmu, ale taky nato došlo.. já makám převážně z domova,přítel cestuje po Praze tak 35-45min, chtěl bydlet blíž, když jsme se stěhovali. Bydleli jsme v hezkém prostředí, jen velikost už nestačila, a mně se nechtělo stěhovat do jiné části. Hlavně tam kde dělá přítel, je to hnusný i když na metru. Našla jsem byt nedaleko od našeho původního, nový, hezký, relativně levný na novostavby v Praze, s dovolením kočiček :D s výhledem na Vltavu..s podzemní garáží, no chápete, nebylo co řešit a nakonec od požadavky na bydlení při práci ustoupil a je rád.

Ale když půjdeme do vlastního, v tom máme celkem jasno. Menší město nebo satelit Prahy a menší domek. Jen ještě třeba našetřit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
4.5.19 07:39

Pomoc s vyberem

Hezky den holky. Mam obrovske zivotni dilema. Chceme s pritelem zalozit rodinu, postavit dum. Jsou dve moznosti. Bud postavit dum ve meste( v parku-vyziti pro deti, blizkost obchodu, skolky, skoly, krouzky atd) ALE mit spolecnou zahradu s tchyni, tchanem a jejich velkym psem ( my mame maleho, ktery se moc nesnese s ostatnimi- tudiz problem by byl..) nebo postavit dum na kopci za mestem.. kde nic krome krasne prirody a vyhledu v podstste neni :(.. to znamena kazdodenni dopravu deti, do prace, na nakup appd. Muj sen byl odjakziva mit vlastni baracek i zahradu daleko od rusneho zivota mesta. Nyni vsak nevim, co se vyplati vice. Navic bydlenim dole bychom usetrili spousta financi ( vytvorena zahrada s bazenem, pripraveny rovny teren na stavbu) Nemohl by mi prosim nekdo poradit jeho nazor (+,–) dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.5.19 07:42

NE, NE, NE…jsem stará, takže mám s tímto bohaté zkušenosti…skončí to špatně. Nedělej to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35723
4.5.19 07:42

S tchýní nikdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
4.5.19 07:44

Bydlime v baraku vedle tchyne a prchame :lol: takze, opravdu ne uz nikdy, to radsi klid a prirodu a pocitat s vetsima vydajema, ale furt mit to svoje, nez mi za zadkem vecne tchyni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
4.5.19 07:49

Za me idealni v centru bez tchyne. Coz nejde. Dum na kopci za mestem ale vubec nezni spatne. Jen bych mrkla na uzemni plan. Aby se vam pak za barakem neobjevila dalnice, obchvat nebo logisticke centrum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
4.5.19 07:51

Zahradu s tchyni pouze v pripade, ze by se to dalo predelit betonovym plotem s vraty pekne na zamykani. Ale to Vam asi neprojde, takze B.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
4.5.19 07:53
@pikola píše:
S tchýní nikdy

Presne, proste tohle generacni bydleni, i kdyz u vas ne tak doslova nedela dobrotu!!
Ma svagrova s manzelem budou stavet velky dum, s tim ze treba jednou s nima nejake dite zustane 8o sami z provozorniho bydleni s tchyni utekli a najivne si mysli, ze budou “jini” :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
4.5.19 07:59

@Teres0 rozhodne cislo dvě - samostatné bydlení s vlastní zahradou. Zvláště jestli je tam příroda a výhled. To je super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
4.5.19 08:00

Bez tchýně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
4.5.19 08:00

Postavit dum na kopci za mestem, prestehovat tam tchyni a prestehovat se misto ni. Bydlis ve meste, tchyne daleko- problem vyresen :lol: :lol: Ne, ten vazne- urcite bych ala na kopec za mesto! Klidne i pod most, kdyby to byla jedina moznost, jak nebydlet nekde pobliz :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný