Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Fjodorka píše:
@angelsface Tak já tam chodila odpočívat, navíc v sauně samotné má být ticho
take jsem prestala chodit kvuli neunosnemu kdakani zenskych… clovek si tam ani chvili nepobyl se sebou. Jina moznost u nas v obci neni ![]()
@kolik
Proč? Vždyť se osprchuješ krátce a šup do bazénku, to nestihneš vychladnout. Kor když se osprchuješ taky studenou. Mně se eklujou dědci, co se v sauně kartáčují, a pak bez opláchnutí lezou právě do bazénku.
@avm3 píše:
@hanzy Já se zeptám trochu blbě… já myslela, že se do bazenku rovnou skočit má… nám bylo řečeno „buď sprcha - teplejší nebo bazenék - studenější, ale účinější“,… jdeme tam z bazénu, kam jdu osprchovaná. Tam ti vadí ten pot, co se vypotí v sauně???
Ano, prijde mi nechutne vsechno to, co vypotim (a kuzi, ktera se mi loupe) oplachnout v bazenu. Ja si davam vlaznou rychlou sprchu, abych to prave ze sebe splachla a pak bazen. U nas ten bazenek fakt neni velkej a kdyz tam takhle pujde smyt pot 15-20 lidi(jsou tam tri sauny),tak mi to fakt prijde humus…
@avm3 píše:
@hanzy Já se zeptám trochu blbě… já myslela, že se do bazenku rovnou skočit má… nám bylo řečeno „buď sprcha - teplejší nebo bazenék - studenější, ale účinější“,… jdeme tam z bazénu, kam jdu osprchovaná. Tam ti vadí ten pot, co se vypotí v sauně???
@kolik
Ale to je snad základní pravidlo saunování – teplá sprcha a pak šup do bazénu. Ještě jsem si nevšimla jedince, který tak nekoná. Fuj. ![]()
http://www.sauny-vital.cz/…a-saunovani/
@Fjodorka píše:
Proč je tak nutné chodit s někým?Já chodila sama. Po zavíračce, protože jsem v sauně dělala lázeňskou
Třeba v Kralupech pouštěli jen páry nebo samy ženské…
asi proto, aby se tam nenapáčili ti chlapi sami, kteří mají potřebu očumovat ženské… ![]()
@Camael píše:
@kolik
Proč? Vždyť se osprchuješ krátce a šup do bazénku, to nestihneš vychladnout. Kor když se osprchuješ taky studenou. Mně se eklujou dědci, co se v sauně kartáčují, a pak bez opláchnutí lezou právě do bazénku.
Souhlas - je to přeci jenom trochu o hygieně…
Diky za rady
Budu se ridit heslem " ukazuj, dokud je co"
V saune mam taky rada klid, my se s manzelem bud nebavime vubec nebo potichu. Ale kdyz prijde parta chlapu, to byva des. Rikam tomu " debilni kecy v saune". Horsi je uz snad jen smrad nekterych zucastnenych ![]()
@Anonymní píše:
Diky za radyBudu se ridit heslem " ukazuj, dokud je co"
V saune mam taky rada klid, my se s manzelem bud nebavime vubec nebo potichu. Ale kdyz prijde parta chlapu, to byva des. Rikam tomu " debilni kecy v saune". Horsi je uz snad jen smrad nekterych zucastnenych
ono to pravidlo ma neco do sebe. Hlucny chlapy taky znam dobre. Sedi od sebe metr, ale povidaji si, jak by od sebe byly 5.A pritom u nas jsou vsude cedulky, rty a pres ne prst, ale ignorujou to no..
@kolik
Jaký je v tomhle případě rozdíl mezi „špatně“ a „vadí“? Tak když mi vadí koupat se ve výpotcích a zbytcích někoho druhého, tak je asi špatně, že se ten druhý neosprchuje, ne?
@Camael Já bych to cítila tak že „špatně“ = objektivní problém, měl by ho řešit provozovatel sauny, „vadí“ = tvůj problém, provozovatel ho řešit nebude.
@j.a.n.i1
Nevím, to je to, s čím se potkávám čím dál víc. Sobectví lidí, kteří se řídí heslem, že co není zakázáno, je vlastně povoleno bez ohledu na to, že to třeba obtěžuje někoho jiného. Tohle je navíc otázka osobní hygieny, základní věci. Provozovatel mi nemusí říkat, ať se jdu umýt, prostě nejsem čuně.
@Lenka512 píše:
Třeba v Kralupech pouštěli jen páry nebo samy ženské…
asi proto, aby se tam nenapáčili ti chlapi sami, kteří mají potřebu očumovat ženské…
Ale tak samozřejmě, do naší sauny také směly jenom páry, nebo ženské, ale já mluvím o tom, že lidem je snad blbé chodit samotní, což nechápu ![]()
@hanzy píše:![]()
ono to pravidlo ma neco do sebe. Hlucny chlapy taky znam dobre. Sedi od sebe metr, ale povidaji si, jak by od sebe byly 5.A pritom u nas jsou vsude cedulky, rty a pres ne prst, ale ignorujou to no..
V naší je cedulka s nápisem „Ticho léčí“ ![]()
@Fjodorka píše:
V naší je cedulka s nápisem „Ticho léčí“
to by meli vyvesit i tady ![]()