Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Fjodorka píše:
Ale tak samozřejmě, do naší sauny také směly jenom páry, nebo ženské, ale já mluvím o tom, že lidem je snad blbé chodit samotní, což nechápu
Ono jim to asi přijde blbé vůči partnerovi…tím myslím, že by jejich partner měl kecy…
![]()
@Lenka512
A já trapně v sauně (jako v potírně) s partnerem ještě nebyla. A to jsme na tom plavečáku oba ![]()
Tak v saunovém světě v Pasohlávkách už jsme s manželem jako doma. Přes deset různých saun, venkovní vířivky atd vše bez plavek jen s prostěrdlem. Do suchých saun je možné si vzít prostěradlo, do mokrých nic. Stejně do vířivek a bazénu nic. Poprvé velký stud. Ted už ne. Stydím se víc před těma co znám, ostatní mi nevadí. Ještě nedávno bych řekla, že nikdy. Navíc je tam krásně vidět, že nikdo není dokonalý.
@kolik
No jo, tak pokud to vidíš takhle, mám jasno. K tomu povoleno totiž ještě přidávám „a pokud tím neobtěžuju“, ale to je věc slušnosti a vychování, což už je dneska kor od mladších rarita. Není nad to být sobec.
@Camael No musím říct, že v sauně, kde jsem dělala já, byly největší prasata starší ženské
A nejslušnější bývali ti mladí, jak na pokladně, tak v sauně, uměli zdravit a tak. Staré brécy neuměly ani pozdravit, barvami na vlasy mi barvily prostěradla a zvonily jak blbé ještě před otevřením sauny ![]()
@Fjodorka
Já nemyslela v sauně, ale tak nějak celkově. Samozřejmě ne všichni mladý, ale že je to takovej současnej trend, hlavně já já, co ostatní okolo, po tom je mi prd.
@Camael Já myslela v rámci plavečáku, když jsem tam dělala na pokladně, tak jsem denně mluvila i s 2 tisíci lidí za den a fakt mladí zdraví, střední věk a starší málokdy zdraví a ještě jsou drzí a hnusní.
Až mě to překvapilo… Když mě nikdo nepozdravil, tak jsem schválně nahlas pozdravila, mladším to secvaklo, i se omluvili a pozdravili, kdežto ti starší zaťatě mlčeli a čuměli jak idioti ![]()
@kolik píše:
No otazka je, jestli je to opravdu spatne, nebo jestli to nekomu jenom vadi. Lidi delaj sppustu veci, ktere jsou v poradku, ale nekomu budou vadit. Ted nerikam, ze to je v poradku, jen by me zajimalo, jak to tedy je.
tady v sauně je to přímo zakázané a všude jsou cedule, před vstupem do bazénku osprchovat. To jsou pravidla zřizovatele. V doporučeních, která visí na stěně, je krátká teplá sprcha, která smyje pot a kůži a pak studený bazének.
@Fjodorka
Dělám s mladými, tak bych tu mohla zas na oplátku vypisovat, co padá z nich za názory a jak se chovají. Ale to je na úplně jinou diskuzi, já bych to zas mohla převést na téma o rozdílným přístupu maminek dřív a teď, o důslednosti versus volný výchově, a to by tady teprve strhlo lavinu.
tebe se jako mladýho člověka dotklo slovo „mladých“, tak trefněji napíšu chování lidí v současný době.
@Camael Mně se to nedotklo, jen mám z toho plavečáku jinou zkušenost (a samotnou mě to hodně překvapilo, že spousta starých lidí neumí ani pozdravit
)…
Budem se pak někdy dohadovat jinde, dobře
![]()
@Fjodorka
A tak my dvě se zatím nikde nedohadujem, tak ok.
mě fakt jen štve ten přístup, že důležitej jsem já, po ostatních mi je kulový.
@Camael Mám ten pocit, že takhle se chová většina lidí bez ohledu na věk ![]()
Ale jo, jo, někde jsme se dohadovaly, něco o náboženství ![]()
@Fjodorka
Hm, když u starších je to buranství, ale ti mladší to vydávají za trend. Takový ty kecy jako: doba je jiná, no jo, za vás to bylo jinak.. Náboženství??? Já neznaboh a náboženství?
Nebylo to o muslimech? ![]()
@Camael Ne, o náboženství (křesťanství), tys byla proti
Ale pak jsme si ujasnily, žes to nemyslela tak zle ![]()