Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky, jsem v koncích a nevím, jak se zachovat. Sousedi mají dítě, které neustále řve, ječí, vříská, piští, vzteká se v kteroukoliv denní či noční dobu. S něčím takovým jsem se ještě nesetkala. Mám dvě malé děti a už jsem totálně vyčerpaná. Přes den bych to ještě přežila, ale ty noci jsou děsné. Náš tříleťák má období, kdy usíná až kolem 23hod., takže já jdu spát kolem půlnoci. Ve 3 ráno řev od sousedů, o půl páté řev od sousedů, před šestou řev od sousedů. Mezitím vstávám na jedno noční krmení k malé (4 měsíce). Pokračuje dopoledne - řev od sousedů, když mi obě dítka po obědě usnou a já chci konečně dospat noc, opět řev od sousedů! Já už nemůžu. No a teď co řeším - bydlíme v klasickém domě v centru města. Dole obchody, nahoře byty. Jsme tu jen my a sousedi, dům je manželových rodičů, takže vše by řešila výpověď. Jenže teď se ve mně pere mateřská solidarita (je to přecejen dítě) s tím, že už prostě nemůžu. Potřebuju fungovat, věnovat se dětem, do toho pracuju..Sousedovic dítku bude rok a půl a zlepšení v nejblížší době neočekávám. Je takovej od miminka a neumím si představit, že bych tohle měla snášet ještě další dva tři roky. To už ze mě bude chodící zombie. Co byste dělaly na mém místě? Trpěly nebo jim daly výpověď?
Výpověď, bohužel, je to hnusné, ale já děkuju bohu každý den, že nemáme sousedy, z mých uječených, ulítaných a udupaných holek by zešedivěli všichni sousedi.
Ještě s dodatkem: mluvila jsi s nimi o tom? Pokud ne, tak bych promluvila, požádala je, ať s tím něco udělají, přece jen v roce a půl nemusí dítě řvát pořád, to se dá ovlivnit. kdyby nezabralo, tak pak ta výpověď
@joaska mluvila, jenže ono je to těžký. Jak chceš tak malýmu dítěti vysvětlit, ať drží pusu? Proto nevím, co dělat..
@Koty byla nějaká osobní domluva? jako josu děti, co vřískají. Ale jestliže jste majitelé, můžete s tím něco udělat, což je ta výpověď. Pochopím mimčo, nebo když dítku rostou zuby, ale pořád? to je nějaké divoké ![]()
@Koty soucítím s tebou, máme to to samé, jenom nám ještě věčně skáčou nad hlavou. Ale bylo mi řečeno, že s tím nic neudělám, že jsou to děti, co bych nechtěla. Vy aspoň máte možnost dát jim tu výpověď…mateřská solidarita stranou, z toho jak jsi hotová budou ve výsledku trpět i tvoje děti.
Já nevím, ale nemusí být k výpovědi z bytu nějaký zákonný důvod?
A jak na tebe působí ona (matka)? snazi se, dela problemy, ma zazemi, rodinu, babicky, otec ditete?
@sagina mají smlouvu na dobu určitou - dál by se jim neprodloužila..
Výpověď. Okamžitá výpověď s dvouměsíční lhůtou a nazdar. Vůbec bych se s nima nebavila. To řvaní v noci a rušení nočního klidu beru jako pádný důvod ![]()