Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jako chápu zakladatelku, bohužel, co mají dělat rodiče, které prostě mají řvavé dítě??Bydlet pod mostem, když nemají na vlastní dům??Mám 28 měsíců starého syna, řvavý od miminka, prostě je to tak a výchovou s tím nic nenadělám, vychovaný je slušně, ví, že nemá dupat, neběhá po bytě, když sestřička spinká, ale když se prostě rozhodne, že má důvod brečet, brečí, ve dne, v noci, noční děsy taky moc dobře známe, nepomůže nic, utěšit nechce, nedovolí na sebe ani sáhnout v tu chvíli. Tak co máme dělat, dávat dětem sedativa, nebo je rovnou raděj zaškrtit??Já sama jsem se vždy chovala tak, jak čekám od druhých, neruším, jsem slušná a tak vychovávám i svoje děti, ale s tímhle moc udělat nejde. A domlouvání od sousedů, nebo pohrození výpovědí z bytu jim rozhodně nepomůže, ba naopak, budou ve stresu, když dítě bude zase řvát, dítě to vycítí a bude to ještě horší. Bohužel tohle nepochopí, kdo to nezažil
@Koty Já myslela že mu něco je. Pokud ho ale nechají tak bych to taky řešila výpovědí. ![]()
@Verunka.T píše:
Jako chápu zakladatelku, bohužel, co mají dělat rodiče, které prostě mají řvavé dítě??Bydlet pod mostem, když nemají na vlastní dům??Mám 28 měsíců starého syna, řvavý od miminka, prostě je to tak a výchovou s tím nic nenadělám, vychovaný je slušně, ví, že nemá dupat, neběhá po bytě, když sestřička spinká, ale když se prostě rozhodne, že má důvod brečet, brečí, ve dne, v noci, noční děsy taky moc dobře známe, nepomůže nic, utěšit nechce, nedovolí na sebe ani sáhnout v tu chvíli. Tak co máme dělat, dávat dětem sedativa, nebo je rovnou raděj zaškrtit??Já sama jsem se vždy chovala tak, jak čekám od druhých, neruším, jsem slušná a tak vychovávám i svoje děti, ale s tímhle moc udělat nejde. A domlouvání od sousedů, nebo pohrození výpovědí z bytu jim rozhodně nepomůže, ba naopak, budou ve stresu, když dítě bude zase řvát, dítě to vycítí a bude to ještě horší. Bohužel tohle nepochopí, kdo to nezažil
hele normální děti neřvou, buď ho stresuješ nebo jsi ho vyšoupla do postýlky a on má z toho trauma a kuli němu se probouzí a řve.
@MartinKa36 píše:
hele normální děti neřvou, buď ho stresuješ nebo jsi ho vyšoupla do postýlky a on má z toho trauma a kuli němu se probouzí a řve.
Tak to mám asi dítě nenormální. Překvápko, že i takové existují, co? ![]()
Zcela souhlasím s Terinkou, taky byla za „zlá a nechápající“. Tak to hold v životě chodí, že někdo se chce vyspat a je mu šumák po cizích dětech. A já ho plně chápu. Ono totiž odpírání spánku je ta nejhorší forma mučení, a proč mají trpět ti okolo? Rodina to bude zřejmě trošku „jednodušší“, tak když nepomohla domluva, prostě neprodloužím nájemní smlouvu a je to. Já naopak vítám, že jsou nájemci, co nechtějí pronajímat rodinám s malými dětmi, nebo se zvířaty. A pak jsou zase jiní, co jim to nevadí, a je to jen dobře. Doufám, že i tady se brzy objeví „child-free“ restaurace a hotely, jako je to v zahraničí. Mít prostě na výběr, a o tom to je. Moje vlastnictví domu - moje volba.
@MartinKa36 píše:
představ si, že i normální děti řvou. A to kluk s náma spí v posteli (v jeho postýlce to bylo ještě horší). Prostě někdy má noční můry, tak jako dospělý. Jenom ve svým věku ještě neví co to je a řeší to řevem. Stejně tak přes den, když se mu něco nelíbí a nedokáže to vyhádrřit slovně, tak začne řvát.
@lucenka píše:
představ si, že i normální děti řvou. A to kluk s náma spí v posteli (v jeho postýlce to bylo ještě horší). Prostě někdy má noční můry, tak jako dospělý. Jenom ve svým věku ještě neví co to je a řeší to řevem. Stejně tak přes den, když se mu něco nelíbí a nedokáže to vyhádrřit slovně, tak začne řvát.
jo ale neřve pravidelně každu noc, podle mně má trauma z toho jak jsi ho vyexpedovala do postýlky a tohle je následek budí se hrůzou z toho že je bez maminky a řve…
@MartinKa36 píše:
jo ale neřve pravidelně každu noc, podle mně má trauma z toho jak jsi ho vyexpedovala do postýlky a tohle je následek budí se hrůzou z toho že je bez maminky a řve…
jo to bude tím, že jsem ho vyexpedovala do postýlky, kam chtěl on sám
A teď už to pravidelně každou noc není, ale jednu dobu tomu tak bylo (naštěstí ne moc dlouho).
@MartinKa36 píše:
hmmm, normální děti neřvou??zajímavá teorie.Ty buď děti nemáš, nebo máš štěstí, že máš podle tebe normální děti. A věř, že děsy mít může dítě klidně každou noc, ač není traumatizované ničím. Ale jak už jsem psala, kdo to nezažil, nemůže to pochopit
@Koty píše:
Tak jsme to řešili i s manželovými rodiči a ještě zkusíme na jejich zeď namontovat něco proti odhlučnění. Kdybysme nebyli takový cítě, tak asi mažou bez pardonu. Jenže prostě je nám jich líto. Tedy hlavně toho malýho. Nevím, kde by sháněli podnájem za hubičku jen proto, že jsou finančně v háji.
tak pokud tohle vyjde, tak by to bylo úplně nejlepší ![]()
jo a kdybyste nebyli takový cítě, tak je ten svět ještě krutější než je. ![]()
Příspěvek upraven 20.02.14 v 12:10
@Kakika píše:
Tak to mám asi dítě nenormální. Překvápko, že i takové existují, co?
Take mam nenormalni dite. Navic melo prvni tri mesice boleni bricha a reflux. Pak pravidelne nocni buzeni po trech hodinach na jidlo, ktereho se dozadoval placem, jelikoz mu jeste nejak neslo dojit a potichoucku rict maminko, chci ti jen rict, ze bych rad mliko
Nedej boze, kdyz mel virozu. To se dokonce placem i dozadoval leku na snizeni horecky nebo odsati nosu. O zubech nemluve
No nastesti jsem ve svem a sousedi v pohode, protoze proste dite.
@Koty pokud jsi presvedcena, ze nedělají vše pro to, aby byl klid, tak bych to tak resila
ale je to citlivá záležitost pro obě strany, musíš brát v úvahu i to, že jim svým rozhodnutím hodně narušíš vztahy, režim, rodinnou atmosféru apod., tedy vsechny jistoty dítěte, proto empatický a citlivý prístup je na místě, ale je správné myslet taky na sebe a svou rodinu
nezávidím tvou situaci a verim, ze ji vyresis správne, podle tvých príspevků jsi chápavý a empatický tvor, co nemyslí jen na sebe
tak hodne stestí, holka
a hlavne klidné spaní