společné zdanění manželů 2006

198
8.2.06 18:14

společné zdanění manželů 2006

Potřebovala bych poradit.Jedna naše známá účetní nám bude dělat společné zdanění,ale než nám to vypočítá tak by mě zajímalo kolik nám to dá peněz ,jdeme k ní až příští týden tak jsem celá nedočkavá.Tak jsem si našla jednu kalkulačku pro tento výpočet,ale nevím jestli do kolonky zdanitelných příjmů(To co mi vypočetli v práci) k tomu přičíst i peněžitou pomoc v mateřství a rodičovský příspěvek za zbylé měsíce?Myslím si ,že k té částce už nic přičítat nemám nebot mateřská ani rodičovský příspěvek není zdanitelný příjem,ale že by nám vraceli tolik to se mi nějak nezdá.Poradíte mi někdo kdo už to máte podané kolik Vám to hodilo a jste ve stejné situaci :D Díky Eli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
980
8.2.06 18:51

Ahoj Eli.

Problém společného zdanění manželů mě taky začíná zajímat.Prosím dej sem odkaz na tu kalkulačku.Taky bych se na to chtěla mrknout.
Jinak já si myslím že pokud to máš vypočtené od zaměstnavatele tak už tam máš i peněžitou pomoc v mateřství.Tu přeci máš od zaměstnavatele.S rodičákem nevím, já jsem na mateřské od listopadu do května.Taky jsem zvědavá kolik nám to letos dám.My si odečítáme ještě za hypotéku tak už se těším až to příjde :D

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
8.2.06 19:00

Ahoj Martinko no právě ,že já za minulý rok byla od ledna do dubna na mateřské a pak jsem měla dovču až do půlky června a pak rodičák,ale v práci mi dali potvrzení jenom na tu dovču což mi dalo necelých 19 tisíc za ten měsíc a půl tak právě nevím.Tady je jedna http://www.mfcr.cz/…an_kalk.html
A tady ještě jedna http://www.finance.cz/…ory/manzele/
A ještě jedna http://www.penize.cz/…anzelska.asp
Tak snad někdo napíše kdo už to má vyplněné Pa Eli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.2.06 19:35

Nazárek holky,
pracuji na Finančním úřadě, takže Vám zaručuji, že mateřská ani rodičák
se do příjmu nedávají, jenom to, na co Vám dá zaměstnavatel Potvrzení o
zdanitelných příjmech. Že to vychází až neuvěřitelně dobře u někoho je
pravdou. Je to sice trošku složitější tiskopis a navíc se musí vyplnit dvakrát, trošku se to plete.
Mějte se hezky a úspěšné společné zdaňování manželů.
Martina.

• Citovat
  • Upravit
198
8.2.06 19:41

Hurá moc děkuji Martinko to jsem potřebovala slyšet tak to máme slušné penízky :roll: :lol: s manžílkem.Tedy abych to nezakřikla .Mějte se Pa Eli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2786
8.2.06 20:29

společné danění manželů

Martino kdyz delas na financaku muzes mi osvetlit prosim jednu vec? podle ceho se ten polovicni zaklad dane dani? vim ze §16 odstavec 1, ale je to podle tabulek pro rocni zuctovani dane ze zavisle cinnosti a nebo podle tabulky ktera je uvedena v pokecu k danovemu priznani pro fyzicke osoby…mi to totiz hlava nebere…prijde mi to docela podraz kdyby se to danilo podle tabulek pro podnikatele…konkretne v nasem pripade by to delalo az o 5000 mene :(((…budu rada za odpoved . nat

p,s, samozrejme mam na mysli kdyz mame oba prijmy pouze ze zavisle cinnosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
8.2.06 20:37

:o)

kdosi u nás v deníčku nám dal tip

http://www.finq.cz/…6/comm02.xls

stačí jen vyplnit, vytisknout a máš hotovo..... V daních se trochu vyznám. svoje společný zdanění už mám vyplněno a pak jsem to hodila i do těchto formulářů a vyšlo to stejně…

Jen bych chtěla dodat… manžel si bohužel nemůže odečíst od základu daně odčitatelnou položku 21600,–- na manželku protože moje příjmy jsou větší jak 38040,– za rok… i když z práce mám papír že jsem vydělala jen 11000 (celý rok jsem na mateřské a pak rodičovské takže se jedná jen o čerpání dovolené) do částky 38040 se započítává i peněžitá pomoc v mateřství - jakožto nemocenská dávka…

tak se mějte

nám to vyšlo víc než skvěle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
652
8.2.06 21:10

Ahoj,taky jsem se zajímala o společné zdanění manželů,ale známí nás od toho odrazují,protože si vlastně jeden nebo oba snižujeme příjem a to se potom v budoucnu promítne do výše důchodu.Nevíte o tom někdo něco bližšího? :?: :?: Berunda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
9.2.06 07:15

Ahojky

společné zdanění manželů nemá žádný vliv na důchod. Společné zdanění se týká odvedených záloh na daň z příjmů fyzických osob a vůbec se nedotýká sociálního pojištění. Dělala jsem teď několik společných zdanění, takže kdybste některá něco potřebovala, klidně napište soukromou zprávu nebo mail pivik.bo@centrum.cz .

Ivulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
14.2.06 11:14

jak vyplnit formuláře-prosím poraďte.

Ahoj holky.
Mám problém-byla jsem na FÚ pro tiskopisy na společné zdanění manželů a paní mě „zavalila“horou lejter.No a já vůbec nevím,co kde vyplnit-je to strašně zmatené.Prosím,můžete mi některá hodně zjednodušeně popsat,co se kam vyplňuje?(jsme:manžel-zaměstnán,nepodniká,já-na MD,1 dítě).Moc Vám děkuji za případnou radu. :oops: E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vvv
1364
14.2.06 11:25

Ahoj,
moc doporučuji dnešní MF Dnes, jsou tam veškeré formuláře a v příloze detailní postup jak je vyplnit krok za krokem, je to velice dobře a jednouše vysvětleno.
Verča a Adámek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.2.06 11:53

Martino kdyz delas na financaku muzes mi osvetlit prosim jednu vec? podle ceho se ten polovicni zaklad dane dani? vim ze §16 odstavec 1, ale je to podle tabulek pro rocni zuctovani dane ze zavisle cinnosti a nebo podle tabulky ktera je uvedena v pokecu k danovemu priznani pro fyzicke osoby…mi to totiz hlava nebere…prijde mi to docela podraz kdyby se to danilo podle tabulek pro podnikatele…konkretne v nasem pripade by to delalo az o 5000 mene Smutný((…budu rada za odpoved . nat

p,s, samozrejme mam na mysli kdyz mame oba prijmy pouze ze zavisle cinnosti Usmívající

Odpověď pro NAT:
je to dle tabulky k danovemu priznani pro fyzicke osoby!
Martina

• Citovat
  • Upravit
1468
14.2.06 12:49

Pro Ellu.

Ahoj.

Mrkni :wink: do deníčku Jarňulek č. 48. Krista to popsala velmi srozumitelně. Použila jsem ještě formulář na netu - http://www.danovapriznani.cz/ vlevo, daň z příjmů fyzických osob ( formulář v excelu sám počítá) :lol: .

Nejsem ekonom a podařilo se vyplnit. Jen to přepíšu do tištěného formuláře. :D

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.2.06 13:00

Společné zdanění

Ahoj holky,

přečetla jsem si diskusi ke společnému zdanění a mám jednu velikou připomínku k Martině z FÚ. PPM se stejně jako ostatní dávky vyplácené z nemocenského pojištění do příjmů započítává, naopak rodičák (jako všechny sociální dávky) se do příjmů nezapočítává. Pracuji už nějakou dobu jako účetní a daňový poradce a s podobnými „nesrovnalostmi“ ze strany pracovnic FÚ se setkávám poměrně často. Takže bacha na to, po dodatečné kontrole za pár let, budete penále platit vy a ne pracovnice finančáku, která nemá přehled o zákonu o dani z příjmů.
Jinak vyplnění formuláře není nijak složité, takže pokud chcete pošlete mi váš mail a já vám na něj pošlu vzor k vyplnění.
vponcova@seznam.cz

• Citovat
  • Upravit
1078
14.2.06 13:43

Dovolím si paní, která pracuje jako dańová poradkyně oponovat. Peněžitá pomoc v mateřství je příjem, ale je to nemocenská dávka a z té se neodvádí daň z příjmů, tudíž není zdanitelným příjmem. Paní Martina z FU má pravdu. Pokud si žena, která je nebo byla v roce 2005 na MD a pobírala PPM, bude podávat daňové přiznání, tak PPM nebude uvádět jako příjem, ale pokud se jedná o to,jestli si její manžel může odečíst částku ze svého daňového základu, tak v tomto případě se PPM započítává.
Paní „vponcová“ nechtěla bych být vaší klientkou. Pravděpodobně máte nějkou tajnou smlouvu ze státem a necháváte státu spoustu peněz.
Přesně tuto skutečnost mám ověřenou několika auditorskými firmami, kontrolory z FU, rnomovanými daňovými poradci.
Pokud i přesto budete na svém názoru trvat, tak v tom případě neznáte zákony a doporučila bych Vám vrátit veškerá osvědčení, ŽL i doklady o vzdělání…
Zkuste také použít občas mozek a ne jen suché biflování ze zákonů i knih.
Jednou je PPM nemocenská dávka a ty jak možná víte nepodléhají dani z příjmu. Nebo při zpracovávání mezd i tento příjem daníte?

Ivulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák