Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Gita17 píše:
To znamena, ze chodis spat spolu s detmi? Ziadne posedenie po veceroch s manzelom? To znie smutne
Ja tiez neviem ako zabezpecit, aby sa z postele neskotulal. Stale sa pretaca hore dole kriz krazom
Ano, chodim spat s dětmi. Žádný čas večer pro sebe s manželem nemáme. Je to zkratka takové období, které jednou pomine.
@Gita17 píše:
a to sa nebojis? Za chybajucou bocnicou je co? Vasa postel?
No já nevím, ale při pádu z postele si maximálně natluče, žádné smrtelné zranění z toho nebude.. A spadnout může i na hřišti, ze schodů, z odrazedla.. Přece mu nemůžeš pořád stát za zadkem. Syn měl vedle postele matraci z dětské postýlky, ale taky nikdy nespadl. Když spí s námi někdy teď, spí uprostřed. A jinak radím postel prirazit ke zdi a dítě obložit polštáři a peřinami. Spí tak i naše roční, než jdeme spát.
@Zumpa píše:
Nemáme, děti vždy spaly ve svém. Spaní dítěte v jedné posteli s rodiči považuji za násobnou deviaci, neprosívá ani dítěti, ani rodičům.
No, tak dětský psycholog by s Vámi nesouhlasil, ba naopak, by Vám řekl, že spaní maminky v posteli s dítětem je to nejlepší pro jeho psychická zdraví co můžete udělat.
@Zumpa Spaní s dětmi je pro masochisty. To je jako spát s chobotnicí krizenou s větrným mlýnem. Děcka rotují, mlátí rukama nohama, děs. Takže když dojedou, jdu s nimi povědět pohádku a jak usnou, odcházím do hostinského pokoje. Taky se chci vyspat.
@Leo44 píše:
No, tak dětský psycholog by s Vámi nesouhlasil, ba naopak, by Vám řekl, že spaní maminky v posteli s dítětem je to nejlepší pro jeho psychická zdraví co můžete udělat.
Možná. Ale ta máma nemá právo na vyspani? Její psycholog by řekl, že pro její duševní zdraví je dobrý spánek nutností.
Ten dětský by jí řekl, že klidně může dítě spát ve svém. Důležitá je pohoda.
@inkakřivák píše:
@Zumpa Spaní s dětmi je pro masochisty. To je jako spát s chobotnicí krizenou s větrným mlýnem. Děcka rotují, mlátí rukama nohama, děs. Takže když dojedou, jdu s nimi povědět pohádku a jak usnou, odcházím do hostinského pokoje. Taky se chci vyspat.
Přesný ![]()
@Bubla Bůčková Právě jsem jednu pěknou společnou noc prožila. Já blbá slíbila, že jim neuteču. No jo.
@Gita17 syn spí s námi od narození, teď mu bude 19 měsíců. Spí u zdi. Já vedle něj, manžel na kraji. Část jejich života jsem měla v posteli všechny tři děti. Starší už jsou několik let ve svém pokoji. Nejmladšího plánujeme přesunout do dětské postele asi na podzim. Ještě kojím, tak 2× i v noci, takže společné spaní je nejjednodušší.
@browneye píše:
@Gita17Ano, chodim spat s dětmi. Žádný čas večer pro sebe s manželem nemáme. Je to zkratka takové období, které jednou pomine.
určitě
moje neteř to tímhle zpusobem dopracovala k rozvodu.
Těžká závislost na dětech.
@Leo44 píše:
možná to chce tolik nežrat ty psychology ![]()
@browneye píše:
@Gita17Ano, chodim spat s dětmi. Žádný čas večer pro sebe s manželem nemáme. Je to zkratka takové období, které jednou pomine.
My též chodíme spát většinou společně. Kdyžtak se snažíme si zařídit hlídání přes den, nebo máme čas pro sebe když spí malý přes den. Ale to taky moc ne, obvykle se nám doma vyskytuje víc dětí než jedno, takže holt toho času o samotě moc není. O to víc si vážíme když je. Je to náročnější období, ale zažíváme ho naposledy v životě. Spolu sami si ještě užijeme dost.
My jsme si nastehovali pouze nejstarsi do postele, kdyz byla v roce nemocna, pak mela rotaviry za mesic a trauma po nemocnici diky rotavirum.
Tehdy jsme si ji vzali do postele a rok mezi nami spala. Pak se nechala nalakat na novou postel. A teprve sla do sve. Mladsi uz jsme si do postele v noci nevzali. Nejsem zastance spani s ditetem v noci. Vsichni se potrebujeme vyspat.
Deti prijdou pres den, treba po obede nebo rano az se probudi (ted tady s nami lezi, pred pul hodkou prisli, ze se jdou pomazlit). Ale v noci je postel a loznice pouze nase uzemi.
Příspěvek upraven 17.08.20 v 08:36
@Venetia píše:
možná to chce tolik nežrat ty psychology
To rozhodně, ten dětský kult už je jak náboženství. Vše pro dítě, a chlap odstrčený na druhou kolej jak využitý a odkopnutý trubec. A věřím, že by si i některé zapřísáhlé matky přály, aby odevzdal klíče od vozu, platební karty, číslo účtu a v klidu chcípl, tak jako ten pravý trubec. A všechny ty ultramatky z mého okolí jsou už rozvedené ![]()
@Betty MacDonald píše:
To rozhodně, ten dětský kult už je jak náboženství. Vše pro dítě, a chlap odstrčený na druhou kolej jak využitý a odkopnutý trubec. A věřím, že by si i některé zapřísáhlé matky přály, aby odevzdal klíče od vozu, platební karty, číslo účtu a v klidu chcípl, tak jako ten pravý trubec. A všechny ty ultramatky z mého okolí jsou už rozvedené
Asi tak, zmetkovitost ve výchově dramaticky roste, hlavně, že to mají divnomatky podložené psychology. Přitom jsou samy zralé do péče psychiatra. Vedle společného spaní, dudlíků do x let, plenek do x let atp jsem si všiml, že je v módě neustále nošení dětí.
Příspěvek upraven 17.08.20 v 09:48
@Venetia píše:
určitěmoje neteř to tímhle zpusobem dopracovala k rozvodu.
Těžká závislost na dětech.
Vůbec nevíte, jak to u nás probíhá, ale mluvíte o závislosti na dětech
![]()
Manžel nám dcerku nastěhoval na tom půl roce do postele, protože se nemohl dívat na to, ze k ni vstávám 20× za noc. Nicméně každý to má jinak a když nejste přímo v tě konkrétní situaci, doporučuji nesoudit🙏