Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Zumpa píše:
Asi tak, zmetkovitost ve výchově dramaticky roste, hlavně, že to mají divnomatky podložené psychology. Přitom jsou samy zralé do péče psychiatra. Vedle společného spaní, dudlíků do x let, plenek do x let atp jsem si všiml, že je v módě neustále nošení dětí.Příspěvek upraven 17.08.20 v 09:48
Je to v módě, protože je to fajn. Nic víc.
Jinak ne vždy se všechno vyskytuje současně. Mně sice děti v posteli spaly, ale toť vše. Dudlíky neměly a plenky asi jako většina, do +- 2 let. A tak to má většina co znám. Některé hodně a rády nosí, ale dítě spí samostatně. Jiné nenosí, ale dítě má flašku a dudlík. Atd.
Ja s detma spavam, proto abych se vyspala.
Kdyz se koji, je to nutnost. Vstavat nekolikrat za noc z postele a zase se tam vracet? Nejsem blazen. A kdyz se nekoji, porad je to klidnejsi prostredi, protoze manzel chrape
Ja nemam problem s tim, kdyz me dite v noci parkrat zduchne nebo vzbudi, treba ze napit. Vse resim v polospanku, takze znovu usnu. Jakmile vstanu nebo je to nonstop (chrapani), mam po spanku.
Co jako, ze nespim vedle muze? Jak tim utrpi jeho muzske ego? Leda by ho mel uz tak chatrne.
Sexovat se nemusi jen vecer v manzelske posteli. Nebo nekde jo?
Tady se hned soudi, jakoby lidi fungovali podle nejakeho schematku. Kdyz deti spi v posteli, tak delaji i tohle. Dobra sranda.
Ja jdu jen cestou nejmnesiho odporu, pokud to nejde pres zasadni pravidla. Chci dobre spat, dobre jist a nedelat veci zbytecne. Dudliky jsem nabizela, ale zadne dite je nechtelo. Pliny zkousim, jakmile to ma smysl. Dite jsem hodne nosila jen jedno, protoze pak nervalo. ![]()
Měla jsem postel u zdi, z druhé strany prirazenou postýlku, ve které ale nikdo nespal.. Já byla uprostřed, z každé strany jedno dítě..
@Betty MacDonald píše:Souhlas
To rozhodně, ten dětský kult už je jak náboženství. Vše pro dítě, a chlap odstrčený na druhou kolej jak využitý a odkopnutý trubec. A věřím, že by si i některé zapřísáhlé matky přály, aby odevzdal klíče od vozu, platební karty, číslo účtu a v klidu chcípl, tak jako ten pravý trubec. A všechny ty ultramatky z mého okolí jsou už rozvedené
@Zumpa píše:Tak to víš, jestli to jsou cca tricatnice, tak jsou všechny narušené z toho, že nespaly s maminkou a tatínkem až do puberty na jednom lozi
Asi tak, zmetkovitost ve výchově dramaticky roste, hlavně, že to mají divnomatky podložené psychology. Přitom jsou samy zralé do péče psychiatra. Vedle společného spaní, dudlíků do x let, plenek do x let atp jsem si všiml, že je v módě neustále nošení dětí.Příspěvek upraven 17.08.20 v 09:48
@browneye píše:
Vůbec nevíte, jak to u nás probíhá, ale mluvíte o závislosti na dětech![]()
Manžel nám dcerku nastěhoval na tom půl roce do postele, protože se nemohl dívat na to, ze k ni vstávám 20× za noc. Nicméně každý to má jinak a když nejste přímo v tě konkrétní situaci, doporučuji nesoudit🙏
To bylo všeobecně
@inkakřivák píše:
Možná. Ale ta máma nemá právo na vyspani? Její psycholog by řekl, že pro její duševní zdraví je dobrý spánek nutností.
Ten dětský by jí řekl, že klidně může dítě spát ve svém. Důležitá je pohoda.
Tak teda já se s malou vyspím víc jak bez ní… No asi je to matka od matky… ale teda matka co řekne, že se s vlastním dítětem nevyspi? Co to je za ženskou…
@Leo44 píše:
Tak teda já se s malou vyspím víc jak bez ní… No asi je to matka od matky… ale teda matka co řekne, že se s vlastním dítětem nevyspi? Co to je za ženskou…
Já bych se teda nevyspala
@Venetia píše:
možná to chce tolik nežrat ty psychology
Kdyby je lidí poslouchali tak nemají tak frackovite a nevychovane děti… občas teda dost často se divím jak ty matky si nechávají dětmi skákat po hlavě a pak se radi tady na emiminu a myslí si že je špatné dítě a že sebe dělají tu největší chudinka na světě. Občas by si to chtělo taky nějaké knihy přečíst o výchově apod… Bohužel je chyba v samotných matek, které si myslí, že dělají všechno nejlíp na světě a že přece jim nikdo do toho nebude kecat.
@Leo44 píše:Úplně normální žena, která má například špatná záda nebo lehký spánek. Já taky nespala s dětmi v posteli, kdyz byly mimina, tak měly postýlku přiřazenou k mé posteli a bylo to ideální.
@Leo44 píše:
Kdyby je lidí poslouchali tak nemají tak frackovite a nevychovane děti… občas teda dost často se divím jak ty matky si nechávají dětmi skákat po hlavě a pak se radi tady na emiminu a myslí si že je špatné dítě a že sebe dělají tu největší chudinka na světě. Občas by si to chtělo taky nějaké knihy přečíst o výchově apod… Bohužel je chyba v samotných matek, které si myslí, že dělají všechno nejlíp na světě a že přece jim nikdo do toho nebude kecat.
Nečetla jsem žádné knihy, dneska existuje tolik výchovných smeru, že jsem se řídila svým instiktem a tím, jak funguje výchova u mě v rodine.
My jsme to udělali tak že manžel upravil postýlku aby byla vysoká jako naše dole ji přivázal aby se nepohnula nemame tam jednu stranu
večer když jsem jí uspala dala jsem tam kojící polštář a ještě velký aby to bylo vysoké a šla jsem za manželem a fungovalo nám to krásně 😀
@Leo44 píše:
Upřímná?
Co je na tom sobeckého chtít si odpočinout? Dítě má svou postel vedle matčiny, takže oč jde? Proč se nechat celou noc okopavat od dítěte, které se mele, točí kolem dokola? Ale jo, raději sobecká odpočata klidná matka, než matka strhnuta jak pero v budíku. Dítě není modla. Jestliže má ono právo na klidný spánek, má totéž právo i rodič.
@inkakřivák píše:
Co je na tom sobeckého chtít si odpočinout? Dítě má svou postel vedle matčiny, takže oč jde? Proč se nechat celou noc okopavat od dítěte, které se mele, točí kolem dokola? Ale jo, raději sobecká odpočata klidná matka, než matka strhnuta jak pero v budíku. Dítě není modla. Jestliže má ono právo na klidný spánek, má totéž právo i rodič.
Souhlas. Jako by matka porodem přišla o právo na plnohodnotný spánek. Já se doznávám, že děti spinkaly v postýlce u mé části letiště, při usínání jsme se drželi za ruku. Nebrala jsem si je do postele, protože jsem se bála opravdu usnout, prostě ztratit kontrolu, byla bych nevyspaná ![]()
@inkakřivák píše:
Jsou unavene, precitlivele a hromadky nestesti vyflustle. Pak jich plno zobe AD, chlasta nebo se uklidnuje jinak.