Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj! Měla bych dotaz pro lidi, kteří mají nějaké zkušenosti se spoluprácemi na sociálních sítích, především na instagramu. Poslední dobou si všímám, že firmy hodně spolupracují s účty, které mají hodně málo followers (kolem 1 tisíc) a tak by mě zajímalo, jak vlastně chodí. Firmy oslovují účty nebo účty oslovují dané firmy, nebo existuje nějaká stránka, která spolupráce „zařizuje“? Moc bych chtěla s někým navázat spolupráci. Samozřejmě aby to trochu nebylo daleko od tématu, které se snažím na mém profilu rozvíjet. Na mém instagramu mám zatím kolem 7tisíc sledujících a mám hodně aktivní komunitu lidí, taky vlastním tiktok účet se skoro 50 tis sledujících. Budu všem moc vděčná za jakékoliv rady a tipy ![]()
Na začátku je to oboustranné, oslovují jak začínající influenceri, tak firmy/podnikatele. Většinou je to adekvátní tomu kolik sledujich má a jestli je začátečník daný influencer vůči tomu jak je firma známá atd.
Takze s e určitě nebojte oslovovat sama různé podnikatele a firmy.
Doporučuji osobní přístup, mě jako podnikatelů nejednou odradilo od spolupráce když jsem dostala univerzální zprávu. Někde dokonce špatně upravenou… Individuální přístup je za mě vždy plus…
Mě dokáže fakt nas.rat,.když chce někdo zadarmo věc za několik set nebo tisíc. Výměnou za zmínku ty kráso. Nejsem charita. A taky mě otravujou akce s cílem nahnat sledující. Do soutěže bych i klidně šla, ale dost vybírám s kým. Hodně mi to nabízí maminy s děckama a to není můj šálek čaje.
Holky a jak takovou firmu oslovit? Aby to pro ni bylo lukrativní? Čeho se vyvarovat? Já mám skupinu na fb, jedinou v ČR,10tis lidí. Jde o gastronomii, hodně specifický založenou. Dlouho už přemýšlím, zda někoho oslovit..
Dobrý den,
jmenuji se Aneta a studuji 5.rokem marketingové komunikace. Chtěla bych Vás poprosit o vyplnění krátkého dotazníku k mé diplomové práci, která se zabývá právě Influencer marketingem a placenou spoluprací. Výsledky výzkumu budou použity výhradně ke studijním účelům a je zcela anonymní.
Odkaz na dotazník
Předem děkuji za Váš čas a vyplnění mého dotazníku
Přeji krásný den
S úctou Aneta K.
PS: I mikro influenceři s nízkým počtem sledujících mohou mít dobré výsledky a být přínosem pro firmy. Jde o to najít a oslovit firmu, která cílí přímo na Vaši skupinu followers. Musíte firmě dokázat, že spolupráce s Vámi osloví jejich potenciální zákazníky.
Ahoj ja to mam opacne-mam ig ucet sveho eshopu a oslovuji me influenceri.. teda spis influencerky. Nespolupracuji s kazdym, proste si vyberu a sntou potom navazu spolupraci sama. Kdyby me nejaky profil zaujal, tak bych klidne oslovila i ja jeho/ji.
Ahoj, tady je dotazník pro ty, co chtějí spolupracovat. Jde o různé značky. Zkuste vyplnit, třeba budete vhodná kandidátka.