Spořicí účty informace
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše: Více
Jak kdy. Někdy je lepší spořicí účet, někdy termínovaný vklad (záleží taky na délce). Každá banka to má jinak. Já mám dvě banky a to, co chci mít k dispozici, si různe přehazuji mezi sporicimi účty a termínovanými vklady podle výše úrokove sazby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sára 1 jj, já si s tím taky různě hraju a mám i investice, ty se úročí pěkně…ale to už je složitější na vysvětlování, tak do začátku jsou tyhle dva produkty relativně jednoduché na obsluhu…
- Citovat
- Upravit
@j.a.n.i1 terno to není, to taky neříkám, ale investice a další možnosti ji tady vysvětlovat nebudu…taky jsem měla na dětských spořících 4procenta a mohla s tím volně disponovat, větší částky máme jinak zajištěné
spořák v mojí bance klesnul…a pochybuju, že jinde se zase dá založit jen samostatný spořící bez poplatků…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Tak jsou banky, kde stale ano a urok presahne terminak. Jako jo, kdyby mel ten utok vyšší, tak proc ne, ale dostat min a jeste mit vazane finance ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano není bez rizika, ale obecně i u velmi konzervativních investic, kde je riziko minimální jsou vložené peníze mnohem lépe využity.
Portfolio nemusí stavět sama, zajímavé investiční účty mají i samotné banky, které klientovi portfolio spravují. Tedy je to jako by to odložil na spořák, jen s lepším %.
Já zas používám Portu, kde mám nastavené investice na 8 let spolu s nízkou mírou rizika. Investuju v menších částkách, nemám tam žádnéstatisíce.
Ale jasně, jde opravdu o peníze navíc, které člověk nemůže vybrat. Nejde o pohotovostní polštář.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Andrea MP píše: Více
Hodně záleží na produktu a v tomhle se člověk musí orientovat. Když se podívám u jedné bankovní instituce na konzervativní investici, tak je výnos 3,4%, když to nedopadne, tak -1%. Pokud všechno půjde jak má, tak výnos může být až 7,5%. To už vypadá dobře, ale já jsem třeba skeptický člověk a ani ten výnos 3,4% není zaručený. Navíc je to na 5 let, i když se investuje v malých měsíčních částkách, tak po dobu pěti let nejsou tyto peníze dostupné. A klidně se může stát, že to čtyři a půl roku půjde dobře a pak se to zvrtne ![]()
Výnos 3,4% se dá v aktuální době ještě realizovat na spořáku bez rizika. Ale je otázka, jak dlouho.
Pro mě je třeba v současnosti 5 let velmi dlouhá doba na investice. Stačí se podívat, jak se v průběhu pěti let změnil svět a co se všechno dalo předpovídat, nebo ne. Teď je na investice hodně turbulentní doba (můj názor).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petr-33 nojo, ale to bys nemohl investovat už nikdy. Svět už pomalejší nebude
Ale chápu co myslíš, vždyť taky každý ať s penězi nakládá dle svého.
Já jsem vzhledem k politické situaci nechtěla investovat do nemovitosti, tak mi možnost investičního účtu vyhovovala nejvíce. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit