Sporťák ano či ne?

907
21.3.04 21:09

Sporťák ano či ne?

Ahoj všem!

Potřebovala bych poradit! Už asi měsíc řeším, jestli mám pro našeho ročního klučinu pořídit sporťák a fakt nevím! Do teď jsme jezdili převážně v hlubokém a občas v golfáčích (většinou do města, kde jsou hezké cesty). Jenže malej je už velmi živé dítko, od 10 měsíců sám chodí a v hlubokém kočárku je to s ním teď utrpení. Mám takovou tu trojkombinaci, takže mu samozřejmě polohuji záda do sedu, ale protože kočárek nemá bezpečnostní pásy, tak musím používat takové ty univerzální řemínky a s těma je prcek schopen se postavit a otočit se v kočáru do protisměru a hopsat na nich apod. Taky nemám bohužel přehazovací rukojeť a můžu jen otočit korbičku, ale docela se při tom nadřu a navíc je pak mírně nahnutá a Luky pak sedí jakoby v záklonu. Myslím si, že na sporťáku s přehazovací rukojetí a bezpečnostníma pásama by se nám jezdilo mnohem líp, ale na druhou stranu mi všichni říkají, že je to pro nás už zbytečná investice, protože budem v létě už jezdit na kole a taky bude chtít Luky hlavně chodit a v kočárku mi už moc nevydrží. Myslela jsem, že budem na kočárku jezdit ještě minimálně rok, ale ostatní tvrdí, že určitě ne. Tak nevím, jestli ho pořizovat nebo ne. Docela ráda chodím na dlouhé procházky a nechce se mi jich vzdávat a tak jsem si říkala, že koupíme aspoň nějaký levný sporťák, abychom mohli aspoň občas vyrazit a já se přitom celou cestu nestresovala, jestli mi Luky z kočáru nevypadne a nebo furt neotáčela korbičku sem a tam podle toho, kam se Luky bude chtít zrovna dívat. Zatím jsem si vybrala od Patron Zethos nebo od Pierre Cardiny Star. Oba jsou do 5.tis., tak se mi to nezdá jako velká investice a snad by se nám vyplatila. Co si o tom myslíte? Poradíte mi někdo? Díky.
Ahoj
 Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5636
21.3.04 22:27

Ahojky Moniko,

taky vlastnime sportak (pouzivany od narozeni, je to trojkombinace) a golfky a uzijeme oba kocarky, vubec si nedokazu predstavit jezdit s Verunkou v hlubokem kocarku. Je pravda, ze ty nase deticky budou chtit venku chodit cim dal tim vice pesky, ale taky se brzy unavi. A co kdyz pojedes nakupovat, jak pak jit domu s ditetem, ktere neustale meni smery a nejradeji jde tam, kam nejdes ty? Golface jsou super na rychle presuny, ale rozhodne nejsou dost dobre na prochazky, pesi vylety apod., po nerovnostech se s nimi nejezdi dost pohodlne. Ja mam sportak trojkolku s velkymi nafukovacimi koly a projede vse, i koreny v lese, z tohoto hlediska si ho nemohu vynachvalit. A co pristi zima? Myslim, ze se kocar pristi zimu jeste urcite bude hodit a ty nase deticky v nich chvili vydrzi … nevim jak to bude doopravdy, ale doufam v to. Proto si myslim, ze sportak jeste urcite vyuzijete, zvlaste pokud rada chodis na delsi prochazky a je Luky schopen a ochoten v nem i pripadne spinkat.

Snad se ozvou i holky, ktere uz maji i odrostlejsi deti se svymi zkusenostmi, docela by mne zajimalo, zda kocar vyuzijeme ci ne:-)

TAk preju dobre rozhodnuti.

Sulanek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.3.04 23:27

Ahoj,
ja to sice jeste neresim nas klucina ma teprve 4 mesice, ale docetla jsem se ze i kdyz deti uz zacnou chodit tak maji byt jeste vetsinu casu v kocarku na prochazce, protoze se snadno unavi a veskerou energii spali pak na tuhletu drinu. Organismus jeste neni pripraveny na celodenni chuzi a kdyz doma jsou vetsinu casu na nohou tak by si meli potom trochu odpocinout. Male deticky by meli mit hlavne energii na rust, takze neni dobre kdyz je vycerpavame timhletim smerem i kdyz se do vseho hrnou a chteji vsechno delat. Ne nadarmo se vyrabeji kocarky skoro do 4 let deti. Zkratka bychom je meli trochu brzdit aby se prilis neunavovali. Podotykam prilis samozrejme nemyslim tim nechat je uplne nekde v klidu a jenom je vozit a nosit to ne! Ale vseho s mirou. Sportak by sis mela urcite poridit. Aspon to je moje rada. Tak hezky vecer.

• Citovat
  • Upravit
Radina
22.3.04 08:29

Ahoj Moniko,
tvoje úvahy nad pořízením sporťáku ti určitě schvaluju. Já jsem v něm syna vozila až do 3 let. Chodili jsme na dlouhé procházky a i když hodně vydržel, byla to slast když si zalezl do kočárku a koukal kolem sebe. Sporťák hodně trpěl - procházky po lese a po mezích a bylo to moc znát i na potahu na kterém Luki (stejně jako ten tvůj a taky hodně živý :) ) pořád postával. Z vlastní zkušenosti ti můžu doporučit, abys nejraděj hned na začátku dala na sedačku kočárku třeba molitanový čtvereček potažený látkou, který se dá lehce vyprat. A hlavně při koupi koukni, jestli je kam dávat věci na „cestu“. My jsme totiž koupili kočárek bez košíku, taška k němu nešla připevnit a tak jsme všechny věci museli skládat do shrnuté tříšky kočárku. Podruhé si už budeme dávat větší pozor. No co dodat? Naše dítě sporťák využívalo 3 roky a hluboký kočárek 7 měsíců, takže sporťák můžu rozhodně doporučit.

• Citovat
  • Upravit
1255
22.3.04 09:48

Ahojky,

musím říct, že život bez sporťáku si nedovedu představit. Měli jsme jetý hluboký kočár polevnu, kde byla Lenka 6-7 měsíců a potom jsme pořídili pořádný nový sporťák. Záleží na tom kam jezdíte, do jakých terénů a tak. My jsme vyžadovali velká naf. kola, úložný prostor na věci. Polohování, pořádné pásy (5-ti bod.) a taky nánožník a pláštěnka. Důležité taky je aby byl prostorný a vlezlo se tam velké dítě i s fusakem. Nakonec jsme koupili Chicco Tech Air 4. Jsme moc spokojení. Jestli nechceš moc investovat asi bych raděj koupila jetý kočár za levněj, než nový levný míň kvalitní.
Ahojky Ajka + Lenička 19 měs +Krtčátko 19 tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
22.3.04 10:24

Ahoj holky!
Všem Vám moc děkuju za příspěvky a mám z nich velkou radost, protože jste mě jen utvrdily v mém rozhodnutí sporťák koupit! :) Mě jen poněkud zvyklaly reakce ostatních (převážně rodinných příslušníků), že je to už zbytečnost. Jenže jsem to já, kdo chodí každý den s Lukáškem na procházky nebo musí vymýšlet jiný program a tak se min. 3× týdnně stresovat s tím hlubokým kočárkem nebo se drkotat v golfáčích. Což už se mi teda opravdu nechce, takže asi budem kupovat sporťák! Ještě budu muset nechat večer manžela přečíst Vaše příspěvky, abych u něj se svým přesvědčováním obstála. Tak díky!
Ahoj
 Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.3.04 14:23

Rada bych k tomuto tematu prihodila jeste souvisejici dotaz. Odkdy se muze zacit vlastne pouzivat sportak? Synovi jsou 3 mesice, kocarek jsme podedili a az jsem ho zacala pouzivat, nasla jsem na nem par chybicek. A tak jsme si koupili ted poradny sportak a uz se nemuzu dockat, az s nim vyrazime ven, zvlast kdyz jaro je tady. Jen nevim, jestli se v nem muzou vozit tak male miminka, kvuli zadickam treba a tak. Sportak je polohovaci a ma bezpecnosti pasy. Poradite nekdo? Diky predem.
 Petra

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
22.3.04 19:13

Ahojky,

myslím si, že pokud má sporťák polohovací záda, tak není problém ho použít i když dítko nesedí. My jsme ho použili mezi 6-7 měs. a to polosed a leh.
Asi jsem moc nepomohla, ale to je moje zkušennost.

Ajka+Lenička 19 měs + Krtčátko 19tt

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí