Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,chtěla bych se zeptatr, jakou máte spotřebu pracího prášku nebo gelu, přijde mi, že pořád jen kupujeme prací prášek.Děkuji za odpověď
Také záleží na pračce ty novější si stejně vezmou prášku jen tolik kolik potřebují a zbytek zatvrdne ve vaničce.
Moc jsem ti nepomohla co?
Asi to hce zkoušet možná je to i značkou prášku já používám jen Ariel ![]()
Příspěvek upraven 01.04.15 v 22:17
Dřív jsme kupovali 9kg balík pracího prášku na 1 rok. Teď nám vydrží na půl roku. Zatím jsme jen tři.
Marki
Kupujeme 9 kg baleni na bile pradlo a 3 kg na barevne. Emicce je 8 mesicu a mame porad stejne baliky, ale uz oba dochazeji. Peru kazdy den. Prasku davam spis min, aby zbytecne nezustaval v obleceni. Podle nasi Dr. by bylo nejlepsi prat v jadrovem mydlu (strouhanem), ale to nedelam, nici pracku.
Tak já kupuju taky 9 kilový balení a vydrží nám rok.Jsme jen 2 ale zase hodně peru, je to můj koníček
Já mám ale zase úchylku na aviváže takže těch mám doma třeba 13 balení
![]()
Jak se používá ten gel? Tan se dá stejně do vaničky jako prášek?
No a abych kápla božskou, tak jsem sem nahlídla hlavně kvůli Lejle. Pořád mě na ní někdo upozorňuje a že máme dokonce stejný obrázek, tak jsem se na ní chtěla zajít mrknout. Dostala jsem echo, že je zrovna tady…Takže zdravím ![]()
ahoj, nam 9 kg prasku vydrzi asi 3/4 roku, gel kupuju pro mimi - ten vydrzi hoodne malo, tak tri mesice.
Radka
Ahojky,
my máme 9kg prášek na bílá a 3kg na barevné a máme je už skoro rok.Peru tak 3× týdně v průměru.
Nemám pocit že by nějak závratně ubýval.Možná zálež na značce,jak kvalitní prášek.jednou jsem měla ,,obyčejnější,,a byl hned pryč a ještě blbě pral ![]()
G.
souhlasím … ten 9kg prášek cca.na rok. Používám jeden, peru v něm i věci malýmu, jen ho dávám trošku míň než na naše věci.
Každopádně jsem se ale přesvědčila, že je lepší dražží prášek - ty levné nic nevyperou.
Andělka
Driv jsme meli 9 kilovy prasek na 3/4 roku, ted peru jen v mimincim a mam mensi baleni, tak to tak nesleduju, ale malymu je skoro 5 a spotrebovali jsme jeden 3 kilovej.
Pliny peru prave ve strouhanym mydle a pracku to vubec nenici. Musis z toho ale uvarit ten sliz spolu se sodou a po tomhle prani byva pracka uvnitr zariva, zatimco po prasku je zmatnela. Doporucila mi to prave dr. kvuli atopu.
Ahoj droping!
Konecne jsem nasla nekoho, kdo umi prat tim mydlem! ![]()
Mohla bys mi prosim napsat, jake mydlo a kde kupujes a hlavne jak z toho varis ten lektvar?
A taky kolik tam toho tak zhruba davas?
Je to jenom na bile?
Ja to s tim vubec neumim a jen jsem si s tim zapatlala pracku.
Diky moc
Lejla
A kolik dáváte do přihrádečky pracího prášku?Přijde mi,že dávám hodně skoro plnou.Tak se pochlubte.Proto asi už mám za 8.měsíců spotřebováno 12kg bílýho prášku a druhé balení 3kg barevného prášku.Je fakt,že požívám látkovky a peru cca pleny ted už 4krát do měsíce a světlé prádlo cca obdva týdny dvě pračky někdy dřív.
lejlo,
kupuju obyc. jadrove nebo Marseillske od Lanzy, dobre je i kokosove, ted jsem ho koupila, ake zatim nemam vyzkouseno.,
Prat v tom muzes cokoliv, bile i barevne.
Zbytek jsem ti napsala jako SZ.
Nikkol,
ja davam tak 100-120 g, min nez byva v navodu. Nedelame venku, takze pradlo je spis onosene, nez spinave, takze neni potreba tolik prasku, je to ne uplne plny kelimek od 150 g jogurtu. Kdyz je opravdu spina, tak spis predeperu v ruce. Kdyz das vic prasku, tak se ti pradlo i hur vypere a navic ti zbytky zustavaji v pradle.
Já peru v prášku dongemini a dávkuji 1/3 kelímku od jogurtu. Zpočátku jsem nebyla moc spokojená, ale po přečtení jejich stránek a návodů, proč používat takové malé množství jsem pochopila jejich filozofii. Nejprve odstranit nečistoty z prádla a potom se teprve může mluvit o praní. Asi tak před měsícem jsem narazila na článek o této firmě v novinách, kde je nějaká paní moc chválila z důvodu alergií. Prý je silná alergička a po jejich přípravku problémy nemá.Opravdu dávkuji velmi málo a pokud tě to zajímá, tak nakoukni na www.dongemini.cz. Vyrábějí jenom samé bezfosfátové prášky a je to česká firma.