Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
nestalo se vám někdy, že by váš miláček měl v pupíku zaschlou krev???? My už máme několik dní po sobě pupík uvnitř zarudlý a připadá mi, že tam má zaschlou krev. Nevíte od čeho by to mohlo být??? Myslím, že se tam neuhodil.
Díky Lenka
Ahojky,
zaschlá krev tam může být. Kup si lékařský líh a vatovou tyčinkou nebo ještě lépe čistou gázou a lihem ten pupík po koupání vytři. Pokud pupík nehnisá nebo nemokvá, tak bych to neřešila.
Ivulka
Ahoj nevím jestli kojíš ale nám pomohlo nastříkat mateřské mléko do pupíku malá to měla když jsme se vrátlili z porodnice,mastičky a vodičky nepomohly ale to mléko zabralo.Ahoj
Ahojky…
Nám se to stalo, bylo malému nějak okolo jednoho měsíce a měl tam jednou zaschlu krev. Dr. nám na to řekla, že se to stát může, že je to ještě ranka, myslím, že nám řekla, že do těch třech měsíců, dokud se pupíček nezahojí a pořádně nezatáhne… V tvém případě bych se poradila s doktorem, budeš klidnější a on ti určitě řekne, že to nic není a určitě ti na to něco poradí.
Děvčata, teď jsem si všimla u svého skoro pětiměsíčního syna zarudnutí v pupíčku
Když jsem mu to zkoušela vyčistit lihem, tak se rozplakal bolestí. Nevíte co to může být? Nechci hned plašit a lítat k MUDr.
Díky za rady!