Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Markétka09 ale šance, že by jsi byla těhotná ji minimální. Přes přerušovanou soulož a tělísko. I když možné je vše. Pravděpodobně máš je zpoždění.
Ahoj holky, jelikož jsem tu nová a nemůžu založit téma a jsem nedočkavá na názor druhých píšu sem. 18.3 se mi měla dostavit MS, dnes je 24. a stále nedorazila. Test jsem si dělala dvakrát a negativní. Sex měl proběhnout cca 5-6 dní po ovulaci (cca 14.3), takže jsme si nedávali pozor protože jsem si myslela že otěhotnět mimo ní je nemožné. Z tohoto tvrzení mě ale vyvedla kamarádka, která otěhotněla pár dní před příchodem MS. Pár dní po sexu jsem měla pocit, jako by mi začínal zánět močáku - strašné tlaky v podbříšku. Po cca 3-4 dnech tento pocit odešel ale nahradilo ho nadýmání, zácpa a na večer nevolnost (přes den dobré, ale večer jsem nafouklá jak baloon) + občasné píchání dole v břiše
Další co je, mám všude pupínky…dokonce i na krku
… Nicméně, můžu si všechno tohle vsugerovávat protože těhle poznatků je víc ( cítím najednou jak mi smrdí make up, cítím ožralce na míle daleko) - ale mám velký nos, takže to může být tím
Teď mi jde spíš o to, kdy je dobré udělat si test? Dnes by to bylo cca 9 - 10 dní po „oplodnění“. Zpoždění nemívám. Děkuji za rady ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jelikož jsem tu nová a nemůžu založit téma a jsem nedočkavá na názor druhých píšu sem. 18.3 se mi měla dostavit MS, dnes je 24. a stále nedorazila. Test jsem si dělala dvakrát a negativní. Sex měl proběhnout cca 5-6 dní po ovulaci (cca 14.3), takže jsme si nedávali pozor protože jsem si myslela že otěhotnět mimo ní je nemožné. Z tohoto tvrzení mě ale vyvedla kamarádka, která otěhotněla pár dní před příchodem MS. Pár dní po sexu jsem měla pocit, jako by mi začínal zánět močáku - strašné tlaky v podbříšku. Po cca 3-4 dnech tento pocit odešel ale nahradilo ho nadýmání, zácpa a na večer nevolnost (přes den dobré, ale večer jsem nafouklá jak baloon) + občasné píchání dole v břišeDalší co je, mám všude pupínky…dokonce i na krku
… Nicméně, můžu si všechno tohle vsugerovávat protože těhle poznatků je víc ( cítím najednou jak mi smrdí make up, cítím ožralce na míle daleko) - ale mám velký nos, takže to může být tím
Teď mi jde spíš o to, kdy je dobré udělat si test? Dnes by to bylo cca 9 - 10 dní po „oplodnění“. Zpoždění nemívám. Děkuji za rady
Otěhotnět i mimo ovulaci opravdu můžeš
Z těch příznaků bys klidně těhu mohla být, ale klidně to může být, jak i píšeš, vsugerované (měla jsem to také tak)
Jinak co se týče testů, někomu to klidně může ukázat třeba až 10 den od vynechání MS. Jinak bych na tvém místě ještě neplašila, může se jednat o zpoždění. Pokud si chceš být ale jistá stopro, zajdi na gyndu
Jinak já to tento měsíc měla úplně stejně, zpoždění 8 dní (bez nějakéh faktoru-žádný stres nebo nemoc, prostě nic) a těhotná jsme nebyla. Prostě to tak někdy je ![]()
Zdravím, mám velký problém.
Dnes je to 13.den ode dne, kdy jsem měla začít menstruovat ale menstruace stále nikde
… Nikdy jsem nebrala antikoncepci, mám jen zabudované tělísko někdy od března
..Měla jsem normální příznaky menstruace ale ta stále nikde, tak nevím co s tím ![]()
@Kajjus Co těhotenský test?? Nějaká atb, stres, jiné léky ???
@P4ja ještě jsem nezkoušela, ale udělám si ho.. Atb jsem vůbec o prázdninách nebrala, je možné třeba kvůli stresu, nedostatku spánku, častému střídání lokalit=jiné ovzduší atd.?
Když mám to tělísko a otěhotním náhodou, jak je to s potratem? Někde jsem četla, že v tomto případě se neplatí, ale nevím jestli tomu tak stále je.
@Kajjus Jak je to s potratem nevím, ale pokud si neuděláš test, tak ti tady nikdo neřekne, jestli můžeš být těhotná.To bych řešila v první řadě. A stejně tak s jinma věcma. Tělo není stroj, aby fungovalo pořád stejně.
@Kajjus Ahoj, také mám tělísko a jednou se mi stalo, že jsem měla 10 dní zpoždění, aniž bych měla nějaký spouštěcí faktor-stres, antibiotika, vůbec nic. Občas se to tak prostě stane. Každopádně bych napřed zkusila udělat test
A pak, když vyjde negativně, tomu zkus nějak pomoc, třeba teplé koupele nebo třezalkový čaj. Ale to až bude jistota, že těhotná nejsi ![]()