Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Hanýsek32 hlava ne, jen mě někdy přijde, že mám po ránu otlačený uši zevnitř, ale dá se to rychle samo do pořádku. Jen teda za mě - ty molitanový podle mě netluměj všechno. Já s nima spím furt a dítě slyším vždycky, někdy i chrápání chotě.
Příspěvek upraven 11.08.14 v 16:55
@danyk no já to vyzkouším
tak počítám s tím, že určitě něco uslyším i přes ty špunty, ale když usnu v klidu, tak budu spokojená i tak ![]()
Holky, chci se zeptat tech, ktere spunty pouzivaji uz dlouho kazdou noc… Ja je nosim asi 8 let, mam hodne lehky spanek a budi me kazdy zvuk.. ale momentalne mam zanet zvukovodu, poprve za cely svuj zivot (je mi 28). a ORL mi samozrejme rekl, ze si ty spunty nemam davat, ze to ucpe usi a nevetraji atd atd.. Ale nevim, kdyz za celou dobu, co je nosim, jsem zatim problem nemela, az ted…stalo se vam to taky?
Taky občas používám a měla jsem zánět zevního zvukovodu u moře, prostě byl problém kombinace vody v uchu a špuntu do uší. Jinak nemám problém.
Osobně s ucpávkama nespím, spím jako dřevo i bez nich.
Ale kamarádka, která má tinitus (zvonění v uších) používá nějaké velkoútlumové špunty do uší. Ona má tedy stejné, které používají třeba i muzikanti na koncerty…
Ahoj, to je problém levných pěnových špuntů, že vypadávají, protože mají tendenci expandovat a nepřizpůsobí se uchu. Já jsem přítelkyni koupil alpine sleepsoft, které jsou zatraceně drahé, ale spí teď mnohem lépe. Nejlevněji je mají tady co jsem koukal: alpine sleepsoft Podle recenzí tlumí dobře a netlačí jak ty pěnový, takže můžu doporučit.
Dobrý den,
taky jsem ten případ, že si před spaním cpu špunty do uší a pokud někam jedu a náhodou si špunty zapomenu, tak mám z toho trauma a pak cpu do uší všechno možné i nemožné.
Už jsem se s tím smířil, ale nedávno jsem slyšel, že to není zdravé. Nic bližšího o tom nevím. Nemáte, prosím, někdo podrobnější informace ohledně škodlivosti používání špuntů na spaní po dobu několika let?? ![]()
Narazil jsem na zajímavej článek, sice nevím, kdo ho zpracovával, ale zní to rozumně.
článek zde
To znam ve forme hluchatek, je tam mikrofon a spinac a jdou z volnyho poslechu na blokovani usi v nejakych milisekundach.
Ja nosim plastovy spunty na motorku a nekdy na strelnici, pomaha to celkem dost, spat jsem v nich nezkousel.