Poradna duly
Jana Čurdová
kačenka1, no taky hezký
Mám synovce a těm babička nakukala „zvoneček“. Teď už říkají „pinďour“.. ale jak říkat tomu holčičímu.. no uvidíme ![]()
Ahoj holky,
nestíhám vás dočítat, tak nemůžu reagovat.
Ale věřím, že to sluníčko na všechny z vás působí tak jako na mě, je to balada na duši, konečně jsme se ho po té dlouhé zimě dočkali. V pondělí mě čeká konečně velký ultrazvuk, tak už se nemůžu dočkat. Už víc než týden cítím pohyby
Je to úžasné
![]()
Pohlaďte si bříška a odpočívejte, v pondělí dám vědět, jaká byla KO.
Papa
Ahojky holky,
včera jsem tady nebyla a dneska mi to dalo než jsem vás dočetla…
My byli dneska v Brně na velkém utz, mimísek má vše v pořádku
díky Bohu!!!!
Jinak se nám pěkně ukázal, takže na 99,9%
vypadá, že máme v bříšku chlapečka ![]()
Opět nám pan doktor řekl, že vypadáme o týden větší, takže jsem zvědavá, kdy že se nám ten malý narodí ![]()
Fotku jsme žádnou nedostali, asi to neradí pojišťovna, tak proto
![]()
Ale 23.4. jdeme na 3D tak pak snad fotečka bude…
Pohyby už teď poznám spolehlivě, dokonce i manžílek číhá na ťuknutí ![]()
Co se váhy týká, tak mám nahoře 4 kg, ale vážím se radši ráno to ukazuje líp ![]()
Jo o tom pojmenování pohl. orgánů jsme se bavily včera v kurzu, ale jen o holčičkách, že nejlepší je to oslovovat zdrobnělinou jména… třeba "moje malá Monička
" ze začátku mi to přišlo divný, ale čím dýl nad tím přemýšlím, tím víc se mi to líbí… U kluka nevím, ale něco do porodu vymyslíme…
![]()
Katy ..jj neozývala .. domu jsem dorazila oba dny vždy až k večeru a totálně KO
jj přesně tak ..jsem nositelkou té mutace. .patrně poděděnou po jednom z rodičů (prý se mají nechat též vyšetřit a později i mé děti, protože je šance, že to budou mít po mě
)
jj přečetla jsi to dobře ..taky jsem si to ne netu vyhledala …
na genetice mi tohle doporučili, vzhledem k předchozím 2 potratům
a jsem ráda, že už vím, čím to bylo a jak tomu případně předcházet ..prý ženy co potrácí, většinou tuhle mutaci si nesou sebou
jj určo nic nezkazíš, když s Tínkou půjdeš ..tedy pokud to není nějak pro ní nepříjemné
tak to foto
..
jedno na ležato ..nějak se mi to nepovedlo
a jeden boban 21+2 TT
Jezi krésné bříško a boban nemá chybu.
![]()
No já už s Tinkou byla minulé pondělí na genetice na krev, byl to zase boj, bojovala jako tygr. Od poslední operace je to zase hrůza, do té operace byly odběry, očkování všechno v pohodě. Ale co jí při poslední operaci napichovalí žílu asi na 10× tak od té doby je to zase strašné, ale vůbec se jí nedivím. Ono má prostě před každou operaci nevýhodu, musí dostat antibiotika do žíly hodinu před zákrokem, kvůli infekční endokarditidě. U dětí co nemají srdeční vadu tak napichujou až na sále když už spinkají. Tak že Tinka si to musela vždy protrpět. No ale chuděrka má blbé žíly po mě, tak že za to tak trochu můžu i já. A navíc do ní se fakt blbě pícha má samé jizvyčky po kanylách, měla už jich tolik až hrůza. ![]()
ahoj maminy ![]()
tak a teď přemýšlím kde začnu a co jsem všechno přečetla
![]()
co se týče těch názvů - tak já pamatuju jak moje babí používala „buchtičku“
(asi jak u Kačí
- no ale mě se líbí „pipka / pipina“ a „piňdík“ - to tak nějak používáme i teď když se o tom bavíme ![]()
Jezi - jsem moc ráda že jste všechno přečkali v pohodě a hlavně že jste v pořádku - a doufám že tě ta mutace nebude nějak omezovat a zlobit!
fotečky super! bobina je výstavní ![]()
Monďo - gratulka k velkýmu utz že je všechno v pohodě
Niki - užij si velký utz ať se pokoukáš
máš pravdu že tohle počasí je super - akorát já dneska byla celý den v práci
tak jsem to všechno pozorovala jen z okna …
už abych pomalu končila ![]()
Kačí - užijte si 3D - máte to nějaké levné ne?
hlavně aby se mimísek moc nestyděl a pořádně se předvedl ![]()
Katy - tak Tince se ani nedivím že se jí dr. nelíbí - po všech zkušenostech co má … a je to malý dítě, to si pamatuje ![]()
hlavně aby jste všechny vyšetření přečkaly aspoň relativně v klidu a hlavně aby to pomohlo a k něčemu bylo!
a co pesanka - rozcházíte to?
jo a jak tříkolka? - řádíte? ![]()
Dobré ránko děvčata,
Ibbu Tince dr. nevadí, ba naopak chodí tam ráda, třeba taková kardiologie, tam by se nejraději vyšetřovala sama.
Vadí ji fakt jen ty odběry krve, ale taky je to takové, že když už jí krev odeberou tak pak pohoda a jde v pohodě za doktorkou a kdyby uměla mluvit tak by si s ní pokecala. ![]()
Baffy ta je trošku lepší, ale fakt se to zlepšuje pomalu, snad to bude někdy v pořádku.
Na tříkolce jezdíme teď každý den, Tinku to začíná i bavit, jen stále jí musím růčo strůčo vysvětlovat, že se nejezdí po prostředku cesty, ale po kraji.
Celkem už to začíná chápat. ![]()
Teď k těm návzům, no já teda nevím, my říkáme „prcka“ a u kluka mě taky napadá jen ten „pindík“ a nebo „bimbas“
![]()
Pohyby no ty už jsou u nás skoro pořáíd a nejvíce jak sedím za volantem, asi se nebude prckovi líbit jezdit v autě. ![]()
Ibbu já teda když ruku položím tak mimis nepřestane, ale když dá chlap ruku na břicho, tak mi furt říká, že nic necítí, že to bude asi tými mými špeky. ![]()
Dobré ránko holky:)
Tak předně všem gratulace k úspěšným kontrolám a odtajení pohlaví!
Nás to čeká 14.4., jsem z toho nervózní jak blázen:) Sice je nám jedno, co jsem si upekli, ale stejně mě to bere:)
Jezi, krásný pupajs, krásné mimčo!
Katy, Tince držím palce a že je to moc šikovná holka!
Jo a co se týká pohlaví, tak my říkáme pinďa, pindík, braboš/pipinka, pipka ![]()
Jinak počasí je konečně fajn, na zahradě řádím jak krtek, až mě musí přítel krotit, ale dnes se chystám opět sázet, zítra mě čeká mytí oken a tento víkend taky halda návštěv. Včera jsem byla pracovně celý den na Amperu, tak mě slušně bolely nohy, ale dnes už je to pohoda. Taky jsem si nakoupila nějké to těhu oblečení a pro mimčo zase pár kousků do výbavičky:)
Tak holky, zatím pěkný den a opatrujte se!
Katy - no já mám pořádný „airbag“ tak to bude trvat asi dýl, než si Helča do manži kopne ![]()
ale hlavně že ji cítím aspoň já
a jinak v sedě se jí to taky nelíbí - hlavně když si takhle sednu ke kompu anebo když učím dýl …
Tinka je fakt super
tak to je ale dobrá že jí teda dr. obecně nevadí - „jen“ ty odběry (ono je to taky fuj)
Ivy - teda ty jedeš
no já přemýšlím že mytí oken letos nechám (až na podzim
), schůdky nemám a na židli se šponovat nechci … a nebo musím zaúkolovat manžu ![]()
ale oken máme jak na zámku a jen to vidím tak se mi do toho nechce ![]()
no s prací se to nemá přehánět že ![]()
a ať ti to rychle uteče do toho 14.
ono fakt o nic nejde, jen když je mimís v poho, ale stejně je člověk zvědavý co tam vlastně má ![]()
ibbu: mě se do těch oken moc nechce, ale když vidím tu hrůzu, tak mi to nedá. Navíc se u nás má objevit skorotchýně, tak nejsem zvědavá na její ksichty:) Už te´d mě pěkně nakrkla, začíná mít problém s tím, že máme psa, prý jestli ho už učíme, aby byl zavřený v kotci, když bude třena mimčo v kočárku na zahradě. Tak jsem na ni vyvylila oči, že teda nacpat labradora do kotce je pro mě možnost maximálně tehdy, když je potřeba dovézt něco autem na zahradu a to ho ještě raději upnu na na vodítko a počkám s ním na místě, ale ta zase dělá, jakoby pes neměl jiné starosti, než vyrvat dítě z kočárku a rozthat ho na kusy. ![]()
A taky mi pořád cpe, že to musí být holčička, sama má dva kluky, tak má zřejmě pocit, že porodím holčičku a odevzdám jí ji na hraní nebo co ![]()
Teda, to jsem se rozjela:) A to nemluvím, jak do mě cpe čokolády a vykrmila by mě nejraději jak posvícenskou husu. Já jí říkala, ať to nekupuje, že to nikdo jíst nebude…no, tak se to rozdá dětem na Velikonoce, že:)
Jo a taky když jsem e zmínila, že v květnu pojedu k mým rodičům na Moravu, mále si mě šla lehnout pod auto, prej úřece nepojedu sama takovopu dálku a kdeso cosi. Jezdím tam sama už kolik let a teď se budu tahat s taškama autobusem, no já nevím…snad abych se zavřela někam do sklepa a vylezla až začnu rodit, aby měla panímáma dušočku v peří ![]()
Tak jsem se tedy vykecala…ufffff
A ty se s oknama netrap, já bych to taky nedělala, jenže je to fakt krize, balkonovky jsou uslintané od psa a ten zbytek už ani žaluzie nezamaskujou ![]()
Koukám, co jsem tam nasekala překlepů, jak jsem se rozjela, tak snad se v tom půjde vyznat ![]()
Ivy, v klidu - k přečtení to je
a když má člověk slinu, musí to ven
![]()
ale zase si za těch 7 let zvykla (teda spíš jsem jí „naučila“) že když řeknu co chci nebo nechci tak to musí tolerovat (ikdyž na ní vidím, že se jí to nelíbí, tak je zticha) ![]()
ale to jsem z toho ladně vybruslila a byl pokoj i bez dohadování … musely byste jí vidět - že půjde na středisko se mnou, vykračovala si jako generál, dva kroky přede mnou a mě v hlavě běželo - takhle teda ne - jasně jsem viděla že se nasáčkuje k dr. se mnou nebo to vyřídí úplně za mě (už jednou mi to udělala když jsem šla na úřad a já blbka jí chudinku, co jí její chlapečci nic neřeknou a nikam nevezmou, vzala s sebou … a ona se tam začala vyptávat za mně a já tam stála jak malý dítě - no hádat se mi tam s ní nechtělo, ale od tý doby si dávám pozor
)
no já se taky rozjela ![]()
ale Ivy, s tchýní nediskutuj, prostě si to doma uděláte jak sami chcete a ona tom usí akceptovat - nevím jak dlouho ji už máš
ale chce to trpělivost
(ale co já se teda zezačátku nařvala
)
naši mi povídali že když jsem se narodila tak náš špic se naučil hlídat kočár když u mě nikdo nebyl a nikoho cizího prý k němu nepustil a štěkal - taky nám takhle naše společná láska trvala roky - já vždycky vyfasovala 2 řízky (jeden pro sebe a druhej pro něj - a pak mě vozil
) … já si myslím že psy cítí že to malý mimino je jako zvířátko, bezbranný, a neublížili by mu
ibbu:
Pěkne to s ní umíš, to je fajn:)
Ale máme to hodně podobné, ta moje dělá na sociálce a kvůli pediatrovi už mi volala asi 150×
Tak jsem jí udělala radost a domluvila si to.
Ona není špatná nebo zlá ženská, a jako Ty jsem s jejich rodinkou už skoro 8 let, ale bude to jejich první vnouče, tak se na to celá třepe:)
A s tím obědem máš pravdu, to je výhoda, když se jenom zmíním, že bych si dala to a to, tak to fakt uvaří a pozve nás, to je zase výhoda, že nemusím pořád klohnit:)
Někdy se ale nadchne příliš a protože je to taková konzerva, na můj životní styl někdy zírá trošku bezradně
Oni nikdy nikam moc nejezdili a ona je taková ta mamina jak z učebnice, kdežto my byli už od plínek buď na vodě nebo na sněhu, pořád něco, takže jsem spíš taková akční a fakt mi žíly netrhá, že si o víkendu dáme jídlo z restaurace nebo někde z jídelny, když vypadneme někam na výlet. A dokonce některý víkend ani nenapeču, ó hrůzo!!!
A přtiom její Venoušek ty buchty tak rád
Přitom Venoušek je masožravec jak poleno, ale vymlouvej jí to ![]()
Ale jsou i horší vztahy ![]()