Poradna duly
Jana Čurdová
@michell85 co já vím kde ju mám
Ale na první těhu je to prý eště brzo něco cítit
co SA týče procházky tož nakonec SA konala až včera kvůli změně plánů a byla moja první od toho co jsem skončila na marodce s hematomem. A kdybych eště špinila tak bych neriskovala…ale když už je to pár dní tak dobré tak jsem do toho šla:D dali jsme cca 11km svižnějšího tempa a super
..bez večerní pohotovosti
Byla jsem zvyklá moc běhat tak už sem z toho byla fakt špatná a aspoň ta procházka mňa fakt nakopla ![]()
@adlem mám pocit že ti chlapi ten náš zdravotní stav hrotíja víc než my samotné
Já taky furt enom poslůchala:dobré? zpomalíme? chceš vodu? je ti teplo? proč sis vzala jen kšiltovku a né čepicu?…
No majů strach chlapci naši o své potomky ![]()
@marylka všechno super
Zvládla jde na jedničku;) vidím že ty SA s tým cestováním ale takej moc nešetříš
dneska zase do práce? Pěkný den přeju a ať to utěká ![]()
@chromecci píše:
@adlem mám pocit že ti chlapi ten náš zdravotní stav hrotíja víc než my samotnéJá taky furt enom poslůchala:dobré? zpomalíme? chceš vodu? je ti teplo? proč sis vzala jen kšiltovku a né čepicu?…
No majů strach chlapci naši o své potomky
buď ráda, že se o tebe tak stará
můj je taky takovej (nebo teda byl s prvním miminem, teď je to trošku horší, ale pořád super oproti jinejm)…někteří ti chlapi jsou tak necitliví, ani se o tu ženskou nezajímaj, nezeptají se, jak jí je, jestli nepotřebuje pomoct…no jsem ráda za to, co mám doma ![]()
@chromecci
To jsem ráda, že procházka proběhla v pohodě. Já už jsem taky dobrá, ale malá zrovna marodí, takže se stejně delší procházky konat nemůžou. Navíc mi stejně po delší chůzi nepříjemně tvrdne břicho.
Ty pohyby nedokážu posoudit. Já to tak měla i v prvním těhu. Prostě 16tt a řádění začalo. Teď je sranda jak mám hrbolaté břicho. Naprosto jasně se dá určit, kde mimino leží (má záda). Ale neboj, dočkáš se ![]()
@chromecci já jsem 19.týden a necítím furt nic…no u prvního by to mělo být od 20tt tak jestli pristi tyden nezacne tak me naštve ![]()
My byli s rodinou o vikendu na chate (cca 17 lidi, tri deti, tri psi) takze bylo veselo, i nejake ty kratsi prochazky jsme zvladli ![]()
@KKatka23 šak jááá vím
ani si nestěžuju
znám aj případy chlapů, kteří eště ani pořádně nezaregistrovali, že sů jejich drahé polovičky těhotné ![]()
@michell85 asi budu za tydýta…ale co je to tvrdnutí břucha? já totiž mívám takové tvrdší břuch, ale říkám si, že to je kvůli záchodu…može to mět na něco negativní vliv?
@Alouette no prostě 20.tt a kopačky začnů…jinak bude pobrblané
a tak vidím, že tento víkend byl snad super prožitý pro nás pro všechny ![]()
@chromecci
Nebudeš
Já to s malou poznala až ke konci. Je to taková jakoby svalová křeč. Nijak škodlivé to asi není. Spíš nepříjemné. V podstatě se děloha připravuje, trénuje si stahy. Já mám pak břicho jak šutr. To je pak fakt nepříjemné. Pomáhá na to magnesium (mně zatím stačí pít magnesii a ležet).
@chromecci ![]()
supr, procházky jsou jistě pozitivní
tvrdnutí břicha - jak psala @michell85 taková křeč.. já mám jako „šutr“ v břiše, je to dost nepříjemné, když to není moc často je to ok ![]()
v práci mi vadí akorát ten šíleně prohřátý vzduch, takže musím často větrat a pak mi je zima ![]()
@chromecci no já jsem vždycky nesnášela jako prvorodička odpovědi typu „to poznáš“, ael tohle fakt poznáš
pořád jsem si říkala, co to asi je to tvrdnutí a v momentě, kdy mi poprvé začalo tvrdnout břicho, tak jsem hned věděla, že to je prostě ono…fakt úplně celý břicho máš jak kámen najednou…je to nepříjemný no, hlavně mě to začalo kolem třicátého týdne docela dost, měla jsem denně fakt docela výdej, chodila jsem se štěňákem těch pět, šest kilometrů denně, navíc polovinu z toho navodítku, teď ono to na vodítku ještě chodit neumělo, tak furt tahala, tak jsem se kolikrát bála, že porodím po cestě…což od 30. týdne jsem se bála, že je mimčo ještě malé a od 38. už jsem doufala, že porodím po cestě, páč už jsem toho měla plný kvedlačky
![]()
@michell85 ahaaa tak to abych SA ju asi naučila pit:Dnebo tu mám doma v zásobě tabletky co jsem používala jako prevenci na svalové křeče při fyzické zátěži. ale radši SA doktora v pátek zeptám jestli už toho nebudu zobat až moc ![]()
@marylka už ať je tu jaro co? Otevřeš okno, pěkně to profučí větřík příjemný…teď je sice u nás moc pěkně, ale ten ledový větr je fakt zabijáckých ![]()
@KKatka23
To je taky nápad pořídit si žeryka taků chvilku před porodem
Ale sas aspoň nešetřila a člověk měl důvod trochu provětrat tělo
no tak to já sem na to tvrdnutí snad trpěla už před otěhotněním nebo co
Podle příznaků to odpovídá tomu co mňa trápí každů chvilku.
A tak mňa napadlo…teď si ke konci těhu pořídíš co? ![]()