Stačí vám práce na půl úvazku, s kolika Kč si vystačíte?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Nicknaemiminu píše: Více
Lehká neodborná práce, to je tak 130,– hrubého na hodinu, vynasob si to počtem odpracovaných hodin, odečti odvody a zjistíš, kolik si za jaký úvazek vyděláš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nicknaemiminu píše: Více
Zkus se podivat po muzeich, zda nehledaji kustody. Na tech 20 se dostanes sice s plnym uvazkem, ale je to opravdu nenarocna prace ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ja mam treba 20 čistého i na pul úvazek. Delam asistentku ve skole, to podle me nenarocna prace je, samozřejmě ne pro každého, zalezi na tech zdravotních potížích, taky nejake mam, ale zrovna v tomto mi nebrání. Ale mam deti, daňové zvýhodnění na 3 deti je cca 4,5 tisíc. To je pri mem úvazku v podstatě třetina k výplatě navíc. Taky mam slušný osobko, coz pri malem zakladu taky udela dost. Za rok se v tabulce posunu o stupeň výš a budu mit zase vic. Takze ne ze by to neslo… každopádně ani kdybych byla uplne sama a ve svém, nemyslím si, ze by mi to na plnohodnotný zivot tak, jak jsem zvyklá, stačilo.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Ma puluvazek??? Opravdu?
Ja mela pri trech dětech cca 21000 za 3/4 uvazek.
To musíš mít velice stedre osobko a to dava ma skol.
- Citovat
- Upravit
Ano, mam opravdu poloviční uvazek. Jak jsem psala, daňové úlevy na 3 deti jsou pres 4 tisíce mesicne, to udela pri male výplatě fakt hodne. Osobko mam sice na dane pomery stedre, ale neni to zase zadna suma, co by v te výplatě udělala markantní rozdil. Anonymně to tu klidne napíšu, mam 1500. Plus ty 4 tis. za deti, to uz mam pres 5 tisíc, skoro 6, navíc k výplatě. Ta je opravdu mizerná, co si budeme povídat. Ale me ta prace bavi, jinak bych dávno byla jinde, vzdělání mam dostatečné, moznosti taky.
- Citovat
- Upravit
Pomáhám hledat praci lidem se zdravotním omezením. Dvacet čistého za polovicni uvazek u nekvalifikovane prace je za me mimo Prahu nesmysl. Lidi jsou u nas rádi za 15 hrubého. Navíc u manuální prace chtějí zamestnavatele kvůli směnam vetsinou plný úvazek. Za me je resenim ID v kombinaci s praci. Ale nic si nenalhavejme, zamestnavatele z těchto lidí nadšení moc nejsou, i když muzou získat pomerne velky příspěvek na mzdu od ÚP, když někoho s ID zamestnaji.
- Citovat
- Upravit
Když to hodím do internetové kalkulačky, tak je to 17 700 čistého. Tak to osobní musí být opravdu pěkné na školství.
Ja mela na 0,77 uvazek 20500 (musela jsme to ze zvědavosti najit). Tak mi to šlo lehce pres 20 000. Ale dlouhodobě bych to mít nemohla a nechtěla.
- Citovat
- Upravit
A není na ty asistentky už přetlak? Mám pocit, že v posledních letech si tento kurz dělá každá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zaměstnavatelé z toho nadšení nejsou? Tady to má každá druhá firma na cokoliv. prodavačky v bufetu, vrátná, dokonce noční vrátný, montáž solárních panelů, úklid, administrativa, výrobce v papírenství, prodavačka v lokálních lahůdkách…a určitě mnoho dalších přibylo, co jsem se nedívala po trhu práce. Víceméně na tom mají založené podnikání mnozí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 fakt? Ja mam tuším 4770, tak nevim, co a jak se počítá… anebo si to blbe pamatuju, to je tak možný. Kazdopadne je to hodne.
@Anonymní píše: VíceČistý plat cizího člověka přece nemůžeš jen tak vyčist na netu. Neznáš tridu, stupeň a dalších x věcí.
@PaníBovaryová nevim, u nas ani ne, ja mam ten kurz uz asi 5 let, dělám to 4 roky, nikdy jsem nemela problem praci najit. Ono to asi moc lidi delat nechce a je tam dost fluktuace, protoze to neni nic lukrativního.
- Citovat
- Upravit
No to máš asi daňový bonus, část slevy na děti ti asi ještě pokrývá daň.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vím hrubý, ten píše a že ma na sebe 3 děti. To mi stačí, na to ty kalkulačky jsou. Odměny a další nevím, to je pravda. Ale to na věci tolik nemění. Je to školní sektor a tabulky.
- Citovat
- Upravit