Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
jenom ze zvědavosti. Co si myslíte o stahování břicha v těhotenství? Sousedka si břicho stahuje, aby moc nenarostlo..
Může to být pro dítě škodlivé a znáte někoho, kdo si břicho stahoval?
@SlecnaSally že jsou ty baby dyliny.. naprosto nechápu
co si myslí, že tim dostáhne? jako první se mi vybaví baba, co těhotneství tají, pak kdes tajně porodí a dítě odhodí, v lepším případě šupne do babyboxu.. nechápu, proč by si jinak měla břicho stahovat..
No tak to slyším poprvé
vím, že se používají podpůrné pásy atd, ale stahování mi přijde jako totální úlet…
to dítě se tam asi nějak srovná a holt bude utiskovat vnitřnosti. ale nic zdravého to nejspíš nebude…
At radeji cvici… Videla jsem fotky holky, ktera mela i v tehotenstvi pekac buchet, brisko mini, porodila zcela zdrave dite a po porodu jako by nerodila. Prijde mi to pro dite lepsi nez umele stahovat povoleny terich.
Dělala to sousedka, mala byla poněkud pomuchlana. Nepochopila jsem dodnes a ani nechci ![]()
Co na to říká její gynekolog? v těhotenství je břicho přece předností! ja se těšila, jak poroste a všude ho vystrkovala…
Známá to dělala dost dlouho, protože měla dobré místo v řídící funkci a nechtěla o něj přijít. Stahovala aspoň do 5.-6. měsíce. Dítěti už je dost let a je v pořádku.
Netušila jsem že něco takového existuje..já jsem už nervozní když mám tílko na tělo…jak to tomu dítěti můžou dělat…pro mě stejné jako se opíjet, kouřit jednu za druhou..
Pokud se nestahuje do korzetu, tak běžně stahující ( ve smyslu elastické až lehce obtažené) prádlo nemůže ublížit.
To jsem teda ještě neslyšela
Bože, to jsou nápady. Já čekám dvojčata, vypadám jak kredenc a stahuju se nedobrovolně denně, protože jsou mi malé i těhotenské věci. Není nic lepšího než manželovy tepláky na gumu
Ale stahovat se dobrovolně? Někteří lidi jsou magoři… ![]()
@Nsoci nestahuj se, dopřej dětem pohodlí. moje dvojky byly obři, měla jsem břicho obrovské, kup větší hadry, chceš, aby byly děti v bavlnce, né? dvojky jsou náchylné k porodu dřív, at si to zbytečně neurycchlíš, já vydržela do 39 týdne, tobě přeji to samé.