stahování předkožky

51
23.2.07 05:29

stahování předkožky

Odkdy by se chlapečkům měla stahovat předkožka?Nerada bych něco zameškala.U doktorky jsme se zapoměli zeptat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
56
23.2.07 05:48

Ahojky,
na to jsou různé názory. Naše doktorka říká, že pokud nejsou problémy, nemusí se přetahovat, dojde k hormonálnímu uvolnění asi v 6-ti letech. Jenže u nás problémy byly - začal se mu pod předkožkou abnormálně usazovat maz, takže jsme museli začít přetahovat - to první udělala doktorka, protože jsme to zkoušeli s manželem doma, ale ani jeden jsme neměli tu správnou razanci, aby jsme ji přetáhli až dolů. No a pak už to bylo na nás, tedy asi měsíc s řevem, ale teď (ťuk, ťuk na dřevo) už normálně.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2245
23.2.07 08:06

my předkožku stahujeme asi od třech měsíců při koupání,ale jenom trošičku.nemám z toho dobrý pocit a bojím se abych mu neublížila,ale doktorka řekla stahovat a na poradně to kontroluje tak musím

Lucie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9674
23.2.07 09:00

Ahoj, tak mě včera přišel na mail metodický pokyn od Dr.Kouby - dětský urolog FN Plzeň, tak vám to sem zkopíruju:

Péče o předkožku - přetahování

Dříve jsme doporučovali, aby kolem roku věku byla předkožka přetažitelná. Nyní je trend ještě konzervativnější. Do jednoho roku věku nepřetahovat,neboť násilným přetažením vznikají ragády, které se zajizví a bývá pak nutná operace.Pouze v případě balooningu-nafukování předkožky při močení to řešíme / někteří zahraniční autoři ale doporučují počkat i v tomto případě/, ale na našich setkáních dětských urologů zastáváme názor, že nafukování předkožky by se řešit mělo. Po roce věku začít nenásilně procvičovat.Pokud se jedná o prosté synechie s retinovaným smegma, tak smegma samo postupně synechie rozvolňuje a dostává se nevenek, takže u dětí do předškolního věku je možné klidné nálezy sledovat.Pokud je smegma velké množství, tak později uvolňujeme synechie,aby nedošlo ke zhnisání smegma.Dojde -li k balanitidě, tam je třeba synechie uvolnit a hnisavé smegma vypustit. U pevné fimozy je možné vyzkoušet mast Triamcinolon na okraj předkožky a poté procvičit. Nedojde li k uvolnění, pak je třeba operační řešení. Obecně tedy platí konzervativnější přístup než dříve a násilné přetahování se vznikem ragád je nežádoucí. S pozdravem Dr.Kouba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9674
23.2.07 09:01

Dala sem to sem omylem dvakrát, pardon :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vvv
1364
23.2.07 10:00

A já obligátně přidám odkaz na můj oblíbený článek :)
 Verča

http://www.rodina.cz/…s/detail.asp?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
468
23.2.07 10:47

nam doktorka tey rikala ay po roce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1084
23.2.07 11:08

Čau holky, ve středu jsem byla na 18měsíční prohlídce, tam mu doktorka předkožku zkontrolovala, zkontrolovala průchodnost trubice a taky velikost varlat. Řekla, že vše OK a že zatím nepřetahovat. Pokaždé ho kontroluje, tak věřím, že by nám řekla. Myslím, že dnes se opravdu razí přístup, min. do roku (a možná i déle) nepřetahovat. Tak, jestli to vaše doktorka kontrolovala a nic neřekla, nepřetahovala bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
23.2.07 11:21

Už jsem na tohle téma psala do jiné diskuze:
Nám v porodnici říkali, že to máme nechat do dvou let být, maximálně toho píďu pod tekoucí vodou omýt. Ale předkožku nestahovat a docela to zdůrazňovali.
Když jsem šla na první prohlídku po propuštění z porodnice (bylo to u jiný dr. než máme teď), tak ta mi normálně řekla, stahovat jen tam, kam to pude. Zděsila jsem se, protože mi to hned začala názorně ukazovat a malýmu to předkožku stahovat.
Naše současná pediatrička mi neřekla nic.
Doma zase babička a mamka do mě hustily, že mu to taky mám stahovat kam to pude a že čím dřív se to stáhne, tím líp. Marně jsem jim vysvětlovala, že ty poznatky jsou teď jiný a už to není co dřív.
Jednou, když jsem nechala mamku vykoupat malýho, tak přilítla s tím, že to zkusila a že mu to jde krásně stáhout. Docela mě to nakrklo, ale teď jsem ráda. Né že bych jí byla vděčná, ale sama bych si na to netroufla a malej to má úplně v pohodě a každej den to čistíme. Snad teda s tímhle problém mít nebudem.
Můj brácha s tím měl hrozný problémy, proto mamka neuznává nechat to na pokoji. Když byl on malý, tak na doporučení dr. čekala až po tom druhym roce, no jenže se mu to zanítilo. Hrozně si s tim vytrpěl, museli mu to násilně stahovat a tak.
Ale tím neříkám, že to máš stahovat. To mohla bejt jen náhoda, že se to bráchovi stalo.
Tak jsem Ti asi moc neporadila, ale holky Ti tady stejně budou radit nechat to zatim bejt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
23.2.07 12:06

Ahojky,

naše doktorka také radila nepřetahovat. V roce ji zkontrolovala a poslala nás i k dětskému chirurgovi, aby se podíval, zda je všechno ok. Vše bylo dobré, předkožka šla trošinku přetáhnout, zbytek se měl časem uvolnit sám, ale náš chlapeček jednou ve vaně objevil, že mu mezi nožičkama něco plave a začal si předkožku přetahovat sám. Evidentně se mu to líbilo a teď ve dvou letech ji má přetaženou. Ale tím, že si to udělal sám a my ho jenom dozorovali, aby si neubližoval, jsme se vyhnuli breku a scénám...... V odborných knížkách ohledně sexuálních praktik malých dětí psali jediné: hlavně klid, žádné stresy.
 Kamila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
967
23.2.07 15:16

Tak já má docela bohaté zkušenosti a názory doktorů. První moje doktorka mi na roční prohlídce řekla, že do tří let nepřetahovat a hygienu dodržovat stylem, že tu předkožku vytáhnu kousek dopředu (naopak, jako když mu šulínka prodlužuji) a jen to promnu mezi prsty. Tak jsem to tak dělala. Ve dvou letech začal čurat do nočníku a já si všimla, že se mu nadouvá předkožkový vak, ale pak normálně moč odteče. Ta stejná doktorka mě poslala na urologii. Dr. ho prohlédl, trochu mu to stahnul a řekl, ať přijdeme ve 3letech. Tak jsme tam byli, problém byl stejný, dostali jsme Triamcinol mast a mazala jsem a opatrně, pomalinku stahovala. Teď jsme byli na kontrole a je to lepší, už nehrozí obřízka (s tou bych nesouhlasila), doktor mu to chtěl strhnout, tak jsem se domluvila, že mu to budu samam opatrně dál stahovat, žádné trhání. No, zatím to nejde až dolů, ale mám pocit, že nehoří.
Pak znám doktorky, které to v roce prostě strhnou a hotovo, dítě řve, praskne mu to. Prostě si myslím, že to chce čas jestli budu mít dalšího chlapečka, budu mu to opatrně kolem toho třetího roku sundávat sama, ale děsně opatrně. Hygiena asi tímto způsobem šla řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
10.4.07 14:51

Tak jak vás tak pročítám,koukám,že budu asi zatím jediná, která má jiné zkušenosti - podotýkám, že kladné! U mého prvního syna (je mu 6 let) mi paní doktorka říkala, abych do 6 neděl nic s peniskem nedělala.Od 6 neděl jsme pak každé koupání malinko, nenásilně předkožku začali přetahovat.Po čase se to přetáhlo úplně a tak to je až doposud.dnes si předkožku už syn přetahuje sám.nikdy jsme neměli s tímhle potíže.

Můj o 10 let mladší brat měl jinou dětskou lékařku a ta zase razila názor nic s předkožkou do 1 roku nedělat. Bratrovi se pod předkožkou udělal zánět a lékařka mu pak předkožku násilím musela přetáhnout…

Ještě jiná paní doktorka za našeho města je zastánkyní také nepřetahovat do 1 roku.

Mně se však potvrdilo, že to,co nám radila naše paní doktorka, nebylo nic špatného.Ale opravdu co lékař, to názor…téměř jako i v jiných tématech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
New12
9.9.12 07:11

hmm

U mě se stáhla předkožka až ve 23 letech pod žalud. Předtím technika: dlaň nahoru, prsty dolů a pohyby jak elektrický zubní kartáček. Na tuhle techniku jsem přišel asi při nástupu na základní školu. Když to začne svědět, každý se podrbá. Žádné problémy nemám. Myslím si, že většina na to přijde samo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure