Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, nám na vás dotaz. Kolik vody, mimo vody v jídle, má vypít 8-mi měsíční dítě? Filípek je ještě částečně kojený, ale jen tam 2× za 24 hodin, jinak do něj nemůžu dostat nic - ani kojo vodu, čaj, šťávy - nic. Nechce nic vypít. Pak to má ale vliv na kakání, hrozně se s tím pere, evidentně ho to bolí.
Díky za rady.
L.
Ahoj,
mel by vypit zhruba ten litr, pocita se tekutina i v jidle. A z ceho pijete? Nekterym detem vadi flaska a jdou rovnou na hrnek. Nebo opacne.
Drzime palce at se zadari najit neco co mu bude chutnat. ![]()
Ahoj, nase mala /8 mesicu/ taky nechtela pit a zhruba posledni mesic zacla. Davala jsem ji caj misto ze zacatku na lzicku a jedine tak ho pila. No a ted jsme zkusili caj od Hami - malinovy, a ten pije najednou i z flasky.
0,5l mlika a 0,5l vody (caje,..) - samozrejme zapocitany i tekutiny v jidle. Mne starsi taky moc nepila a trvalo ji 3mesice nez se to naucila, ale problemy se zacpou jsme nemely, asi proto, ze jedla hodne ovoce a zeleniny
Dávám mu pít jak z hrnečku s násoskou, tak z flašky - hraje si s tím a když se mu náhodou povede nasát, tak se hrozně šklebí. Tenhle problém máme už od 6-ti měsíců. Když jsem ho ještě hodně kojila, tak jsem to neřešila, ale teď mám strach, aby nebyl dehydrovaný.
Ahojky.
Měl by vypít 100 ml na kilo, takže náš malý by měl vypít 9500 ml a vypije tak
1,5 litru, no prostě pije jako duha:-)) Někdo tu psal, že jim chutná malinový čaj od Hami, tak obecně čaje od Hami malému taky chutnají nejvíc, tak třeba vyzkoušej jiný druh čaje a třeba bumbat začne.
Radka
Ahoj
mám dotaz ohledně těch čajů od HAMI - to jsou porcované, granulované nebo už hotové? A jaký máte názor na granulované čaje vs. zoubky? Nezadělám jimi malému na kazy? Mě malej také nechce moc pít. Já tedy zatím zkouším dětský bylinkový čaj od Lerosu. A zjistila jsem že trochu líp mi to pije teplé, ale když je čajík už chladnější tak se šklíbá a plive ![]()
Teď mu lezou zoubky (jeden už zrovna dneska ráno cinknul o lžičku
)a druhý se asi už chystá tak jsem si myslela,že chladnejší pití mu uleví-hahaha- ale nechytám se ![]()
Ahoj,
my jsme s pitím, taky bojovali
. Když jsem odstavovala, tak ksem zkoušela s flašky čaj, vodu, šťávičky anic nechtěla
. Tak jsem Vendulce ty čajíky dávala po lžičkách a to " pila ". Tak jsem vždycky po pár lžičkách dala flašku a tak pořád dokola. Po týdnu se naučila z lahvičky s pítkem
, šikulka
. Teď jí dávám na střídačku čaje granulovaný ( HIPP ), nebo sáčkový ( Leros ), nebo jí udělám čerstvé šťávička a ty zředím kojo vodou. Samotnou kojo vodu mi tada nechce ![]()
Bibinka
Díky holky za rady, budu to pořád zkoušet, snad se to brzy naučí. ![]()
Díky moc.
Lucis