Praskání a lupkání v kloubech

174
19.2.07 23:02

Praskání a lupkání v kloubech

Ahoj !
Mám starost o zdravý vývoj kloubů naší malé a proto se chci zeptat na váš názor.
Od zhruba od půl roku jí lupká a praská v kloubech, ale nijak ji to neobtěžuje ani nebolí. Stane se to při přebalování nebo když ji oblíkám, zvedám a podobně.
Naše Dr. mi říkala, že když to není bolestivé praskání, tak je to ok a nic se s tím nedělá. Mě to přesto celkem znepokojuje.
Praská vašim miminkům taky v kloubech ?
Camilla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4705
20.2.07 07:46

taky a nevím čím to je. Praskalo mu už v bříšku.
Asi to má po mě, mě taky lupou i malíčky u nohy. :lol:
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.2.07 08:08

Ahojky, nemusíš mít vůbec strach o kloubečky mimča. Vím, co asi jako maminka právě prožíváš, ale neměj obavy. Mému synovi, když mu bylo asi 8 měsíců, taky začalo nějak podivně loupat a praskat v kloubech,dokonce to vypadalo jako když mu vždycky vyskočí kolínko a pak zase naskočí, měla jsem z toho hrůzu, bála jsem se, co mu je, ale ortoped mě ujistil, že je to u malých dětí naprosto běžné, že se to spraví, až když dítě začně chodit, že to bývá, když mimča, nemaj ještě tolik kloubního mazu. Teď měl syn 2 roky a je naprosto zdravý, od roku, kdy začal chodit už nic nesleduji ani neslyším žádné loupání. Je naprosto v pohodě.
ahoj Lenny

• Citovat
  • Upravit
25
20.2.07 13:21

Ahoj Martínek má skoro 3 měsíce a od malička mu občas lupne v ramínku hlavně když ho zvedám. Taky mě to děsilo, ale malýho to nebolí a je spokojenej, takže jsem to přestala řešit. Je ale pravda, že se nám to stalo jen párkrát.
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
20.2.07 14:24

Taky nám lupe a praská v kloubech, takže v tom nejsi sama. Přemýšlela jsem, jestli třeba malýmu nechybí nějaký vitamínek (D) nebo (B), ale když tu holky píšou, že je to ok. tak asi jo a nebudu po tom dál pátrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
20.2.07 19:01

Ahojki, moji malé Kristýnce taky krupe v kloubech uz snad od briska. Asi to taky zdedila po me. hi hi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
20.2.07 20:55

Díky moc za názory ! Loupání občas zní děsivě, ale zdá se, že to snad opravdu není nic nenormálního. Uvidíme, až začne chodit, a případně pak navštívíme ortopedii. Ještě jednou díky !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.9.07 13:59

Loupání v kloubech

Ahoj, mé dceři loupe v ramínku od narození. Řešila jsem to s MUDr., ta nás poslala na ortopedii, kde jí pan doktor prohmatal a prej to není nic závažného. Tak jsem to dál neřešila.
Dnes je jí 7 měsíců a je to stále stejné a loupe jí i v zápěstíčku, v prstíčkách.
Mám z toho také divný pocit, ale jak čtu od ostatních maminek-nejsme jediné s tímto problémem :o
Nevím, zda to dál řešit a doktorům připomínat ???

• Citovat
  • Upravit
1493
24.9.07 20:13

Tak mému synovi praská snad ve všech kloubech (když ho zvedám a nosím) už od narození a vůbec to neřeším, protože ho to jednak nebolí, a jednak je to prý normální :) Samo od sebe mu ale v kloubech neloupe, jen když ho zvedám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
6.12.07 23:17

Denisce také lupou a vržou kloubky - nejvíc asi kolínka.
Ale je kojená, prospívá, bere vitamín D i K v kapkách.
Tak snad je to OK :dance: 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
7.12.07 11:57

V Lee to taky pekne lupne kdyz ji zvedam. Asi od tretiho mesice. 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9534
9.12.07 21:54

Ahojky potěšili jste mě já si toho totiž všimla dneska snad při každém zvednutí a byla jsem z toho zmatená co jí je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
17.3.08 12:05

Nám lupalo v bříšku. Dost. Po narození nic takového nepozoruji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
28.1.19 11:32

Ahoj holky jak nakonec se daří Vašem dětem, mně malýmu taky krupou klouby, tak mne zajímá jak z odstupem času se mají Vaši děti. Děkuji za případnou odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí