Aktivní 9-ti měsíční dítě

176
18.2.07 12:11

Aktivní 9-ti měsíční dítě

Ahojky maminky.
Potřebuju poradit, mam doma neskutečně aktivní dítko. Já ho prostě už žádnym způsobem nemůžu oblíct, přebalit a jiné činosti, kdy musí malej chvilinku počkat v klidu. Je to hrůza, když ho vracim zpátky na záda, tak se okamžitě vykroutí a zdrhá, klidně i s pokaděnym zadečkem:-)) Už jsem fakt zoufalá, ranní převlíkání z pyžama do tepláků je u nás půlhodinová záležitost. Pokoušim se ho zabavit hračkama, povídat na něj, dělat opičky, ale nic nepomáhá, pořád zdrhá:-)) O stříhání nehtíků ani radši nemluvim:-))
Tak prosím poraďte, jak to s těma vašema darebáčkama děláte vy?
Radka a neskutečně akční Tomík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2857
18.2.07 13:16

Ahoj

nás to u prvního potkalo až někdy v roce… ale myslím že si tím v menší či větší míře projde každé dítko… nejhorší to bylo do těch 16 měsíců.. pak si už dal celkem říct… ale i ted má občas svůj den… ale většinou je to o 90% lepší…:o) na výzvu že jdeme přebalit pádí k přebalováku… Myslím že taky dost udělalo to žejsem ho přebaovala pořád na přebalováku umístěném na stole.. takže slézt nemohl. I jsem ho tam oblíkala - tak jsem vlastně předešla tomu že mi bude zdrhat… Ale vzpomínám že to byly opravdu boje, ze kterých jsem sice vyšla vždy vítězně, ale dost spocená:o)

Už se těším na to druhý:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4097
18.2.07 13:16

Radko,
ja myslim, ze to prejde. Helenka mi taky jednu dobu desne zdrhala, chvili nevydrzela v klidu, prebalovani byl horor, nekdy jsem na ni i trochu klecela :) A ted je v klidu, sama zvedne nohy a vydrzi mi nastavovat zadek, dokud ji ho nezabalim do pliny. Uz nevim, kdy presne ji to zdrhani pustilo, ale je ted klid. Jinak je nejlepsi prizvat si nekoho na pomoc nebo mimi bez milosti prilehnout, aby se nemohlo hybat. Ale s citem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
18.2.07 13:17

Při přebalování lehce přimáčknout kolenem tu nohu, kterou zvedá, aby se přetočil (zní to krutě 8O , ale s některými lidičkami to jinak nejde), oblékat na klíně na křesle a mít tam už nachystané všecky potřebné věci.

Měla jsem taky takovou radioaktivní blechu, trvalo to cca do 14 měsíců. Teď už většinou chvilku podrží, nastaví ruce, nohy, sundá si ponožky, boty, …

Neber si to osobně, prostě má synek moc práce a ty ho zdržuješ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6165
18.2.07 13:18

Ahojky,nevím jestli si na mě pamatuješ z květnáněk, já na tebe ano. Sice nevím jestli je naše Žanda tak moc hyperaktivní jako je tomu u vás, ale s tím přebalováním a převlíkáním to máme podobně. Položím ji na přebalovací stůl a chvíli nezůstane v klidu, okamžitě se mi otáčí na bříško, tak ji musím chytat, otočím ji zpátky a je to nanovo. Takže už jsem si zvykla dávat plínku i v poloze na bříšku :lol: , nicméně jak se začala stavět, tak z toho bříška jde hned na kolínka a chytá se mi zdi nad přebalovákem, takže ji položím a znovu..... Jediné co pomáhá u nás je jí něčím novým v době přebalování zabavit, dát ji něco na zádíčkách hned do ručíček a ona zkoumá, ale běda jak už to zná, tak je to za 10 sekund na zemi a ona hned na bříše :twisted: Já jsem z toho vyvovdila závěr, že je to zkrátka zvědavá baba a všechno ji zajímá. Neudělá to teda pokaždý, ale ze 3 přebalování dvakrát :wink: Jinak má ještě tendeci svlékat to co jí navléknu, čepicy to už umí jedním mávnutím ruky :P Jinak je ale zlatíčko, ber to tak, že máš zkrátka zvídaé dítě, které nerado leží a čeká až se něco začne dít :wink: , ale hledá samo zábavu. No zkus jej při tom oblékání zabavit, já zkoušela říkánky, to ale nemá takový úspěch jako když ji dám do ruky nějaký nový předmět a uvidíš jestli to zabare, Držím palečky, papa
Zuzanica + Žańetka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
18.2.07 13:24

Děkuji moc za vaše reakce, Zuzko, to víš že si tě pamatuju:-)) Jen jsem ještě zapoměla napsat, že když se ho snažim přidržet a oblíct násilím, tak spustí takovou sirénu, že už čekam, kdy u nás zazvoní sociálka:-))
S tim zabavením něčim novým, tak to občas zabere, ale tak jednou ze třech pokusů, no prostě se musim obrnit trpělivosí, špunty do uší a hurá na něj!!!!!
 Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3087
18.2.07 16:46

Ahoj Radko!
tak to máme stejné…
artuše raději přebaluju a oblíkám na zemi…hned mu dám do ruky hračku,pak mu zpívám a říkám říkanku a ve finále za ním lezu a oblíkám či přebaluju „obráceně“! :lol:
ber to pozitivně, nemáme žádný „mouchy snězte si mě“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.2.07 14:14

Jeeeeeeeeee to jsem rada ze nejsem sama :lol: :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
30
28.2.07 14:22

Ahoj tak já se také přidám.Vojtovi je 8měsíců a už mám problémy při oblíkání a přebalování. Je jak žížala :lol: A je úplně jedno kde ho přebaluju nebo oblíkám. A navíc je děsně uječenej takže když ho trochu přidržím aby se nepřetáčel tak to máme hned se sirénou 8O Davídek se zase pro změnu vůbec nepřetáče dlouho mu trvalo než začal a z toho jsem taky byla nervní :lol: Takže všude je něco… Tak pa :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
28.2.07 20:37

Naše Eliška (10 měsíců) je taky děsný šídlo, že nevydrží při přebalování, nebo oblékání, to už jsem si zvykla někdy od pěti měsíců. Utíká, různě se kroutí, nedá se žádným způsobem udržet. Každý vypravování ven nám trvá tak 45 minut, protože ji musím honit a pak na ni nasoukat části oblečení :D Doma taky nevydrží chvíli v klidu, pořád někam leze, na něco se sápe, chce pořád nové neokoukané věci. Doufám, že se časem trochu zklidní!!!
A je to i nebezpečné, protože už několikrát spadla, nestihla jsem doběhnout a chytit ji. Bojím se ji už nehat si hrát samotnou, protože zaručeně jak se trochu vzdálím už si stoupne a spadne naznak! Takže jí stojím za zadkem, je to neuvěřitelně náročný! Je u nás bordel jak v tanku nic jinýho nedělám než že zachraňuju dítě, nebo mu vymýšlím atraktivní program.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Šárka-Škubánek
5.8.11 21:35

akční dětičky

Zdravím všechny, taky přidávám příspěvek … náš Luky (11 měsíců) je taky pěkný nezbeda, je ho všude plno, chvíli neposedí, takže nedělám nic jiného, než se točím okolo něho, je to dost vysilující, ale na druhou stranu malý je šťastné dítě :-) Sice je to taky řvounek, ale je rád mezi lidma a hlavně když se něco děje, nuda ho prostě nebere :-D Přebalování a oblíkání je taky záhul, ale maminy, přece můžeme být rády, že jsou naši ďáblíci zdraví a nejsou to žádné buchty v koutku .-) Já jsem takovýma dětma taky obklopená a jsem sice dost unavená, ale říkám si, zaplať pán bůh za to naše číslo .-) Zdravím všechny a přeju hodně moc trpělivosti a lásky :-)

• Citovat
  • Upravit
3513
5.8.11 21:40

tak to my máme taky a dlouho. Přimáčknu ho rukou a už na něho prdím ať si klidně řve. Musí si zvyknout, že když se oblíkáme nebo přebalujeme, tak se leží v klidu na zádech. Nejhorší je, když se potentuje a pak si do toho po rozbalení šáhne rukou :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí