Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj,
můj syn ohryzal kousek postýlky…stalo se vám to?a jak jste to řešily?
díky moc
kačka
Ahojky,
moje dcera dělá to samé, sice ne že by ohryzala kus, dělá to strategicky, ohryzává jí kolem do kola, takže to nejde ani moc vidět. Já s tím nic nedělám, protože taky nevím, co s tím. Doufám, že to přejde.
Naše malá taky ohryzávala
A co s tím dělat? Doufat, že ji nesní celou ![]()
Ahoj
tak vítám další do klubu - Michal ohryzával nejen postýlku ale i náš jediný starý sektoráč v obýváku (bylo mu taky kolem 9 měsíců)… blahořečila jsem si že jsme nekoupili nový nábytek jak bylo zamýšleno:o))) ohryzával i akrylátovou vanu a v podstatě vše co mu přišlo pod ústa… pak začal kousat lidi:o) nejvíc mě atd…
Na okusování nábytku radu nemám… v postýlce jsem to neřešila a u nábytku jsem mu vždycky říkala že se to nesmí a hlídala ho aby tam opravdu nechodil… když mi začal kousat do vany tak už dostal symbolickou na zadek, protože jsem měla strach že si vylomí zub.:o( stejně to nepomohlo a pomáhalo spíš odvést pozornost, nebo mu dát do ruky něco co by mohl kousat…
Postupně ho to přešlo - cca kolem 13 měsíců a začal kousat rodiče… vysvětlovali jsme, přišlo i na to že jsme mu to trošku oplatili, ale taky to přešlo až cca po půl roce… prostě nedokázal dát jinak najevo emoce… vždy kousel jen když měl radost nebo vztek:o)
Nábytek okusoval bez emocí:o)
Takže vytrvat, vysvětlovat, odnášet, hlídat:o)
![]()
on u toho artušek taky vypadá moc spokojeně,dokonce si zpíval
snad se postýlky vyráběj z nejedovatých materiálů…
třísečky z pusy jsem mu vydolovala a pak ho nakojila,tak snad dobrý… ![]()
holky,to ohryzávání rodičů,nestrašte… ![]()
Ahoj, také jsme ohryzávali, ale přešlo ho to asi po max. dvou měsících. Teď tu postýlku nech být a až ji nebudete potřebovat, tak to přebruste a přelakujte ![]()
Ahoj Kačko,
myslím, že můžeš být v klidu. Starší dcerka nám taky postýlku pěkně ohlodala a nic jí z toho nebylo. Lak určitě jedovatý není.
jééé, tak u nás to samé, malá ji ohlodává tak od 10m, ale až do třísek bych řekla to není…rovněž netuším co s tím…taky líže stěnu…
Ha
Já jsem našla tohle :
http://www.kidkusion.com/nursery3.htm
jenze vubec nevim, jak by se to mohlo jmenovat v češtině
![]()
kacko,
hadej co dela Standa? taky ohryzava postylku a vsechno co se mu libi (takze obcas i me)
neresim ono ho to prejde ![]()
Ahojky Kačko.
Včera si radila ty mě ohledně toho mojeho zvířete a koukám, že je to u vás fakt úplně stejný, jojo taky okusujeme, až mam strach, že tam ty svoje 2 zuby nechá:-)) Přes tu nejfrekventovanější stranu postýlky mam přehozenou deku, ať si hryže deku:-))
Radka
to jsem netušila že nás je tolik
![]()
já to už neřeším,vždycky se mu podívám do pusinky a on z toho má radost…
je to šílený,my už máme 6 zubů…