Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
měla bych dotaz týkající se průjmu. Naše Anička má nejspíš menší průjem. Kaká častěji, a je to takové asi vodové.
Babička řekla, že to může souviset s tím, že jí rostou zoubky. Může to být pravda nebo ne? Pokud ano, co se s takovým průjmem dělá?
Ahoj, Adélce když rostou zoubky, taky má průjem, většinou dostane večer pak teplotu. Dávám jí panadol čípky a u nás mají efekt, že tu řídkou stolici zastaví a pak zase kaká normálně.
Ale nevím, jaké jiné mimčo na ty čípky reaguje. ![]()
Podle mě, pokud jsou to zoubky, neuděláš s tím nic a ani bych to nějak nehrotila, protože to prostě asi k zoubkům patří ![]()
Hezký den ![]()
Pravda to být může. Malá taky občas mívá „průjem“ (víc kadí) při růstu ale myslím že s tím nic moc dělat nejde, já to nikdy neřešila…
Průjem u prořezávání zoubků je docela běžný. Já bych ho něiak neřešila, jen bych se postarala o větší přísun tekutin, aby nedošlo k odvodnění. Tak ať se ty zoubky rychle ukážou a nebolí
Já jsem si pěkně s malou užila rostly ji 4 na jednou a pár nocí jsme probděli.
Naší 5 měsíční holčičce prostě za žádnou cenu nemůžeme vytáhnout ručičku z pusy. Cucá si je prostě neustále a s velkou chutí. Snažili jsme se ruku nahradit dudlíkem, ale bezúspěšně. Asi před týdnem se jí prořezaly dva spodní zoubky. Hrozně slintá a cucá o to víc. Je to normální?
Je to normální. Ale dudlík si asi nevezme když to zřejmě dělá proto že jí tam něco tlačí…