Stahy břicha

31
21.11.12 13:46

stahy břicha

Ahoj, jsem zde nová a zrovna přišla příležitost poptat se na nějaké maličkosti. Jsem v 18tt (5 měsíc) a docela se mi stahuje břicho po stranách pupku, mívám občas i silnější křeč a stahy v podbřišku a zdá se mi, že je břicho místy tvrdší. Mám nízko položenou placentu, břicho je zatím menší a spíše dole (proto se divám, že se stahuje i tak nahoře). Asi to je normální, jen se nemám koho zeptat a doktorovi volat zatím nechci. Bydlím nyní v obci, kde nemám nikoho známého a ani v práci není nikdo těhotný. Chtěla bych se tak zeptat na vaše zkušenosti, co vlastně mohu očekávat v 5 měsíci těhotenství - co se bude měnit, jak je to možné prožívat a případně, na co si již dát pozor? Děkuji za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
751
21.11.12 13:54

Ahoj doktorovi klidně brnkni.Asi ti tvrdne bříško, na 5měsíc je to brzi. Myslim, že magnesium by to mohlo vyřešit. Někdo Ho bere celé těhotenství. Hlavně odpočinout a klidek. Záleží jestli to mas porad, nebo po námaze, delsi procházce atd.Ale dá se říct, že normální to je. A tedka mě napadlo, je-li to prvni mimco tak to muzou bejt i pohyby, taky jsem z nich ze začátku byla vyjukana, co to je;-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
21.11.12 13:55

Asi ti tvrdne brisko, tedy stahy delohy. Ja jima trpela od 16tt taky. Rika se, ze pokud jich mas do 15 denne, tak je to normalni. Nesmi byt pravidelne, tedy ve stejnych casovych rozestupech, a pokud jses v klidu, mely by ustoupit. U nas se na ne predepisuje magnezium. Tak se porad se svym gynekologem. Zkus pit hodne mineralky Magnesia. Pry to nekterym tehulkam pomuze.Co se tyce placenty, tak ja mela taky nizko a v mem pripade se nevytahla, takze jsem rodila cisarem ve 38tt. Vetsinou se ale opravdu posune smerem nahoru a to klido az ve 32tt. Takze na to mas casu dost. Hodne stesti a prijemne tehulkovani :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
21.11.12 14:29

Ahoj, mně to začalo už v 16tt, ale i 18tt je brzo. Zkoušela jsem pít magnézku, ale nepomohlo. Teď mám od mudr. napsáno magnesii lactaci 2× 3 denně (kupuje se bez předpisu v lékárně) a mám klid. Bříško tvrde, ale max. 1-2× denně při nějaké námaze. Důlěžité je být v klidu a moc se nepřepínat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
22.11.12 18:04

Holky, děkuji za informace, jsem hnedka klidnější :). Magnezium jsem začala užívat, tak uvidíme. Pokud by to nepomohlo, kontaktuji doktora. Přeji všem klidný a hezký předvánoční čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí