Stále nemocná dcerka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ludmilaadamkova
3.11.23 20:44

U nás byl kašel od zadní rymy… vždycky mokrej kašel. Suchý nikdy neměla. Ale první rok to měla asi 3 krát.

Spíš u nás ji pak na jaře sundaly rotaviry. - bliozy a srajozy..

Letos chodí třetí rok a zatím nebyla jen 4 sny kdy jsem ji nechala doma hned zpočátku zhoršující se rymy a už bez kašle.

Jinak s bratránek kašlala furt pak mu udělali rentgen a měl zápal plic.

• Citovat
  • Upravit
589
3.11.23 20:45
@Lucie_Sx píše:
Ja po trech skolkach razim heslo zadny doktor, zadny leky. Cim vic sirupku, nurofenu a pamyconu, tim hur. Atb cesta ke kolotoci nemoci.Nakrajim k posteli cibuli, pustim na dite naplno zvlhcovac, popr. otevru okno. V krizi na noc Levopront, alergicka ma Zodac.
Med 3* denne, vyssi davky cecka (500mg az 1000 mg predskolak/den prvni dva tri dny, pak snizim. 250 mg/den muze brat pak dele.), decko aspon 1000 iu.
Zadna antipyretika.
Pokud je dite krehci, tak poctive dolecit, neprochladnout, nechat vyspat. Naopak u tech odolnejsich klidne at litaji bez bundy, kdyz chteji.

Ty jo, to si neumím představit bez léků, ale zkusím to. V těch sirupech jsou krom léčiv i dost dalších srajd.

Čím čistíš nos?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
3.11.23 20:57
@Anonymní píše:
Nechci být zlomyslná, ale docela jsem ráda, že to neřeším jako jediná. Hlava mi to nebere, že do ní tolik sypeme, staráme se jako o kytičku ve skleníku a výsledky jsou krátkodobé. Už je mi jí opravdu líto.
Já jsem jí od malička nikdy nebalila do pěti vrstev, spíš jsem ji otuzovala a do září nebyla nemocná. Ta školka je v tomhle hrůza, ničí to i nás, během měsíce jsem podruhé marod, partner tu kašle už tři týdny.

Tak se o ní jak o kytičku nestarej. Je to dítě, ne skleníková kytka. Choďte co nejvíce ven, otuzujte a stejně počítej s tím, že první rok-dva bude prostě nemocná. Já teda nedám dopustit na nosní konvičku. Ideálně konvickovat hned po příchodu domů z kolektivu. Fakt to pomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
3.11.23 20:58

Řešila jsem to hodně kdysi ( tak 20 let ) u dcery. Neustále kašel, mnoho návštěv lékaře. Několik měsíců trvající problém
Nebylo to pořád ale opakující se a déle trvající v součtu několik měsíců. Dítě kašlalo až zvracelo, v noci nespalo, my s ním. Dle lékaře " malé děti kašlají" a vyzkoušeli jsme snad tehdy celou dostupnou celou lékárnu. Buď to nefungovalo vůbec a nebo pár dnů.
Jednou, opět kdy jsme několik nocí nespali a dítě kašlalo až zvracelo jsem vyslala manžela na pohotovost s tím, ať se bez léků nehne z ordinace. Přišel s Ventinolem a ještě něčím a my se.po dlouhé době vyspali. Na alergologie dítěti zjištěná alergie na peří a roztoče. Z obojeho nakonec vyrostla ( za několik let )
Ještě dlouho při každém jejím zakaslanim se mi dělalo fyzicky nevolno.

• Citovat
  • Upravit
76926
3.11.23 21:00
@DaM2 píše:
Já jsem taky přestala používat jakékoliv sirupy a léky na kašel…přišlo mi, že se to po nich později zhoršuje..z výjimkou nejmladšího ten má astma a bere kortikosteroidy a ventolin..ale u starších kašel absolutně léky neřeším. A je to lepší.

přesně tak, já jsem také 3 roky školkových nemocí poctivě kupovala sirupy, co doktorka nařídila - na vykašlávání, proti kašli, antihistaminika - a také mám tu zkušenost - čím víc sirupů a léčiv, tím víc kašle,
poslední rok jsem dávala vykašlávací sirupy maximálně 3 dny a dost, a celková doba kašle se značně snížila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.23 21:02

Snažím se neprehanet to, jak říkám, skoro tři roky svého života nebyla nemocná, já také chodím v zimě jen ve dvou vrstvách- nejčastěji šaty a kabát+ šála, nesnáším navlékání a není to ani zdravé. Ale všimla jsem si, že co mi od září marodí, mám tendenci ji navlikat víc, musím brzdit.

• Citovat
  • Upravit
Tosidelassrandu
3.11.23 21:03

Prostě klasika školka první rok no :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
589
3.11.23 21:05
@janickaIII píše:
Tak se o ní jak o kytičku nestarej. Je to dítě, ne skleníková kytka. Choďte co nejvíce ven, otuzujte a stejně počítej s tím, že první rok-dva bude prostě nemocná. Já teda nedám dopustit na nosní konvičku. Ideálně konvickovat hned po příchodu domů z kolektivu. Fakt to pomáhá.

Jakou konvicku, prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.23 21:06

Taky mám pocit, že sirupy jsou k ničemu. Ještě zkusím tu Kalobu.

• Citovat
  • Upravit
28948
3.11.23 21:06

Mladší chodí do školky druhý rok a už dostala imunor, protože okamžitě zas lehla (ona teda byla nemocná, i když byla doma přes léto :roll:). Starší už začíná druhý stupeň ZŠ a i po imunomodulátorech byl dneska zas doma, protože teplota (to už je snad třetí nemoc od začátku roku, jedna ATB). Ten kašle prakticky furt, jen se liší intenzita, mladší kašlala asi měsíc v kuse (ta ted už taky začíná, ale věřím, že to imunor zlehčí :oops: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
3.11.23 21:07
@Maddie764 píše:
Ty jo, to si neumím představit bez léků, ale zkusím to. V těch sirupech jsou krom léčiv i dost dalších srajd.Čím čistíš nos?

Nicim. Hodne smrkat. Ale morska voda je urcite dobra.
Dej tu cibuli k posteli, ty silice jsou zazracne. A med (kvalitni od vcelare) pres den dobre uvolnuje hleny, idealne rozmichat v teple vode a vypit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76926
3.11.23 21:08
@Anonymní píše:
Snažím se neprehanet to, jak říkám, skoro tři roky svého života nebyla nemocná, já také chodím v zimě jen ve dvou vrstvách- nejčastěji šaty a kabát+ šála, nesnáším navlékání a není to ani zdravé. Ale všimla jsem si, že co mi od září marodí, mám tendenci ji navlikat víc, musím brzdit.

moje dcera také do nástupu do školky nebyla nemocná, měla jen otřes mozku a horečky po očkování, po nástupu do školky nemocná ustavičně, kašel, kašel, kašel,
já sama jsem také do nástupu do školky nebyla nemocná - pak jsem byla nemocná téměř bez přestání od 3 do 9 let - já mívala kašel, angíny, zápal plic, virózy, chřipku, zánět průdušek :nevim: mívala jsem ATB i 11× za rok,
dcera neměla ATB nikdy - prostě to chce čas, hodně času

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76926
3.11.23 21:10
@Anonymní píše:

Kaloba u nás také byla bez efektu, vyhozené peníze,
jedině, co nám kdy zabralo byl Imunoglukan - na posílení imunity, to bylo viditelné zlepšení,
a léky od alergoložky - ale tam nás doktorka poslala až po 3 prokašlaných letech :), dítě alergické není, ale alergoložka předepsala též něco na posílení imunity - Imunor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
3.11.23 21:10
@Anonymní píše:

Ja fakt nedam dopustit na to cecko. Ale musi ho byt hodne.
A me opustily vlekle virozy v okamziku, kdy jsem se prestala ladovat brufenem a paralenem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
3.11.23 21:11
@Maddie764 píše:
Jakou konvicku, prosím?

Najdeš to na webu pod názvem nosní konvička nebo rhino horn. Plní se to teplou vodou se solí. Je to výplach nosu ale opravdu to vyplachne všechno, není to jak u smrkání, že v dutinách něco ještě zůstane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí