Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, zajímal by mě váš názor. S partnerem spolu máme syna, 8 měsíců. Přede mnou byl s přítelkyní 15 let, mají spolu také syna, 7 let. Vždycky jsem tušila, že se přes rozchod s ní ještě nepřenesl, jeho bývalá odešla před 3 lety kvůli tomu, že byl na ni hrubý, pořád ji nadával. Doufala jsem, že když otěhotním a budeme mít dítě, že už ji přestane obtěžovat a začne novou kapitolu života. Ale partner tráví po večerech čas v garáži, buď sám, nebo s kamarády, kde popíjí a stále ji píše nějaké hrozné zprávy, které už prý nemůže ani číst, to mi sama říkala. Nedávno jsem šla na počítač, něco si vytisknout a otevřel se automaticky přítelův Facebook. Nedalo mi to a přečetla jsem si konverzaci s jeho bývalou. Psal ji v květnu, když už jsem byla několik měsíců těhotná, že se můžou kdykoliv vrátit k němu domů. V tu dobu ji ještě zval na výlety, jen on, ona a jejich syn. Potom už ji psal nějaké vyčítavé zprávy a blokla si ho a píše už jí jen přes WhatsApp. Co si o tom prosím myslíte? Vztah nám stejně moc neklape, vadí mi to jeho každodenní popíjení, malý je pro něj zatím vzduch, moc se o něj nezajímá, nepohraje si s ním, jsem na něj defacto sama. Myslíte, že se ještě neodpoutal od minulosti?
Ty sis vědomě pořídila dítě s mužem, od kterého odešla žena, protože na ni byl hrubý?
@Vivienne.89 píše:
Ahojky, zajímal by mě váš názor. S partnerem spolu máme syna, 8 měsíců. Přede mnou byl s přítelkyní 15 let, mají spolu také syna, 7 let. Vždycky jsem tušila, že se přes rozchod s ní ještě nepřenesl, jeho bývalá odešla před 3 lety kvůli tomu, že byl na ni hrubý, pořád ji nadával. Doufala jsem, že když otěhotním a budeme mít dítě, že už ji přestane obtěžovat a začne novou kapitolu života. Ale partner tráví po večerech čas v garáži, buď sám, nebo s kamarády, kde popíjí a stále ji píše nějaké hrozné zprávy, které už prý nemůže ani číst, to mi sama říkala. Nedávno jsem šla na počítač, něco si vytisknout a otevřel se automaticky přítelův Facebook. Nedalo mi to a přečetla jsem si konverzaci s jeho bývalou. Psal ji v květnu, když už jsem byla několik měsíců těhotná, že se můžou kdykoliv vrátit k němu domů. V tu dobu ji ještě zval na výlety, jen on, ona a jejich syn. Potom už ji psal nějaké vyčítavé zprávy a blokla si ho a píše už jí jen přes WhatsApp. Co si o tom prosím myslíte? Vztah nám stejně moc neklape, vadí mi to jeho každodenní popíjení, malý je pro něj zatím vzduch, moc se o něj nezajímá, nepohraje si s ním, jsem na něj defacto sama. Myslíte, že se ještě neodpoutal od minulosti?
Asi to bude nějaký budizknicemu a co hur, i hrubian. Ale jste v kontaktu s jeho ex, tak mas aspoň kamosku, ne? Na chlapa bych se vykaslala, ať si dela, co chce.
@Vivienne.89 píše:
Poridila sis dite s nekym, od koho odesla zena, protoze na ni byl hruby, doufalas, ze ho dite zmeni (pritom uz jedno dite, ktere ho evidentne na spravnou cestu neobratilo, mel), pise byvale, nemuze ji pustit z hlavy, pije a o vase spolecne dite se nezajima. Jako ja nevim, co cekas… zazrak?
Si to po sobe precti znova a predstav si, ze ti tohle rika kamoska. Co bys ji na to asi tak rekla?
Myslím si, že jsi pěkně pitomá. Dobře jsi věděla, že jí chce zpátky a jdeš to řešit miminem. Dobře ti tak.
@Eliška hrubý jako že ji nadával, nebylo v tom fyzické násilí nebo tak. Hodně ho to sebralo, když odešli, litoval, že byl na ní hnusnej, tak jsem prostě doufala, že už se poučil ze svých chyb.
@Vivienne.89 píše:
@Eliška hrubý jako že ji nadával, nebylo v tom fyzické násilí nebo tak. Hodně ho to sebralo, když odešli, litoval, že byl na ní hnusnej, tak jsem prostě doufala, že už se poučil ze svých chyb.
Nebrat. Pouč se také z této své chyby.
Doufala jsem, že když otěhotním a budeme mít dítě, že už ji přestane obtěžovat a začne novou kapitolu života.
A to sis jako myslela, že jí a jejich dítě vygumuje nový dítě z hlavy?
Já nevím ženská, vždyť jestli tohle všechno víš, tak dělat sis ním dítě je prostě blbost ![]()
@Eliška píše:
Nebrat. Pouč se také z této své chyby.
Tady už je asi trochu pozdě nebrat, když s nim má mimino, už vzala
tak ji asi nezbývá, než vydržet a cekat, že se možná někdy v budoucnu poučí, jak psala
o variantě opustit ho asi moc neuvazuje, takže to sem ani nepíšu, třeba ji to taky časem přestane s nim bavit.
@Semtex píše:
Tady už je asi trochu pozdě nebrat, když s nim má mimino, už vzalatak ji asi nezbývá, než vydržet a cekat, že se možná někdy v budoucnu poučí, jak psala
o variantě opustit ho asi moc neuvazuje, takže to sem ani nepíšu, třeba ji to taky časem přestane s nim bavit.
ja to prave navnimala tak, ze o rozchodu uvazuje
Jestli jste kámošky, tak můžete bydlet ve třech, budete na něj v přesile a to bude pro něj asi největší trest.
Vtip samozřejmě, jinak moc nechápu..jestli je ta číslovka 89 tvůj věk narození, už nejsi zas tak mladá, abys nevěděla, že buran zůstane buranem. Žádní lepší kluci u vás na vsi nejsou?
Troll
@Vivienne.89 píše:
@Semtex taky uvažuju, dokud je syn ještě malý. Já vím, že jsem si naběhla, některý ženský jsou bohužel naivky v jakémkoli věku 😞 ale že ji bude psát, že se může vrátit, když uz jsem byla půl roku těhotná, to mě dostalo. Zajímalo by mě, kdyby souhlasila, kam by mě odklidil.
Upřímně doufám, že jsi troll. Nevěřím, že někdo může být tak strašně hloupej.