Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
U vetsiny zen dojde ke zlepseni po ukonceni kojeni nebo kdyz zacnou deti dobre spat.
U mě se vždy vrátilo vše do normálu po ukončení kojení. Já jsem nekojila žádné dítě extrémně dlouho, tak jak to tady čtu. A sama jsem se na obnovu sexuálního života těšila.
Ale je fakt, že znám i ženy, u kterých se to zpět nevrátilo, čím to může být, nevím. U některých z nich jsem měla pocit, že jim z toho mateřství totálně hráblo. A teď babo raď, že?
@Anonymní píše:
Prosím o zkušenosti. S partnerkou máme krásnou a zdravou holčičku, kterou jsme si velmi přáli. Problém máme ale v sexu. Kvůli rizikovému těhotenství jsme spolu nemohli 4 měsíce spát a po těžkém porodu a poporodních komplikacích další tři měsíce nic. Jsem trpělivý a partnerku naprosto chápu, ale popravdě už mi to dost začíná chybět. Je šance, že to bude někdy jako dříve nebo se mám nějak vyrovnat s tím, že už bude hezký a častý sex minulostí? Mám pocit, že už mi začíná hrabat.
Hele, zkus si představit, že tě někdo roztrhá zevnitř, sesije, bolí to, nevyspis se a jsi nažhavený. Po skončení kojení a dohnání spánkového deficitu to bude dobré.
Pomáhej partnerce vytvářet prostor na sex tím, že se ujmeš nějakých jejích prací. Když budeš čekat, až sama doma všechno poklidí, vypere atd…, tak pak bude už moc unavená a málo naladěná. Ale pokud máte už nyní doma rozdělené starání spravedlivě, tak se domluvte, že to děláš kvůli tomu „abyste měli čas na sebe“, protože na výpomoc se taky strašně snadno zvykne.
Musis pomahat a byt trpelivy. Nic jineho se s tim neda delat. Hlavne netlacit na pilu. Musis pomahat protoze chces pomahat - nezjistne. Pomahat za ucelem aby mela cas na sex do cile nevede
A postupne bych se i pripravoval na moznost,… Ale tak u vas je to zatim jen par mesicu.
U mě se chuť na sex nikdy nevrátila. Jsem rok a půl od druhého porodu, dávno nekojím, nemám žádná traumata z porodu, manžel doma dělá spoustu věcí, věnuje se dětem atd. Ale prostě chuť na sex nemám. Sex s manželem máme pravidelně, ale musel si zvyknout, že z toho nejsem úplně v euforii, takže se rozhodně nedá říct, že by se náš sexuální život přibližoval tomu, který jsme měli před dětmi ![]()
@Anonymní píše:
U mě se chuť na sex nikdy nevrátila. Jsem rok a půl od druhého porodu, dávno nekojím, nemám žádná traumata z porodu, manžel doma dělá spoustu věcí, věnuje se dětem atd. Ale prostě chuť na sex nemám. Sex s manželem máme pravidelně, ale musel si zvyknout, že z toho nejsem úplně v euforii, takže se rozhodně nedá říct, že by se náš sexuální život přibližoval tomu, který jsme měli před dětmi
Takže sex děláš jen pro jeho potěšení? Máš při něm orgasmus? Máš občas chuť na sex s jiným mužem?
@Anonymní píše:
Takže sex děláš jen pro jeho potěšení? Máš při něm orgasmus? Máš občas chuť na sex s jiným mužem?
Právěže já nemám potřebu orgasmu vůbec, ani masturbací, ani s manželem, ani s cizím chlapem, nemám prostě chuť
ale sex je mi příjemný ve smyslu blízkosti s manželem, takže to není, že bych to dělala s kyselým obličejem, ale ano, dělám to víceméně kvůli manželovi.
@Anonymní píše:
U mě se chuť na sex nikdy nevrátila. Jsem rok a půl od druhého porodu, dávno nekojím, nemám žádná traumata z porodu, manžel doma dělá spoustu věcí, věnuje se dětem atd. Ale prostě chuť na sex nemám. Sex s manželem máme pravidelně, ale musel si zvyknout, že z toho nejsem úplně v euforii, takže se rozhodně nedá říct, že by se náš sexuální život přibližoval tomu, který jsme měli před dětmi
Mám to stejně.
No a přítelkyně to vidí jak? Můžeš se klidně přestřihnout a zkoušet metodu pokus omyl. Tímto způsobem můžeš napachat nevratné škody. Klíč k řešení najdeš u ní.
Bude, pokud o tom spolu budete mluvit a pokud má nějaké potíže, musí je řešit. Já mám roční dítě a všechno je fajn. Problémy jsem neměla a to jsem měla císařský řez, který dost bolí.
@jentak_si_postezovat píše:
Musis pomahat a byt trpelivy. Nic jineho se s tim neda delat. Hlavne netlacit na pilu. Musis pomahat protoze chces pomahat - nezjistne. Pomahat za ucelem aby mela cas na sex do cile nevedeA postupne bych se i pripravoval na moznost,… Ale tak u vas je to zatim jen par mesicu.
S tím nemám problém, miluji ji. A doma jsem zapojený myslím stejně nebo i víc než ona. Jen nevím kam to celé bude směřovat a mám strach. Možnost jakou? ![]()
@Pudloslava píše:
Pomáhej partnerce vytvářet prostor na sex tím, že se ujmeš nějakých jejích prací. Když budeš čekat, až sama doma všechno poklidí, vypere atd…, tak pak bude už moc unavená a málo naladěná. Ale pokud máte už nyní doma rozdělené starání spravedlivě, tak se domluvte, že to děláš kvůli tomu „abyste měli čas na sebe“, protože na výpomoc se taky strašně snadno zvykne.
Netlačím na ni vůbec, mám pochopení, že fyzicky je to problém a není zdravá. Spíš jestli nemá někdo zkušenosti, že i po traumatickém porodu a poporodních komplikacích bylo vše jako dřív.
Prosím o zkušenosti. S partnerkou máme krásnou a zdravou holčičku, kterou jsme si velmi přáli. Problém máme ale v sexu. Kvůli rizikovému těhotenství jsme spolu nemohli 4 měsíce spát a po těžkém porodu a poporodních komplikacích další tři měsíce nic. Jsem trpělivý a partnerku naprosto chápu, ale popravdě už mi to dost začíná chybět. Je šance, že to bude někdy jako dříve nebo se mám nějak vyrovnat s tím, že už bude hezký a častý sex minulostí? Mám pocit, že už mi začíná hrabat.