Partner a jeho dítě z předchozího vztahu

Anonymní
14.5.23 18:50

Partner a jeho dítě z předchozího vztahu

Půl roku chodím s mužem, který má dítě z předchozího vztahu. Sama děti nemám, ani jsem dřív nikdy neměla partnera, který by děti měl, takže je to pro mě nová situace.
Vím, že mě má rád a v mnoha ohledech je to super chlap. Nebýt toho dítěte, tak bych řekla, že ideální. Jsem ve věku (33 let), kdy jsem počítala s tím, že třeba na muže s dítětem narazím, ale teď zjišťuju, že vůbec nevím, co třeba do budoucna očekávat a samozřejmě, že občas mě napadají černé scénáře.
S matkou dítěte má vše vyřešené, zatím dítě vídá když se domluví.
máte někdo podobnou zkušenost? na co se případně připravit? nechci tu číst nějaké katastrofální předpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12655
14.5.23 18:55
@Anonymní píše:
Půl roku chodím s mužem, který má dítě z předchozího vztahu. Sama děti nemám, ani jsem dřív nikdy neměla partnera, který by děti měl, takže je to pro mě nová situace.
Vím, že mě má rád a v mnoha ohledech je to super chlap. Nebýt toho dítěte, tak bych řekla, že ideální. Jsem ve věku (33 let), kdy jsem počítala s tím, že třeba na muže s dítětem narazím, ale teď zjišťuju, že vůbec nevím, co třeba do budoucna očekávat a samozřejmě, že občas mě napadají černé scénáře.
máte někdo podobnou zkušenost? na co se případně připravit? nechci tu číst nějaké katastrofální předpovědi.

No a vy spolu neplanujete dalsi dite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.23 18:57
@lilith1 píše:
No a vy spolu neplanujete dalsi dite?

plánujeme, tak za rok až dva

• Citovat
  • Upravit
965
14.5.23 18:58
@Anonymní píše:

Tak proc sem pises? Kdyz nechces zadne katastrofalni predpovedi? Co jako ti mame napsat? :pocitac:
Je ti 33 najdi si bezdetneho a bez zavazku to je jedine co bych ti poradila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
14.5.23 18:59

Nemáme křišťálovou kouli a neznámé další okolnosti vašeho fungování.
Ale zadej si do vyhledávání slovo „nevlastní“ a procti si ty diskuze, co sem dávají ženy v tvé situaci.
Pokud máš ráda děti, bude ti asi uzko, mozna ti bude hodně zle.
Když to shrnu, většinou sem píšou slečny, co ještě děti nemají. Narazí na partnera s dítětem, se kterým začnou velice brzy soupeřit (dítě je nevychované, nezdraví, neuklízí, usurpuje si otce atp..). Otec nezasáhne, protože vpodstate hledal pečovatelku k dítěti a rozhodně nehodlá hybnout prstem. Ale za všechno může samozřejmě jeho ex a matka dítěte, která se dožaduje alimentů, za které jezdí na dovolené a děti chodí otrhané.
Zakladatelka místo coby vzala dráhu, nasměruje hněv na zcela zřetelného viníka, čili dítě.
Teď jsem ti ušetřila čas a pár hodin čtení.
A dobrá rada na závěr z vlastní zkusenosti - patchworkove rodiny jsou slozite, vyžadují spoustu nadhledu a tolerance ze strany dospělých. Takže jestli na to 100% nemáš, jdi od toho. Vy dospělí to nějak zvládnete, ale jsou v tom děti a ty si tu situaci prostě nevybraly…

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
14.5.23 19:21

V tom případě asi není co říct. Ale záleží na spoustě faktorů. Jak často dítě bude u vás. Jak je stare a taky vůbec nevíš co s tebou udělá těhotenství protože pak se stávají celkem o v pohodě racionální ženy nenávistnými macechami vlivem hormonů.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.5.23 19:25
@ludmilaadamkova píše:
V tom případě asi není co říct. Ale záleží na spoustě faktorů. Jak často dítě bude u vás. Jak je stare a taky vůbec nevíš co s tebou udělá těhotenství protože pak se stávají celkem o v pohodě racionální ženy nenávistnými macechami vlivem hormonů.

Teď mu je 9 měsíců. V budoucnu, až bude moct přespávat jinde, prý počítá že si ho občas vezme na víkend (takto jsou domluveni s matkou dítěte).

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
14.5.23 19:28
@Anonymní píše:
Teď mu je 9 měsíců. V budoucnu, až bude moct přespávat jinde, prý počítá že si ho občas vezme na víkend (takto jsou domluveni s matkou dítěte).
:roll:
  • Citovat
  • Upravit
3792
14.5.23 19:31
@Anonymní píše:

Wtf. Vůbec nechápu, proč s takovým chlapem ztrácíš čas. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá

Je to individualni. Priprav se, ze to dite je navzdy jeho soucasti (budete travit nejaky cas spolecne, treba i dovolenou, financni naroky ditete porostou) a kvuli nemu budou v castejsim kontaktu s ex. Pokud ma dite v peci ex, je mozne, ze nebude vychovavano uplne podle tvych predstav a ty s tim moc nenadelas. Dej pozor na to, jestli ma ten muz s ex vse doreseno, pozoruj, jak mluvi o ni a o pricine rozchodu (zda je schopen priznat i svuj podil viny). No a taky se muze stat, ze ziskas prima bonusove dite. Ja takove deti mam. Drzim palce.

• Citovat
  • Upravit
15560
@Anonymní píše:

Jo občas si ho vezme na víkend. :roll: :roll:
Jojo s takovým šikulou si udělej děcko. :roll:

@Anonymní píše:

A co jako chceš, aby jsme ti tady napsaly? :roll: Všechno je ideální nebýt toho dítěte? :roll: :zed: Asi si sednu ruce. Za ban mi fakt nestojíš. :poblion:

Příspěvek upraven 14.05.23 v 19:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
@Anonymní píše:

A ty bys chtěla mít dítě s chlapem, který opustil svoje dítě ve 3 měsících? Takovýho otce pro své dítě chceš?

Příspěvek upraven 14.05.23 v 20:00

• Citovat
  • Upravit
798
14.5.23 19:32

Tak to je material ty vol. e

devitimesicni dite a on uz ma jinou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
14.5.23 19:34

Ted docitam, dite jen 9 mesicu. Hmm. Co bylo pricinou rozchodu?
To bych byla hodne obezretna a pockala s porizovanim svych deti.

Příspěvek upraven 14.05.23 v 19:36

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.5.23 19:35
@Stará známá píše:
Je to individualni. Priprav se, ze to dite je navzdy jeho soucasti (budete travit nejaky cas spolecne, treba i dovolenou, financni naroky ditete porostou) a kvuli nemu budou v castejsim kontaktu s ex. Pokud ma dite v peci ex, je mozne, ze nebude vychovavano uplne podle tvych predstav a ty s tim moc nenadelas. Dej pozor na to, jestli ma ten muz s ex vse doreseno, pozoruj, jak mluvi o ni a o pricine rozchodu (zda je schopen priznat i svuj podil viny). No a taky se muze stat, ze ziskas prima bonusove dite. Ja takove deti mam. Drzim palce.

S tím počítám (trávení času spolu, finanční nároky). Ohledně ex - důvod rozchodu vím, nijak negativně o ní nemluví (nedává jí nic za vinu), ale jednoduše se už nesnesou, byli spolu několik let a za tu dobu se oba změnili.
Díky :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí