Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj jsem tu nová a mém delší problém s manželem. žijeme spolu 18 let a máme 4 děti jsem mu 41 let a trápí mě že jsem pro něj vzduch začalo to před Vánoci když se k nám do města přistěhoval brácha s rodinnou. Manžel jim začal věnovat veškerý čas který měl. Neměla jsem mu to za zlý tehdy brácha potřeboval pomoc. Myslela jsem si že to ustane a manžel se bude zase věnovat mě a dětem ale nic se nezměnilo trvá to už 7 měsíců a on je pořád jako pejsek na písknutí. Využívá ho nejen brácha ale i švagrová každý den opravdu každý den už ráno mu začínají psát co potřebuji a on jim prostě neumí říct ne. Nedovedou spočítat kolikrát jsem se sním o tom hádala ale vždy vyhráli oni. Neudělá co po něm chci, dětem nevěnuje pozornost. už nás nikam nevezme jako bychom pro něj nic nebyli. Když píše švagrové tak většinou potají a pak vše vymaže cítím z toho velkou negativitu. už začínám mít bludy. Nedávno jsem mu to vše řekla co si myslím a on se semnou pohádal a řekl že mě nechá. Zabalil si věci a šel pryč ale vrátil se až po několika hodin. Dává mi na vědomí že že pro něj nic neznamenám. Před pár dní jsme měli výročí a on měl práci a taky jsem od toho dne moc nečekala ale to maličko jen přece. Poslal mi na mesenger okopírovanou zamilovanou zprávu kterou mi ještě před pár lety poslal. To mě trochu mrzelo ale i tak poděkovala jsem ale v tu chvíli jsem zjistila že psal i švagrové ona potřebovala zase od něj pomoc a on byl velice ochotný a to mě dorazilo. Šíleně jsem se sním pohádala že na ní má čas a na mě se vykašle. Čekala jsem od toho dne víc. Že mi udělá krásný den je to přece 18 výročí a jeho zajímalo jak potěšit jinou než svou ženu. Prosím řekněte mi co si myslíte, jsem naivní snílek?
@Iveta 1404 píše:
Ahoj jsem tu nová a mém delší problém s manželem. žijeme spolu 18 let a máme 4 děti jsem mu 41 let a trápí mě že jsem pro něj vzduch začalo to před Vánoci když se k nám do města přistěhoval brácha s rodinnou. Manžel jim začal věnovat veškerý čas který měl. Neměla jsem mu to za zlý tehdy brácha potřeboval pomoc. Myslela jsem si že to ustane a manžel se bude zase věnovat mě a dětem ale nic se nezměnilo trvá to už 7 měsíců a on je pořád jako pejsek na písknutí. Využívá ho nejen brácha ale i švagrová každý den opravdu každý den už ráno mu začínají psát co potřebuji a on jim prostě neumí říct ne. Nedovedou spočítat kolikrát jsem se sním o tom hádala ale vždy vyhráli oni. Neudělá co po něm chci, dětem nevěnuje pozornost. už nás nikam nevezme jako bychom pro něj nic nebyli. Když píše švagrové tak většinou potají a pak vše vymaže cítím z toho velkou negativitu. už začínám mít bludy. Nedávno jsem mu to vše řekla co si myslím a on se semnou pohádal a řekl že mě nechá. Zabalil si věci a šel pryč ale vrátil se až po několika hodin. Dává mi na vědomí že že pro něj nic neznamenám. Před pár dní jsme měli výročí a on měl práci a taky jsem od toho dne moc nečekala ale to maličko jen přece. Poslal mi na mesenger okopírovanou zamilovanou zprávu kterou mi ještě před pár lety poslal. To mě trochu mrzelo ale i tak poděkovala jsem ale v tu chvíli jsem zjistila že psal i švagrové ona potřebovala zase od něj pomoc a on byl velice ochotný a to mě dorazilo. Šíleně jsem se sním pohádala že na ní má čas a na mě se vykašle. Čekala jsem od toho dne víc. Že mi udělá krásný den je to přece 18 výročí a jeho zajímalo jak potěšit jinou než svou ženu. Prosím řekněte mi co si myslíte, jsem naivní snílek?
Je to vaše SPOLECNE výročí, tebe ani na sekundu nenapadlo, že by jsi měla potěšit ho. Tvůj přístup je stejně sobecký jako jeho.
@Iveta 1404 píše:
Já si myslím, že jsi troll. ![]()
@Cenarius . My jsme se dohodli že každý rok potěší toho druhého já ho potěšila a připravila oslavu minuli rok. Teď byla řada na něm. A on to věděl už před výročí mi sliboval že má pro mě něco speciálního.
@dreamis no od tebe jsem se dozvěděla opravdu nejvíc. Co bys dělala na mém místě kdyby ti tvůj manžel pokaždé dával na druhé místo. Kdyby si s někým psal u ranní kávy, u oběda, při procházce, při nákupu, v koupelně i v postelí? A pak to smazal aby si nevěděla nic. Jaký by ti to bylo kdyby upřednostnil někoho jiného před tvými potřeby. Chtěla jsem po vás jen radu jestli si nějaka z vás podobným neprošla a nepotřebují žádné urážky
@Iveta 1404 píše:
@dreamis no od tebe jsem se dozvěděla opravdu nejvíc. Co bys dělala na mém místě kdyby ti tvůj manžel pokaždé dával na druhé místo. Kdyby si s někým psal u ranní kávy, u oběda, při procházce, při nákupu, v koupelně i v postelí? A pak to smazal aby si nevěděla nic. Jaký by ti to bylo kdyby upřednostnil někoho jiného před tvými potřeby. Chtěla jsem po vás jen radu jestli si nějaka z vás podobným neprošla a nepotřebují žádné urážky
Začla bych třeba tím, že bych s ním o tom mluvila? ![]()
Já tě neurážím, ale píšeš divně. ![]()
Nebaví ho domácnost se 4 detma, tak zdrhá. nebo spí se svagrovou.
Bud tu svagrovou picha, nebo ma nekde jinde jinou prcinu a na pomoc rodine se jen vymlouva.
A jsi si jistá, že chodí k nim? Asi bych zkusila kontaktovat je, jestli by ho mohli trochu méně vytěžovat. Nebo bych šla někdy i s dětma s manželem jkm taky pomoct. Nebo bych mu přestala orat, vařit, uklízet po něm a žila si svůj život. A pravidelně mu nechala doma děti a šla bych si po svém. Klidně bych mu ty děti i dovezla k bráchovi domů, kdyby neměl čas.
@Iveta 1404 píše:
Co to je to pak to smazal, aby si nevěděl nic.. Jako že mu lezeš do telefonu?
Promin, ale jestli je s ní furt v kontaktu
…tak ke švagrovým chod občas s ním a dětmi, budeš ho mít „pod dozorem“ a budete všeci spolu.
@Iveta 1404 píše:
Prošla, ale trochu obráceně.
Bratr řeší veci misto se mnou se švagrovou od druhého bratra, včetně pohřbu naší maminky. Mrzelo mě taky, že na sve nedávné svatbě po solu novomanželů pro ni šel jako první tancovat.
Ahoj zakladatelko, myslím si, že díky tomu, jak se teď chováš, jenom zrychluješ to, co stejně časem přijde.
Může v tom být milencký poměr se švagrovou nebo ho kryjí při aktivitách, o kterých bys neměla vědět. Pokud si stále s někým vypisuje a maže to po sobě, tak je v tom s velkou pravděpodobností jiná.
Sedněte si spolu a v klidu bez vyčítání, hádek, urážek, zkuste tuto situaci řešit. On si sice pojede to svoje, ale zkus to vydržet a pokládat otázky na vaši budoucnost. Ukaž mu, že ho máš stále ráda, ale že takto žít nechceš a nejsi šťastná. Zeptej se i jeho, jestli je šťastný a pokud ne, tak co by se pro spokojenost obou dalo dělat.
Pokud máš manžela, který nedokáře říkat „NE“, tak máš taky problém. Takový člověk se chce zavděčit a nakonec ho lidi kolem něho budou jenom využívat.
Tak jim napis ráno sama jako první, a zeptej se, co by potřebovali dnes, že jim prijdes posloužit ![]()