Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nazdárek, mám dotaz. Máme 3,5 měsíční holčičku, která byla přes den vcelku čilá naspala mi tak 0,5 hodinky dopoledne a cca 3 hodinky odpoledne a 9-10 hodin přes noc a mezitím si chtěla hrát, dívat se okolo, povídat si apod. (nikdy toho přes den moc nenaspala). Ovšem teď dva dny, co je u nás stále pod mrakem a prší, spí a spí a spí. Vydrží bít čilá sotva hodinku mezi kojením a pak vyžaduje uložit ke spánku. Chová se jako by byla přetažená. Teplotu nemá a v noci taky zatím spinká. Nerada bych něco opomenula. Jsou vaše děti taky více unavené? Je to běžné, nevíte?
Naše malá byla spavá vždycky,ale teď poslední dobou,byla často vzhůru,ale dneska jak se ochladilo venku,tak vyžaduje více spánek,v noci spala 12h místo 10,dopoledne si taky pospala i venku,odpoledne to samé a šla spát zase v šest večer,taky se asi víc unavila,už začla víc pást koníky,víc blbneme,takže jí to víc unavuje
Ono vem si sebe,taky kdybys mohla si na chvíli lehneš a zachumláš do peřin. Myslím,že je to i u vaší malé ok,prostě změna počasí dělá své ![]()
Jéééééé, díky. No já doufám, že je to tím počasím. To víš, že bych se zavrtala do peřin, ale nějak mi to od narození malé přijde jako plýtvání času, který se dá využít i jinak. Ona Elinka nám taky trochu hůř papká oproti jiným dětem, i když je to stále v normě, ale prostě víc si všímám kdejaké změny.
No, prostě první mazlíček. ![]()
Moje Adelka je tedy vetsi,ale delala to i jako mala.Jakmile se ochladilo a bylo „spave“ pocasi,tak spala a spala.Hold se mrnouskum spi dobre.Naopak ve vedrech mi ne a ne zabrat a byla mrzuta.
Pokud je v pohode,bez teplot a hrava.Tak bych asi neresila ![]()
takové dítě bych potřeboval, já s tím uspáváním pořád bojuju …
před den, večer, no děs…
Začne kňourat, ne přímo brečet, mne si ručičkama obličej kolem očiček a nosánku, dám ji dudlík, který si třikrát potáhne a než zaklapne očička ještě ho většinou stihne vyhodit z pusiny. A takhle se to opakuje, ať děláme co děláme, ať si hrajeme nebo se chová atd.
no já jsem hlavně nevěděla, jestli může být takhle mělé dítě ovlivněné ospalým počasím. Ve vedrech, tak ne a ne usnout a je protivná, to jsem si zvykla, ale teprve teď jsme zažily pravý opak ![]()
zlaté dítě !!!tohle muj kluk neumí, unavený až hruza,ale usnout ne a ne
Maminky mam dotaz je nam 10 dni a stale spinkame? Je to normalni? Je to me druhe, ale k prvniho to bylo uplne jine, furt brecel.Mala je strasne hodna jen mam strach aby nebylo neco spatne, na kojeni pres den obcas budime v noci spime krasne.,mate nekdo zkusenost?