Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
nevim jestli nepisu moc pozde a este se sem kouknete, ale ja mam stejny problem a uz kdyz sem byla mala tak mi diagnostikovali zalezitost zvanou Raynaudova choroba. jsou ruzny stupne. kouknete se kdyztak na http://www.beltina.cz/…oroba-nemoc/.
Ahoj holky, taky jsem moc trpěla zimou.Už si ze mne i okolí kvůli tomu začlo utahovat.Pak mi moje mamča našla, že na to pomáhá gingo biloba-normálně k dostání jako tabletky v lékárně a mi to konečně po tolika letech pomohlo a cítím se teď super
) Fakt moc doporučuji
)
také mám pořád studené ruce a nohy, ale hlavně ruce celý den docela mě to štve
už chci léto
Já s tím žiji dámy (a páni ) 77 let - NEKECÁM!!! A to mám ještě zájem o kočky, ale: téma studené nohy ( i prsty ) to je prostě problém,který není jednoduché řešit. Jestli někdo napsal o Amících na Aljašce ,že střídají teplou vodu se studenou , tak to je taková mírná sauna. Jenže oni jsou měkkejši !!!
Chce to saunu )PRAVIDELNĚ ASPON 1X TÝDNĚ ) a hlavně pohyb , jakýkoliv! sex je dobrý, ale trvá příliš krátce , a když dlouho ,tak už to není ONO ! .
A tedy koncovka : Hejbejte se pořád, i u PCíčka - nohama např. ALe hlavně jděte třeba mejt schody,máte-li barák a to důkladně , jezděte na kole v létě, to se ty haksny prokrví na dýl!Běhejte ,noste kýble s vodou, nenechávejte věci dělat stroje! Prostě ROZHEJBEJTE KREVNÍ OBĚH ( pro ty co nemají nějaké potíže ovšem).
No a měllo by se to zlepšit - když ne aspoň budete mít poci¨t,že pro to něco děláte!!!!!!ahoj
![]()
ja to mam taky tak ale hlavne mam ty ledovi ruce kdyz na nekoho sahnu tak hned rikaj za jsem jak lednice ato mi je teprve 13let a mam to uz od 10 co mam delat?
Zdravím vás všechny,
přečetla jsem si již několik diskuzí ohledně toho, když je nám pořád zima. Teplo mi je pouze když jsem nemocná - to je málokdy naštěstí ![]()
Tak jak píši ostatní - 22 stupňů a mě je zima, doma chodím ve svetru a v teplých papučích, spím s ponožkami atd.
ALE,
já se u toho kolikrát spotím v podpaží. Končetiny mám ledové, ale v podpaží jsem kolikrát spocená, což nechápu. V létě je taktéž. Myslela jsem si, že mám zvýšenou potivost, ale i v zimě? To je blbost ne?
Dost mi padají vlasy, mám suchou pokožku na obličeji - šupinky, každé ráno oteklé horní výčka. Váhu mám akortá 174 cm/57 kg. Jím vše a podle některých jsem pažravec. Momentálně jsem pořád unavená, ale to přidávám k období a nedostatku slunce.
Na preventivce při nástupu do nového zaměstnání mi doktor řekl, že má podezření na šž, ale nic se neprokázalo. Chybělo mi železo ale to se dalo dopořádku (je to rok).
Máte to někdo stejné? Zima+potivost? Co s tím?
Předem děkuji za odpovědi.
Holky, já se studenýma nohama taky bojuju, mám je bílé jak stěna a ledové. Spím s ponožkama. Jak psali holky, i u nás je termokonflikt
. Miluju horko, manžel chladněji. Taky šetří za teplo.
Takže máme 21,5 st přes den(mě to nestačí), v noci stahujeme teplotu. Když je na služebce, přitápím. Ach jo. Než bych se hádala další sezónu, tak se přiobleču. na mimibazaru jsme našla ponožky pro dámy na extra studené nohy. Na příští zimu pořídím.
Holky - samozřejmě že doktorovi volám ale nemohu se ho dozvonit tak to zkusím tady..
Mám 7 měsíční dítě a již okolo 4 měsíce měl z ničeho nic studené ale úplně fialové nohy..Než jsme odjeli k lékaři tak to zmizelo
A teď to samé.. má úplně ledové fialové ruce a chodidla.. normálně s nimi hýbe a nevypadá že by ho něco bolelo ale je mi to divné a přítel ho hlídal o víkendu a říkal že malý byl nabaleny ale měl hodně studené ruce a nohy.. Ma někdo zkušenosti? ![]()
@Anonymní píše:
Holky - samozřejmě že doktorovi volám ale nemohu se ho dozvonit tak to zkusím tady..Mám 7 měsíční dítě a již okolo 4 měsíce měl z ničeho nic studené ale úplně fialové nohy..Než jsme odjeli k lékaři tak to zmizelo
A teď to samé.. má úplně ledové fialové ruce a chodidla.. normálně s nimi hýbe a nevypadá že by ho něco bolelo ale je mi to divné a přítel ho hlídal o víkendu a říkal že malý byl nabaleny ale měl hodně studené ruce a nohy.. Ma někdo zkušenosti?
Tak jsem se dovolala lékaři a máme se objednat na kardiologické vyšetření…
Stalo se to někomu?
No mladsi ma srdecni vadu a tohle je jedna z veci co mame sledovat - nedokrveni koncetin muze (ale nemusi) byt zpusobeno spatnou funkci srdce. A vas mudr. nikdy neslysel treba selest na srdci apod? Ale jak pisu, treba vubec nic nenajdou, vsak telo neni dokonaly stroj
@Zuzva píše:
No mladsi ma srdecni vadu a tohle je jedna z veci co mame sledovat - nedokrveni koncetin muze (ale nemusi) byt zpusobeno spatnou funkci srdce. A vas mudr. nikdy neslysel treba selest na srdci apod? Ale jak pisu, treba vubec nic nenajdou, vsak telo neni dokonaly stroj
Docela často jakoby „chrčí“ na průduškách..
Když máte studené ruce a nohy a máte podezření na Raynaudovou nemoc.
Ke kterému lékaři bych měla jít? Chápu, že nejspíš praktik a se žádankou kde?
Nedávno mi vyšetřovali (kvůli jinému zdr. problému) srdce a brali krev, oboj bylo v pohodě. Takže se srdcem problém nebude.
@Anonymní píše:
Nedávno mi vyšetřovali (kvůli jinému zdr. problému) srdce a brali krev, oboj bylo v pohodě. Takže se srdcem problém nebude.
Tak praktik tě pošle konkrétně, kam máš jít.
@Anonymní píše:
Můžete jít leda k lékaři a popsat problémy. On už posoudí, kam vás bude nejlepší poslat… Hlavně se před ním sama nediagnostikujte. Na to vám žádný doktor není zvědavý. A většinou ty diagnózy podle googlu ani nevyjdou.