Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mne to prijde, jako bys psala o sve tchyni. ![]()
Trochu me zarazilo, ze ve chvili, kdys otehotnela, tak prestala byt kamaradkou. Nebo jako kdyby ti darovala svoje vajicko, pripadne te oplodnil jeji muz. ![]()
Ale asi je divna, mozna zklamana a zoufala, ale stejne divne mi prijde to nahle odriznuti.
@zrnko píše:
Mne to prijde, jako bys psala o sve tchyni.
Trochu me zarazilo, ze ve chvili, kdys otehotnela, tak prestala byt kamaradkou. Nebo jako kdyby ti darovala svoje vajicko, pripadne te oplodnil jeji muz.
Ale asi je divna, mozna zklamana a zoufala, ale stejne divne mi prijde to nahle odriznuti.
Ani jedno z toho. Moc se na mě upnula. Je moc ráda v kontaktu i s mladými lidmi, co srší nápady a energií. Mě v té době bylo celkem jedno, věk lidí, že jsem se pratelila se staršími. V práci jsem čerpala od nich zkušenosti pracovní. Jelikož jsem vždy měla dost volného času, tak když se ozvala, abychom něco podnikli, tak jsem jela. Teď jsem těhotná, mám rizikovou a jsem unavená. A jelikož už nedělám to, co jsem dělala dřív, že jsem měla energii a čas, tak se změnilo i její chování ke mě. Takovou jsem ji nikdy neznala.
@DoktorkaZorkaHorká píše:
Já se jen ptala proč, normální otázka…
A já odpověděla proč je to možný.
@Anna766 píše:
A já odpověděla proč je to možný.
Možná komunikační šum, ale tvoje a proč ne? na mě působilo, jak kdybych se ptala na mimozemšťana… V mém okolí je běžnější se kamarádit s vrstevníky, tak mě zajímalo, proč o generaci starší paní ![]()
@Hanka112 píše:
Známe se z práce. Dřív to byla kolegyně, známe se 8 let. Jezdili jsme po výletech, do přírody a chodili na víno. Změnilo se to během mého těhotenství, kdy jsem šla na PN, jsem dost unavená, ospalá a nemám náladu na návštěvy nebo cokoliv podnikat. A když jsem jí oznámila, že čekáme, tak se takhle změnila v chování. Asi si myslí, že je mou matkou… Dost mě to překvapilo, to její chování. Nikdy taková nebyla.
vy se znate z prace od tvych 16ti let? to jsi nechodila do skoly? pises, ze je ti 24. znate se 8 let z prace
, ji tehdy bylo 41, to jezdila na vylety s 16ti letym ditetem? co na to tvoji rodice?… btw. fakt se mi nechce verit, ze od 16ti let denne travis dny s zenskou, co by mohla byt tvoje mama,.. co delal v tu dobu tvuj pritel, kdyz jsi byla denne s ni? hele, nebyly jste partnerky, pak se rozhodly pro dite a ty jsi zjistila po otehotneni, ze s chlapem ti to vyhovuje vice a ji poslala ze dne na den k sipku? to uz by byl vice uveritelny pribeh
![]()
Příspěvek upraven 13.10.20 v 21:07
@DoktorkaZorkaHorká píše:
Možná komunikační šum, ale tvoje a proč ne? na mě působilo, jak kdybych se ptala na mimozemšťana… V mém okolí je běžnější se kamarádit s vrstevníky, tak mě zajímalo, proč o generaci starší paní
Proto jsem psala, ze proč ne? Proč je neuvěřitelné se přátelit s různými věkovými skupinami lidí? Mám kamarády stejně staré, o generaci starší a dokonce i mladší.
Vim že o tom diskuze není. Pani se zřejmě na zakladatelku upnula až moc, zřejmě si něco kompenzuje, něco co jí v životě chybí a já rozumím tomu, že je to až otravné až děsivě.
Jen mi opravdu nepřijde zvláštní, mít kamarádku i o generaci starší.
Myslím, že tím bychom to mohly uzavřít. Nebylo to nic proti tobě. ![]()
@Anna766 píše:
Proto jsem psala, ze proč ne? Proč je neuvěřitelné se přátelit s různými věkovými skupinami lidí? Mám kamarády stejně staré, o generaci starší a dokonce i mladší.
Vim že o tom diskuze není. Pani se zřejmě na zakladatelku upnula až moc, zřejmě si něco kompenzuje, něco co jí v životě chybí a já rozumím tomu, že je to až otravné až děsivě.
Jen mi opravdu nepřijde zvláštní, mít kamarádku i o generaci starší.
Myslím, že tím bychom to mohly uzavřít. Nebylo to nic proti tobě.
to ano, ja ve svych letech taky, ale v 16ti pochybuji, ze by se nekdo tahal denne s 41letou zenskou po vyletech, aj…
@markytka3 píše:
to ano, ja ve svych letech taky, ale v 16ti pochybuji, ze by se nekdo tahal denne s 41letou zenskou po vyletech, aj…
Píše dříve
takže chápu že před těhotenstvím. Coz nemusí být několik let.
@markytka3 píše:
vy se znate z prace od tvych 16ti let? to jsi nechodila do skoly? pises, ze je ti 24. znate se 8 let z prace, ji tehdy bylo 41, to jezdila na vylety s 16ti letym ditetem? co na to tvoji rodice?… btw. fakt se mi nechce verit, ze od 16ti let denne travis dny s zenskou, co by mohla byt tvoje mama,.. co delal v tu dobu tvuj pritel, kdyz jsi byla denne s ni? hele, nebyly jste partnerky, pak se rozhodly pro dite a ty jsi zjistila po otehotneni, ze s chlapem ti to vyhovuje vice a ji poslala ze dne na den k sipku? to uz by byl vice uveritelny pribeh
![]()
Příspěvek upraven 13.10.20 v 21:07
Ne, v 16 ti letech jsem chodila na praxi v té práci a pak jsem tam zůstala. A moje partnerka to nebyla. Kolegyně z práce. Můj muž jezdil s námi taky po výletech a když nechtěl, jezdili jsme sami. Co je na tom špatného, že jsem se bavila o generaci starší paní? A hlavně na tohle jsem se neptala, ptala jsem se, jestli někdo byl v podobné situaci s tím chováním a jak to řešil.
Sice mi to také přijde jako troll ale konec konců stát se může všechno. Řekla bych jí, že jí nahlásím na policii jestli nepřestane…
@Hanka112 píše:
Děkuji za zaslání o stalkingu a o Whattsappu. Bohužel to přetažené za vlasy není, hold je to složitá teď situace.
Není zač
funguje blokace? Jako.. osobně bych jí řekla, že pokud nepřestane tak začneš podnikat právní kroky.. na hrubý pytel hrubá záplata..
@ArumLily0 píše:
Sice mi to také přijde jako troll ale konec konců stát se může všechno. Řekla bych jí, že jí nahlásím na policii jestli nepřestane…
Troll nejsem a bohužel v té situaci, co jsem psala, bohužel jsem. Stávají se i horší věci v životě. Dnes jsem ji odblokovala a napsala ji SMS zprávu, že pokud mi nedá pokoj, že to nahlásím na policii jako stalking. Naštěstí mi nenapsala.
Příspěvek upraven 13.10.20 v 21:47
@Skaiqy píše:
Není začfunguje blokace? Jako.. osobně bych jí řekla, že pokud nepřestane tak začneš podnikat právní kroky.. na hrubý pytel hrubá záplata..
Na Whastappu blokace funguje. Velice moc děkuji. Dnes jsem si číslo odblokovala jen z telefonu, abych ji napsala SMS zprávu, že pokud bude pokračovat, že jí nahlásím na policii jako stalking. Naštěstí se neozvala.
@Hanka112 píše:
Ne, v 16 ti letech jsem chodila na praxi v té práci a pak jsem tam zůstala. A moje partnerka to nebyla. Kolegyně z práce. Můj muž jezdil s námi taky po výletech a když nechtěl, jezdili jsme sami. Co je na tom špatného, že jsem se bavila o generaci starší paní? A hlavně na tohle jsem se neptala, ptala jsem se, jestli někdo byl v podobné situaci s tím chováním a jak to řešil.
jako, ze kdyz chlap nechtel s tvoji kamoskou na vylet, tak jste jeli sami.. me teda takovyto vztah, kdy x-let travim denne o 25let starsi zenskou, do toho mi sekunduje pritel, docela uchylny… sorry
… na tvuj dotaz - je neco jineho kamaradit a mit s ni kazdodenni styk… na jednu stranu stalking je hnus, na druhou treba ona vas vztah brala jinak - kdyz jsi ji nechala 8 let kazdodenne zasahovat do zivota, uprednostnovala jsi ji pred pritelem a ze dne na den ji pak odstrihnes… nevim, jaky jste meli mezi sebou vztahy, zda ti radila v zivote i pred tim a ty jsi ji poslouchala… a najednou jsi dospela a ona to nedokaze prijmout, jak nektere matky, kdyz jim dospeji deti a nechteji je pustit z hnizda… a ze jich je… jen u matek se to nepovazuje za stalking
… ale jak zde jiz zaznelo - pohrozit PCR a doufam, ze to neni magor a nekde si na tebe s mimcem nepocka a my budeme na nove poslouchat reportaz o unesenem diteti
na to bych si dala taky bacha, kdybych mela v zadech psychopatku (jak nam ji tu licis)
@markytka3 píše:
jako, ze kdyz chlap nechtel s tvoji kamoskou na vylet, tak jste jeli sami.. me teda takovyto vztah, kdy x-let travim denne o 25let starsi zenskou, do toho mi sekunduje pritel, docela uchylny… sorry… na tvuj dotaz - je neco jineho kamaradit a mit s ni kazdodenni styk… na jednu stranu stalking je hnus, na druhou treba ona vas vztah brala jinak - kdyz jsi ji nechala 8 let kazdodenne zasahovat do zivota, uprednostnovala jsi ji pred pritelem a ze dne na den ji pak odstrihnes… nevim, jaky jste meli mezi sebou vztahy, zda ti radila v zivote i pred tim a ty jsi ji poslouchala… a najednou jsi dospela a ona to nedokaze prijmout, jak nektere matky, kdyz jim dospeji deti a nechteji je pustit z hnizda… a ze jich je… jen u matek se to nepovazuje za stalking
… ale jak zde jiz zaznelo - pohrozit PCR a doufam, ze to neni magor a nekde si na tebe s mimcem nepocka a my budeme na nove poslouchat reportaz o unesenem diteti
![]()
![]()
na to bych si dala taky bacha, kdybych mela v zadech psychopatku (jak nam ji tu licis)
Ano, můj muž kolikrát nechtěl jet s námi, páč chtěl být i se svými kamarády sám a jít s nimi sám na pivko. Tak abych neseděl doma, tak jsem s tou paní jela na výlet. A do ničeho se nám nepletla, až teď když jsem otěhotněla a přestala jsem mít na ni čas.