Stalking známé

13
13.10.20 16:51

Stalking známé

Zdravím Vás holky,
jdu sem s řadou, jak jedné,, známé,, taktně říct, ať mě nechá být. Má známá je o 25 let starší než já. Mě bude 25 let. A do rodiny nepatří ani mezi příbuzné. Dříve jsme se scházeli denně, výlety, posezení u vina apod. Jde o to, že jsem teď těhotná a čekám první miminko a jelikož jsem na pracovní neschopnosti a unavená, tak nemám náladu na návštěvy rádoby od přátel a známých. A právě ta,, známá,, jelikož už není kamarádka mi pořád píše a volá, že se staví na návštěvu. O to hlavně nejde jen o její návštěvu, jde hlavně o to, že mě neustále poučuje, co mám s dítětem dělat, jak to mám dělat. Do konce mi řekla, že chce být u porodu a že přijde i do porodnice za mnou, ikdyz to chtít nebudu, tak jsem ji řekla, že v žádném případě. U porodu bude můj muž a že jí v porodnici nechci. A že přijde i v šesti nedělích za mnou, že tu bude každý den, což jsem ji řekla, že v žádném případě, že nechci. A prý ji to nezajímá. Pak mi řekla, že bude dojíždět každý den za mnou a brát mi dítě ven a že si nepřeje aby jsme mimino učili spát v posteli, že pak neusne, že bude brečet, že si tohle nepřeje až ho bude hlídat. Tak jsem ji několikrát řekla, že si nepřeji, aby mi mluvila do výchovy a že si nepřeji aby za mnou jezdila a aby mě jakkoli kontaktovala. Chvíli byl klid a před měsícem, mě neustále začala psát, volat na mobil. Ať ji to okamžitě zvednu, že chce na návštěvu, že chce, abych vychovávala dítě podle ní. Tak jsem ji psala, že nemám na ní čas a mít nikdy nebudu. Zablokovala jsem si její číslo a stejně mi přichází zprávy od ní a zmeskane hovory. Pak mě neustále kontaktuje i na Whasappu, tam ta blokace je horší, když jsem si ji vymazala z telefonního seznamu.
Tak bych se chtěla zeptat, zda s tím máte někdo zkušenost a jak jste to řešili? Když jsem jí několikrát řekla, že s ní v kontaktu být nechci. Mám to nahlásit jako stalking?
Velice děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Klopotkova
13.10.20 17:03

To je nějaký blázen a drzá osoba současně. Jasně jí naposledy důrazně napiš, ať Tě nekontaktuje, že si to nepřeješ a pokud hodlá pokračovat, tak ji nahlásíš za stalking.
Stalking se dnes skloňuje v každém pádě, ale ona Tě pronásleduje a to už stalking je.
Píšeš, že jí máš v telefonu zablokovanou, jak je tedy možné, že Ti od ní chodí upozornění na zmeškané volání a sms?

• Citovat
  • Upravit
1553
13.10.20 17:08
@Hanka112 píše:Tak bych se chtěla zeptat, zda s tím máte někdo zkušenost a jak jste to řešili? Když jsem jí několikrát řekla, že s ní v kontaktu být nechci. Mám to nahlásit jako stalking?
Velice děkuji za odpověď.

Jses tehotna, tak si to vychutnavej a rekni manzelovi, at s tim neco udela. Myslim, ze ten to vyresi a ty se nebudes muset zbytecne nervovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
13.10.20 17:11

@Hanka112 nejen,že mi to přijde přitažené za vlasy ale připomíná mi to lehce film Greta :) no.. každopádně, tady máš kompletní článek PČR o stalkingu..https://www.policie.cz/clanek/prevence-stalking.aspx .. blokace na WhatsApp je jednoduchá.. „nastavení, účet a tam jsou hned "seznam“ blokovaných osob, vpravo nahoře máš panáčka s pluskem a tam můžeš přidat člověka do blocklistu"..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
13.10.20 17:20
@Klopotkova píše:
To je nějaký blázen a drzá osoba současně. Jasně jí naposledy důrazně napiš, ať Tě nekontaktuje, že si to nepřeješ a pokud hodlá pokračovat, tak ji nahlásíš za stalking.
Stalking se dnes skloňuje v každém pádě, ale ona Tě pronásleduje a to už stalking je.
Píšeš, že jí máš v telefonu zablokovanou, jak je tedy možné, že Ti od ní chodí upozornění na zmeškané volání a sms?

Ano chodí mi SMS zprávy a zmeskane hovory na upozornění, že mi blokovane číslo kontaktovalo. Aplikaci staženou nemám, mám to přímo v telefonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
13.10.20 17:23
@Skaiqy píše:
@Hanka112 nejen,že mi to přijde přitažené za vlasy ale připomíná mi to lehce film Greta :) no.. každopádně, tady máš kompletní článek PČR o stalkingu..https://www.policie.cz/clanek/prevence-stalking.aspx .. blokace na WhatsApp je jednoduchá.. „nastavení, účet a tam jsou hned "seznam“ blokovaných osob, vpravo nahoře máš panáčka s pluskem a tam můžeš přidat člověka do blocklistu"..

Děkuji za zaslání o stalkingu a o Whattsappu. Bohužel to přetažené za vlasy není, hold je to složitá teď situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
13.10.20 17:25
@carsin píše:
Jses tehotna, tak si to vychutnavej a rekni manzelovi, at s tim neco udela. Myslim, ze ten to vyresi a ty se nebudes muset zbytecne nervovat.

Manžel už to s ní řešil. Hold si nedá ta paní říct. Budu to řešit přes policii. Bohužel, to došlo až tak daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.10.20 17:26

Mně se ten příběh úplně nezdá…napsala nám všechno? Odkud se znáte? A proč jsi s ní před tím trávila tolik času? Co ti to dávalo, intenzivně kamarádit s o generaci starší ženou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
13.10.20 17:32
@DoktorkaZorkaHorká píše:
Mně se ten příběh úplně nezdá…napsala nám všechno? Odkud se znáte? A proč jsi s ní před tím trávila tolik času? Co ti to dávalo, intenzivně kamarádit s o generaci starší ženou?

Známe se z práce. Dřív to byla kolegyně, známe se 8 let. Jezdili jsme po výletech, do přírody a chodili na víno. Změnilo se to během mého těhotenství, kdy jsem šla na PN, jsem dost unavená, ospalá a nemám náladu na návštěvy nebo cokoliv podnikat. A když jsem jí oznámila, že čekáme, tak se takhle změnila v chování. Asi si myslí, že je mou matkou… Dost mě to překvapilo, to její chování. Nikdy taková nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.10.20 17:33

@Hanka112 taky to na mě působí, že si tě adoptovala… A ona nemá svoje děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
13.10.20 17:38
@Hanka112 taky to na mě působí, že si tě adoptovala… A ona nemá svoje děti?

Má už dávno dospělí a ty mají své rodiny. Jenže bydlí daleko, ona se s nimi moc nestyka. Mají spolu špatné vztahy. Kamarádek svých ve svém věku má hodně, věnuje se i jim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148851
13.10.20 17:47
Mně se ten příběh úplně nezdá…napsala nám všechno? Odkud se znáte? A proč jsi s ní před tím trávila tolik času? Co ti to dávalo, intenzivně kamarádit s o generaci starší ženou?

Proč ne? Moje dcera se taky kamarádí se svou bývalou kolegyní, která by věkem mohla být i její babička, jezdí k ní s vnučkou na zahradu, já se kamaradím blízce s paní, která je ve věku mých rodičů, chodím k ní na kafe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148851
13.10.20 17:49
@Hanka112 píše:
Má už dávno dospělí a ty mají své rodiny. Jenže bydlí daleko, ona se s nimi moc nestyka. Mají spolu špatné vztahy. Kamarádek svých ve svém věku má hodně, věnuje se i jim.

Jak píšou holky, říct jí o té policii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
13.10.20 17:50
@Anna766 píše:
Jak píšou holky, říct jí o té policii.

Dekuji moc za radu. Napíšu jí to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.10.20 18:23
@Anna766 píše:
Proč ne? Moje dcera se taky kamarádí se svou bývalou kolegyní, která by věkem mohla být i její babička, jezdí k ní s vnučkou na zahradu, já se kamaradím blízce s paní, která je ve věku mých rodičů, chodím k ní na kafe…

Já se jen ptala proč, normální otázka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová