Jak pečujete o staré boty?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
9.6.26 07:05
@j.a.n.i1 píše: Více

A kupovat x přípravků na údržbu je ekologické a finančně rozumné?

• Citovat
  • Upravit
627
9.6.26 07:18
@Anonymní píše: Více

Stačí trocha olivoveho oleje nebo tělové nléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
9.6.26 07:18
@melinkam píše: Více

Nemám tolik párů. Lodičky kožené se zatím drží, jinak vše v sezóně nosím a po dvou až třech letech to vyhazuju, protože se to prostě ošlape. Zimní boty mám několik let. Maximálně je impregnuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4576
9.6.26 07:28
@Ab365 píše: Více

Vidíš, nevšimla jsem si. Samozřejmě myslím krém ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1759
9.6.26 07:30

@Pauznuto nevěřím ze nekdo chodí s dírou na palci u boty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21669
9.6.26 07:40

Po sezoně boty umyju, nakrémuju a uložím. Zimní boty na začátku sezóny a dle potřeby v průběhu ještě impregnuji. Ještě se mi u kožených bot nestalo, že by se mi oloupaly. A to některé kožené lodičky vytahuju jednou za x let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
9.6.26 07:44
@luckaa85 píše: Více
:oops: :oops: :oops:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24932
9.6.26 07:52

Kůže by se vyloženě loupat neměla, možná myslíš takovou tu jemnou koženku - to se mi stalo 2× na drahých lodičkách od Riekeru, že se to celé začlo loupat.. ale já to nemažu 8) jen vždy lehce omyju hadříkem, asi teda začnu, holky - stačí ten oliváč??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
9.6.26 08:03

Mě se takhle po pár letech brutálně oloupaly jedny kožené zimní boty od Riekeru. Udržované, promazávané, všechno. Pak jsem se náhodou ocitla u rozhovoru dvou prodavaček, které mi to objasnily. Tohle prý dělá tzv. „eko kůže“, která je dělaná tak, že se zbytky kůže rozřezají na drobné kousky a ty se nalepí na nějakou látku, či tak nějak. A když je to udělané blbě, tak je výrazně vyšší riziko, že se ty boty po nějaké době takhle oloupají. Takže za mě už nikdy boty z „eko kůže“ :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8134
9.6.26 08:08
@lennis2 píše: Více

To je jak kdyby ti prodali nábytek s popisem, že je z masivu a ty jsi doma zjistila, že je to dřevotříska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37139
9.6.26 08:18

Kvalitní pravá kůže se nemá jak zničit v krabici, ještě teď si vzpomínám, jak sme vyklízeli byt po babičce a ta tam měla třeba i 40 let staré kožené botky a vsechny byly jak nové a to byly naházené léta jen tak ve skříni :nevim:
Jinak nepečuju nijak, mám boty jako spotřební zboží a neskladuju jich hromadu, co nenosim, mám pár párů a ty stridam tak nějak průběžně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.26 08:55
@MaryTenEyc píše: Více

Ahaa, já si v obuvi, tenkrát nechala vnutit drahé krémy. :zed: Takže si teď kupují obyčejné boty. Které jednou za čas jen vycistim vlhkým hadříkem.

• Citovat
  • Upravit
6690
9.6.26 09:16

Jakou máš velikost? Zrovna jsem ve fázi - moje boty spinkají. Tak je dávám za pár korun pryč :mrgreen: právě taky, kvalitní kožené. Nepecuji o ně nijak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6690
9.6.26 09:18
@Lucy75 píše: Více

Stačí, olivacem beru i batolecí botky, capaky. Manželovi pásek, bunda co byla varianta - vyhodit nebo… Vetřela jsem olivac, kůže se napustila a ožila.

Ale třeba lakované lodičky prostě takto neopečuji  :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4921
9.6.26 09:21

To nebyla pravá kůže :nevim: Ta se prostě neoloupe. Buď nějaká „eko kůže“ anebo kůže s nějakým syntetickou povrchovou úpravou.
Já mám jedny pravé kožené zimní, už skoro 10 let (teď už je tedy moc nenosím, spíš leží ve skříni) a kůže je stále v cajku. Čas od času ji promastím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová