Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@j.a.n.i1 píše: Více
Asi záleží z jakého stavu je dostáváš a o jaké boty se jedná
většina sportovních jsou dneska síťované prodyšné. Nevím jak často a jak pečlivě se ti daří takové boty čistit, ale mám třeba tu zkušenost, že i když je udržuju čisté, tak vymáchání ve vodě toho bordelu prostě dostane ven víc.
Samozřejmě můžeš to máchat čtvrt hodiny v ruce v lavoru, asi budeš i šetrnější než ta pračka, ale komu se do toho reálně chce
myslím, že pračka byla zmíněna pro srovnání s obyčejným „sem tam otřu hadříkem“, nebo jak ty třeba čistíš sportovní látkové boty, tím spíš s větráním? ![]()
@Nimie píše: Více
No, taky je do te pracky hodim, protože se mi s tim nechce piplat, ale když to pak porovnam s těmi od druheho dítěte, které do ni povetsinou nemusi, neb tam stačí ta ruční péče, tak je znat, ze jim to extra dobře nedělá.
@j.a.n.i1 píše: Více
Tam je pak asi otázka, co jim reálně nedělá dobře, jestli praní v pračce nebo ta míra zašpinění. A právě to, že se ti s tím nechce piplat je výhoda té pračky
protože reálně v ruce to do takové míry nechce prát většinou skoro nikdo, ale je to určitě mnohem lepší než tam tu špínu nechat, zvlášť když se jedná o boty, které do pračky smí a máš pračku, kterou můžeš dobře nastavit.
Za mě třeba sušička devastuje oblečení nesrovnatelně víc než pračka boty, ale stejně sušičku většina lidí používá na všechno co jde.
@Nimie píše: Více
No, ale pochybuju, ze se u toho někdo tváří, ze tou sušičkou prodluzuje tomu oblečení zivostnost a o to jde i u tech bot, pokud by je člověk pravidelně cistil ručně, tak vydrží dýl, ale jelikož je to opruz, tak to neřešíme a pak je hodime do pracky. Je to pochopitelny a prakticky, ale stejně jako u te susicky to nema mnoho dpolecneho s prodlouzenim zivotnosti.
@j.a.n.i1 já ti rozumím, jen si myslím, že mluvíš o něčem jiném
prodloužení životnosti není dáno tou pračkou, je to dáno tím, že to dobře vyčistíš.
Čištění praním v pračce vs. nečištění = první varianta prodlužuje životnost
Čištění praním v pračce vs. čištění precizní ruční prací = druhá varianta líp prodlouží životnost
Kůže vydrží hodně dlouho, když se o ni správně pečuje (údržba v čistotě, pravidelné krémování – funguje to jako u naší kůže, když se nemyješ a nemažeš, tak bude v hrozném stavu). U koženky je to horší, ta když nějakou dobu leží, tak se začne loupat.