Jak pečujete o staré boty?

139
8.6.26 21:17

Staré boty

Ahoj, jak pečujete o boty? Po mateřské jsem zjistila, že moje podpatky (kvalitní, kožené) se začaly loupat. Stalo se mi to u 6 páru lodiček a 3 párů tenisek, které jsem nenosila. 3 roky spinkaly v krabici a nyní jsou do popelnice 😭

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16428
8.6.26 21:19
@melinkam píše: Více

Mám prakticky jen nejake tenisky, občas je hodím do pračky, nebo je vyčistím ručně. Baleriny nosím parkrat za rok a uz je pár let mam, takze neřekla bych, ze nejakou extra velkou peci o boty provozuju. Zároveň mam ale bot jen par a taky je nosím aspoň parkrat za rok, zadne mi neleží ve skříni jen tak, pak by mi byly k nicemu. Nemám veci, co nenosím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4553
8.6.26 21:22
@melinkam píše: Více

Kožené boty vždy důkladně ( po umytí a vyschnutí) namazu křenem na boty nebo modrou Indulonou. Kůže je krásně měkká a lesklá.
Pokud to byly kožené boty, tak se ti nemohly začít loupat :nevim:
Vloni jsem vyhazovala 15 let staré kozačky, už na těch vysokých podpatcích chodit nebudu. Kůže byla v pořádku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
8.6.26 21:31

A je to opravdu pravá kůže? Mám doma boty i kabelky, o které dost pečuji. Čistící pěna, hydratační mléko, ochranné spreje ( mají pomalu lepší skincare než já 😀). Některé nosím častěji, některé třeba jen 1× ročně. A nikdy nebyl žádný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
8.6.26 21:40

Já nevim, jak by se kožené boty, ještě k tomu v krabici mohly samy od sebe loupat. Nedávno, při stěhování jsem našla kozacky, co jsem si koupila k 18.narozeninám (daaavno pryč) a byly jak nove. Zimní boty, tocim už asi 10 let a neloupou se nikde.
Manžel dokonce minulou zimu nechal po desti kožené boty v garáži, nasli jsme je náhodou po půl roce úplně plesnive zvenku, ale po očištění byly v pohodě.
To nebude špatnou peci, ale špatným materiálem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
8.6.26 22:07

Kožené boty se poškodí, pokud je sušíš u zdroje tepla. Pravidelně krémovat, minimálně 1 za sezónu podrazit. Boty na denní nošení mi ale i tak vydrží maximálně 2 sezóny. Jen ty "na lepší " mám i deset let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
8.6.26 22:15
@Menton píše: Více

Křen na boty pobavil 😁 Jsem si říkala, co je to za babskou radu 😁

A jinak kůže popraskat může.. nebyla třeba lakovaná? Tam by i to oloupání dávalo smysl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
8.6.26 22:37

Jak pečuju o boty? :think: vysypu z nich písek a zhruba obden si řeknu, že už bych si fakt měla zašít tu zvětšující se díru na palci (plátěné tenisky asi za 3 stovky, mám je rok a ještě aspoň tuhle sezónu musí vydržet :cert: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
8.6.26 22:40
@Pauznuto píše: Více

Dnes se přece dají nouzově koupit nove boty za pár korun. Zvlášť teď ty letní. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
8.6.26 23:17
@MaryTenEyc píše: Více

Když já se pohybuji výhradně po dětských hřištích, parcích a podobných lokalitách, kde je úplně šumafuk, co mám na nohách…a už jen z principu, prostě i ty nejlevnější boty musí vydržet aspoň dva roky…však já si to někdy zašiju :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2124
9.6.26 00:23

Já o boty nepečuji :pankac: zásadně si kupuju bezúdržbové, A když se rozpadnou tak je vyhodím… Vím že to zní trochu blbě ale já prostě mám takový názor že věci jsou od toho aby sloužili oni nám a ne my jim. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
9.6.26 00:29
@žena_za_pultem píše: Více

Je to hodně neekologické a finančně nerozumné, myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2124
9.6.26 00:31

No boty kupuju na temu no :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
9.6.26 00:34
@žena_za_pultem píše: Více

Já vím, že to tak funguje, ale přijde mi to strašně nefér neustále něco vyhazovat. I s oblečením. Já nosím některé věci i 15 let, až se fakt rozpadnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101851
9.6.26 06:29

Proc neekologické a finančně nerozumné :think: Mam podobné boty a jedou uz asi patou sezonu a stale se nerozpadly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová