Staré brambory
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
staré brambory
Ahoj,mám holčičku půl roku a začínám s příkrmem,vařím mrkev teď začínáme brokolici.Jakou zeleninu ještě můžu dát?A četla jsem,že se nemají dávat brambory starší než unorové,čím je můžu nahradit,slyšela jsem,že jáhly,ale nevím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak s těma bramborama jsem to neslyšela ale my dáváme kus kus, pohanku, jáhly, rýžovou nebo kukuřičnou krupičku od Nestle, těstoviny od 8. měsíce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud mají brambory klíčky, tak ty se už nesmí dávat. Jáhly se dávat můžou myslím.My dáváme brokolici, mrkev, květák, rýži, většinou kupujeme mraženou, protože čerstvá je kolikrát tak hnusná v obchodech, že by jsem to nejedly ani my větší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dávala jsem pohanku, rýži, kukuřičnou polentu. Podle mě by šla třeba i dýně hokaido, ale to nemám vyzkoušené, někdo dával batáty, ale tam nevím, zda neplatí to samé, co pro brambory ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ty brambory jsou naklíčené a neměla bys je jíst ani ty v těhotenství, obsahují totiž solanin a ten je jedovatý. http://www.ireceptar.cz/…ry-jedovate/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Iduska píše:
Tak ty brambory jsou naklíčené a neměla bys je jíst ani ty v těhotenství, obsahují totiž solanin a ten je jedovatý. http://www.ireceptar.cz/…ry-jedovate/
Ale bacha, mají v tom článku chybu, není to po požití 400mg, ale 400g. Některé články mluví až o 500g.
Já jen, aby to někoho nevyděsilo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
MarkyM píše:
Holky a co ta rýže když jí rozmixujete?je to v pohodě?
A proč by nebyla?
Musí se do ní frknout trochu vody či vývaru, jinak je z ní lepidlo, ale rýže je naprosto běžná součást příkrmů, rýžovou moučkou myslím zahušťují někteří výrobci i ovocné přesnídávky.
Jen pozor na množství, obzvlášť pokud se dává i kaše rýžová, může mít pak dítě solidní zácpu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gladys píše:MarkyM píše:
Holky a co ta rýže když jí rozmixujete?je to v pohodě?A proč by nebyla?
Já právě slyšela,že se z ní stává lepidlo.Takže stačí přilít voda,díkyMusí se do ní frknout trochu vody či vývaru, jinak je z ní lepidlo, ale rýže je naprosto běžná součást příkrmů, rýžovou moučkou myslím zahušťují někteří výrobci i ovocné přesnídávky.
Jen pozor na množství, obzvlášť pokud se dává i kaše rýžová, může mít pak dítě solidní zácpu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit